רשות המסים נגד העלמות מס במגזר החרדי: אמש (ב') חשפה הרשות פרשה מורכבת של שימוש במשכורות פיקטיביות ב"אגודת השוחטים יפו-תל-אביב" בכדי להיטיב עם מקורבים, כאשר עשרות חוקרים של חטיבת החקירות ברשות המסים פשטו על בתי חשודים עשרות מעורבים נוספים ובמשרדי האגודה.
בין החשודים המרכזיים - דוד יעקב אסתרזון, מנהל האגודה, החשוד בהעלמת הכנסות בסכום הנאמד במיליוני שקלים. אסתרזון, שנעצר אמש לצרכי חקירה, הובא היום (ג') לבית משפט השלום בתל-אביב, ומעצרו הוארך ביומיים.
במסגרת פעילות מודיעינית שביצע משרד חקירות מס הכנסה מרכז, עלה חשד לכאורה כי אסתרזון (66), תושב בני-ברק, הקים מערך גיוס של עובדים פיקטיביים בקרב המגזר החרדי, להם הונפקו תלושי שכר על-פי דרישתם.
על-פי החשד, בשנים 2004-2012 הוציא אסתרזון מאות צ'קים על שם עובדים שלא עבדו כלל באגודה, אותם נהג להפקיד בחשבונותיו ובחשבונותיהם של קרובי משפחתו בהם הוא מיופה-כוח, תוך זיוף חתימותיהם של העובדים על גב הצ'קים.
את תלושי השכר בעבור אותם עובדים לכאורה נהג אסתרזון להוציא בסכומים אשר אינם מגיעים לסף המס, כך שהמס בגינם לא דווח כלל לרשות המסים.
על-פי הודאת העובדים הפיקטיביים, אשר דווחו לכאורה כעובדי האגודה, הם לא עבדו כלל באגודה בתקופות בהן הוצאו על שמם תלושי שכר, ולא קיבלו את הסכומים המופיעים בהם. התלושים הפיקטיביים שימשו לכאורה את העובדים לשם קבלת הטבות מרשויות שונות.
מבקשת המעצר בעניינו של אסתרזון עולה כי חברי הנהלה ועובדים בכירים באגודה נהגו, על-פי הודאתם בחקירה, לקבל את משכורתם מהאגודה בהעברה בנקאית, כאשר במקביל קיבלו צ'ק נוסף, על שם עובד פיקטיבי, אותו הפקידו בחשבונם ובחשבונות קרובי משפחתם או פרטו בציי'נג'ים.
אתמול נפתחה החקירה הגלויה בפרשה, כאשר עשרות חוקרי רשות המסים ממשרדי חקירות מס הכנסה מרכז, ירושלים ותל-אביב, פעלו באזור המרכז וביצעו חיפושים בבתי חשודים ומעורבים נוספים ובמשרדי האגודה, במהלכם נתפסו מסמכים רבים שיש להם קשר לחשדות הנחקרים. בנוסף, נתפסו מסמכים נוספים אצל רואה חשבון החברה.
חשדות נגד בעל צ'יינג'
במקביל, במסגרת הפעילות המודיעינית שביצע משרד חקירות מס הכנסה מרכז בפרשה, עלה חשד כנגד בעל עסק להמרת כסף (צ'יינג'), על פריטת צ'קים במגזר החרדי.
החשוד, יעקב גוטפריינד (49), גם הוא מבני-ברק, חשוד כי עיסוקו האמיתי הוא פריטת צ'קים בהיקפים ניכרים, פעילות אשר אינה מדווחת כלל לרשות המסים.
עם פתיחתה של החקירה הגלויה בפרשת "אגודת השוחטים" בוצע חיפוש בביתו, במהלכו נתפסו מסמכים שיש להם קשר לחשדות הנחקרים.
מהבקשה לשחרורו ממעצר בתנאים עולה כי בשנים 2008-2011 הופקדו בחשבון הבנק של גוטפריינד צ'קים ומזומנים בסכום כולל של למעלה מ-4 מיליון שקל, בעוד הכנסותיו המדווחות ממשכורת על פני שנים אלה הן בסך של כ-200 אלף שקל בלבד.
עוד עולה כי על-פי ניתוח חשבון הבנק של גוטפריינד, במהלך השנים 2008-2011 הוא פרט עבור "אגודת השוחטים" עשרות צ'קים המסתכמים בכ-350 אלף שקל. בדיקה מדגמית של הצ'קים העלתה כי מדובר בצ'קים שהוציאה האגודה בגין עובדים פיקטיביים, שכאמור הולבנו לכאורה אצל החשוד.
בנוסף, קיים חשד לפיו החשוד "הלבין" לגורמים במגזר החרדי צ'קים אשר יצאו למוטבים פיקטיביים, וכך סייע להם להסוות כספים אלה ולהסתירם מרשות המסים.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.