טחינה עם מלאבי

אחרי תחקיר הטחינה של "כלבוטק" יש קינוח - "מלאבי אקספרס"

"מלאבי אקספרס", יום חמישי 22:00, ערוץ 10

למרות שמדובר בפרק השני לסדרה החדשה של מיקי גבע, הרי שהערב יהיה המבחן הגדול הראשון שלה, אחרי "תחקיר הטחינה" של "כלבוטק". תוכניתו של רפי גינת למדה העונה על בשרה את חשיבותה של הפלטפורמה, ובמילים קצת פחות נעימות: שגם הערב הכי משמים של רשת שווה יותר (ברייטינג) מערב מוצלח בערוץ 10. בניסיון להילחם במה שנראה כערב חלש של המתחרים, טענו לתותח של "כלבוטק" את הפגז הכי כבד בארסנל: תחקיר הטחינה.

אם "כלבוטק" ביססה את תדמיתה המיתולוגית על אותו חומוס קוליפורמי, הרי שעתה רפי גינת צולל לתוך סיר הטחינה, ועליי להודות שכצרכן אובססיבי של השומשום הטחון הזה, אני מפחד ממה שאראה על המסך הערב.

כטוב לבכם בטחינה, אתם מוזמנים לקנח את הניגוב בכמה כפיות של מלאבי צונן. חלק מהקולגות שלי ירקו את המלאבי הזה עוד לפני שהספיקו להריח אותו - ולדעתי החמירו עם הסדרה.

נכון שהיא לא גבוהה במיוחד, ושיש בה כמה הרהורים חצי פילוסופיים על גבול הטמטום, ובכל זאת, אף אחד שם לא התיימר ליצור סדרה שתשנה את עולם הטלוויזיה, אלא בסך-הכול להגיש לנו חוטיני בסגנון ברזילאי, עם קצת בלונד של עדי הימלבלוי, ומעל הכול - מעט סירופ אדום ומתקתק.