3 שבועות לפני ראש השנה: ירידה של 6% בייצור הדבש

מנכ"ל מועצת הדבש מסביר את הירידה בייצור בהיעלמות רחבת-היקף של דבורים

כ-3 שבועות לפני ראש השנה, מועצת הדבש הודיעה היום (א') על ירידה של 6% בהיקף הייצור השנתי של דבש.

מנכ"ל מועצת הדבש, הרצל אבידור, הסביר את הירידה בהיעלמות רחבת-היקף של דבורים - בעיקר באזור הדרום - ובמיעוט המשקעים בעיקר בחודשים מארס ואפריל השנה, באופן שגרם לפריחה מועטה.

היקף ייצור הדבש השנה צפוי להסתכם בכ-3,000 טון, לעומת 3,200 טון דבש שיוצרו בשנה שעברה. ברחבי הארץ יש כ-100 אלף כוורות, שפזורות ב-6,300 אתרים.

ממועצת הדבש נמסר כי חרף הירידה בהיקף ייצור הדבש ועליית המע"מ באחוז, המחיר הקמעונאי הממוצע לצנצנת של 350 גרם דבש יעמוד השנה על כ-20 שקל.

לדברי אבידור, מנתוני השנה האחרונה ניכר כי חלה עלייה בצריכת הדבש בישראל לאורך כל עונות השנה. היקף הצריכה השנתית של דבש בארץ עומד על כ-4,000 טון, 1,600 טון, מהם בתקופת חגי תשרי.