רכישת אונבו עוזרת לפייסבוק ליישר קו עם גוגל ולסמן שלוש רכישות של חברות ישראליות. הסיפתח של הרשת החברתית בארץ הקודש הגיע במארס 2011, כאשר רכשה בכ-70 מיליון דולר את חברת Snaptu. החברה הישראלית פיתחה אפליקציה סלולרית לטלפונים פשוטים (שאינם סמארטפונים) והציעה גישה נוחה דרך מכשירים אלה לשירותים חברתיים כגון פייסבוק, טוויטר ועוד. חברת סנאפטו הוקמה ב-2007 על-ידי רן מקבי, ליאור טל, מיכה ברדיצ'טסקי וברק נוה.
בעקבות הרכישה, אנשי סנאפטו עברו למטה הראשי של פייסבוק, שם השתלבו בחטיבת המובייל של החברה ופיתחו אפליקציה ייעודית של פייסבוק לטלפונים פשוטים - כחלק מהניסיון של הרשת החברתית להיכנס לשווקים המתפתחים, שם אימוץ הסמארטפונים עדיין נמצא בתחילת דרכו.
ביוני 2012 השלימה פייסבוק עסקה שנייה בישראל, כשרכשה את חברת face.com, שפיתחה טכנולוגיה לזיהוי פנים שהוצעה, בין היתר, בקוד פתוח למפתחים חיצוניים. סכום הרכישה עמד על כ-60 מיליון דולר. מאחורי החברה, שהוקמה ב-2007, עמדו גיל הירש, יניב טייגמן, מוטי שניברג ואדן שוחט. גם הירש וחלק מאנשיו נטשו את העמדות במשרדי החברה באחד העם ועברו למטה פייסבוק בארה"ב, כשהם סוגרים אחריהם את האור על הטכנולוגיה של face.com ומותירים מתכנתים חיצוניים ועצמאיים לבדם. גם במקרה של סנאפטו, הרכישה על-ידי פייסבוק הביאה לסגירת שירותי החברה והאפליקציה הפופולרית.
העתיד של אונבו צפוי להיות שונה. בניגוד למקבי וחבריו ולהירש ואנשיו, הם לא יצטרפו למטה פייסבוק בסיליקון ואלי אלא ירשמו היסטוריה קטנה כשיקימו את מרכז המו"פ הראשון של פייסבוק בישראל. מרכז המו"פ יאפשר לפייסבוק נגישות גבוהה יותר ליכולות של המפתחים הישראלים ולהרחיב את כוח הפיתוח של פייסבוק בעולם.
עדיין לא ברור במה יתעסק מרכז המו"פ המקומי והאם פעילותה של אונבו, בדמות שתי אפליקציות מובייל, תמשיך כרגיל או תוטמע בצורה כזו או אחרת בפייסבוק. ניתן להניח כי המרכז החדש יתמקד באופן טבעי בתחום המובייל, שכן זוהי המומחיות של אונבו וזו אחת הסיבות שפייסבוק שמה את ידיה על החברה הישראלית.
למעשה, מובייל הוא אחד התחומים העיקריים שפייסבוק שמה עליהם דגש בשנים האחרונות. שליש מהרכישות שלה היו של חברות בתחום המובייל - מפרסום דיגיטלי, דרך שיחות קבוצתיות ושירותים מבוססי מיקום ועד, איך לא, אינסטגרם שעליה שילמה פייסבוק כמיליארד דולר.
כך, ההתמקדות במובייל של המרכז המקומי אמורה למשוך אל פייסבוק יותר מפתחים וחברות שמתעסקות בתחום אבל לא רק. פייסבוק כבר הראתה בעבר שתחומי העניין שלה בקהילת המפתחים הישראלים לא נעצרת בסמארטפונים.
כך, למשל, בשנה האחרונה ערכה מספר אירועים למפתחי גיימינג ישראליים והשבוע היא צפויה לערוך אירוע נוסף שמכוון ישירות לסטארט-אפים ומפתחים מקומיים תחת השם FBStart, כנס שנערך בעבר כבר בלונדון, איסטנבול וברלין. מטרת הכנס היא לקשר בין פייסבוק ליזמים המקומיים כדי לחבר בינם לבין הפלטפורמות השונות של פייסבוק כדי לקדם את עסקיהם.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.