יזמי הנדל"ן מנור גינדי ורוני יצחקי חשודים במתן שוחד וטובות הנאה לעו"ד רועי בר

חשודים נוספים במעורבות במתן שוחד וטובות הנאה לעו"ד רועי בר, ששימש שנים יועץ משפטי חיצוני של ועדות התכנון והבנייה בעיריות ראשון לציון ורחובות: מישאל יצחקי, אורי לוי וקבלן גדול נוסף מנור גינדי טוען: "לוחות הזמנים בנוגע לפרויקט White ולמעורבות גינדי השקעות בו אינם מסתדרים עובדתית עם הטענות נגדי"

יזם הנדל"ן החשוד בהעברת שוחד וטובות ההנאה לכאורה לעו"ד רועי בר הוא מנור גינדי, הבעלים של חברת "גינדי השקעות" ואחד מבניה של משפחת גינדי המפורסמת. כך הותר היום (ג') לפרסום. זאת, לאחר שגינדי החליט שלא לערער על החלטת בימ"ש השלום בכפר סבא מאתמול, שדחתה את בקשתו לאסור את פרסום שמו בהקשר לחשדות.

גינדי ויזמי הנדל"ן יצחק (איציק) אמסלם, רוני יצחקי, מישאל יצחקי ואורי לוי חשודים במעורבות במתן שוחד וטובות הנאה לבר (50), ששימש במשך שנים יועץ משפטי חיצוני של ועדות התכנון והבנייה בעיריות ראשון לציון ורחובות ושל החברה הכלכלית בראשל"צ. זאת, תמורת סיועו לכאורה של בר בקידום האינטרסים שלהם בבניית מיזמי נדל"ן ברשויות. במוקד החשדות עומדים שלושה פרויקטים: "בוני התיכון" ו"וואייט (white)" בראשון לציון ו"חצרות המושבה" ברחובות, שלפי החשד בר סייע ליזמים לקדמם. עם זאת, המשטרה בודקת פרויקטים נוספים וייתכן שיהיו התפתחויות בחקירה.

לפי המשטרה, בר, אחד מעוה"ד הבכירים והבולטים בישראל בתחום התכנון והבנייה, השלטון המקומי והנדל"ן, הוא איש המפתח בפרשה. בר חשוד בביצוע עבירות של שוחד, מירמה והפרת אמונים וקבלת דבר במירמה, ומעצרו הוארך אתמול (ב') על ידי בימ"ש השלום בכפר סבא. יתר החשודים שוחררו היום ממעצריהם והם שוהים במעצר בית בתנאים מגבילים. מעורב נוסף שנחקר בקשר לפרשה הוא הקבלן עמרם פרץ, מנכ"ל חברת "בוני התיכון" ומבעלי החברה, שנחקר ושוחרר אתמול לביתו מבלי שהובא בפני שופט.

החשודים נעצרו אתמול בתום חקירה סמויה וממושכת של המשטרה, שלוותה על ידי המחלקה הכלכלית בפרקליטות המדינה. כמו כן, נערכו חיפושים בבתי החשודים ובמשרדיהם, בבניין עיריית ראשון לציון, במשרדי הוועדה לתכנון ובנייה בראשון לציון ובמשרדי החברה הכלכלית ראשון לציון. החוקרים תפסו מסמכים ומחשבים וכן נכסים וחשבונות לצורכי חילוט.

החשדות נגד בר

החשדות נגד עו"ד בר מתקיימים בשני היבטים מרכזיים: ראשית, הוא חשוד כי בעת שהיה מעורב בהליכי תכנון ובנייה הקשורים בשלושת הפרויקטים בשם העיריות, הוא ניהל קשרים עסקיים עם היזמים של אותם פרויקטים. המשטרה סבורה שדי בכך כדי להעמידו לדין בגין ניגוד העניינים שבו היה מצוי, שהוא לכאורה עבירה של הפרת אמונים. הרובד השני של החשדות נגד בר הוא חמור יותר ועוסק, כאמור, בטובות הנאה ושוחד שלכאורה קיבל מהיזמים תמורת סיועו להם. בין היתר, מדובר בפרויקטים ובשכר טרחה שקיבל בר מהלקוחות של אותם יזמים, לפי החשד, בתיווך היזמים. סנגורו של בר, שר המשפטים לשעבר, עו"ד דוד ליבאי, כופר בשמו בחשדות. לטענת ליבאי, מדיון הארכת המעצר של בר אתמול עולה כי שכר הטרחה שקיבל בעקבות מעורבותו בפרויקטים לא מהווה שוחד או טובות הנאה אסורות. ליבאי השווה את החשדות נגד בר למקרה של עו"ד יעקב וינרוט, שהואשם כי שכר טרחה שקיבל מפקיד שומה גוש היווה שוחד. וינרוט, כזכור, זוכה מכל האישומים נגדו.

"אני אומר את זה גם כאן, מדובר בעו"ד שמקבל משימות ומבצע אותן, זאת עבודתו, בשל עבודתו הוא מקבל שכ"ט ולבוא ולומר שהעבודה ניתנה לו זה שוחד, יש צורך להיזהר בכך ולבחון זאת בשבע עיניים ויותר", טען ליבאי. השופט מיכאל קרשן, שהאריך את מעצרו של בר, הגיב לדברים: "על מנת להפיס את דעתו של עו"ד ליבאי אציין כי טובות ההנאה שלפי החשד קיבל בר לא מתבטאות רק בשכר טרחה הנלקח מרכשי דירות, אלא גם בעניינים נוספים".

גינדי דוחה את הטענות נגדו

החשד נגד מנור גינדי נוגע לפרויקט White בראשל"צ. לפי החשד, גינדי העביר טובות הנאה לבר תמורת קידום הפרויקט. גינדי, המיוצג בידי עוה"ד אלי זהר, רועי בלכר, אילן סופר ומשה מזור ממשרד גולדפרב-זליגמן, כופר בחשדות נגדו ומשוכנע כי יסתיימו בלא כלום. לגרסתו, "גינדי החזקות" שבבעלותו נכנסה לעסקה המדוברת ב-2006, חודשים רבים אחרי ששותפתה לפרויקט, "אלמוג כ.ד.א.י", הבטיחה לכאורה לעו"ד בר לקבל שכר טרחה של 1.5% מהעסקאות של הדיירים בפרויקט. במילים אחרות, לטענת גינדי, לוחות הזמנים בנוגע לפרויקט ולמעורבותו בו פשוט אינם מסתדרים עובדתית עם הטענה כי הוא היה מעורב בהחלטה להעביר כספים או טובות הנאה לבר.

עו"ד ציון אמיר, המייצג חשוד מרכזי נוסף, הגיש היום בשמו ערעור לביהמ"ש המחוזי על החלטת השלום לאפשר את פרסום שמו. אמיר דחה אף הוא את הטענות שהמשטרה מייחסת למרשו.

בין החשודים, כאמור, גם רוני יצחקי שבר נשוי לאחותו, ומישאל יצחקי שהוא בן דוד של רעייתו של בר. החשדות נגד השניים עוסקים במתן טובות הנאה לבר תמורת קידום פרויקט "חצרות המושבה" ברחובות.

עו"ד ז'ק חן ממשרד חן, יערי, רוזן-עוזר, המייצג את מישאל יצחקי, מסר בתגובה כי "עיקרה של הפרשה הוא בחקירת ניגוד עניינים שבה פעל עו"ד בר. טובת הנאה מצד מישאל יצחקי לא ניתנה לו מעולם, מישאל לא חטא בדבר ואני מאמין שזו תהיה גם תוצאת חקירת המשטרה".

עו"ד גיל דחוח שמייצג את בר עם עו"ד ליבאי מסר: "נערכת חקירה של המשטרה ואנו משתפים פעולה באופן מלא. זה נראה יותר כמו שאלות משפטיות של ניגוד עניינים מאשר פרשת שוחד. אנו משוכנעים שבסוף הבירור החשדות יתפוגגו".

עו"ד ציון אמיר, המייצג את אחד החשודים, מסר בתגובה: "מרשי דוחה בתוקף את החשדות ועם זאת הוא סומך באופן מלא על חקירת המשטרה, משתף פעולה באופן מלא ומשיב לשאלות של חוקריו. הוא משוכנע כי בתום חקירת המשטרה יתברר כי לא נפל פגם בהתנהלותו".

מעיריית ראשון לציון נמסר: "מדובר בחקירה העוסקת באירועים שאירעו לפני יותר מעשור ולא באירועים מהעת האחרונה. עיריית ראשון לציון מסייעת לחוקרי המשטרה ותעמיד את כל הדרוש לעיון כדי להגיע לחקר האמת. עיריית ראשון לציון פועלת בשקיפות ובמקצועיות ותמשיך לפעול כך גם בעתיד".

עו"ד רונאל פישר, בא כוחה של עיריית רחובות, מסר: "לעיריית רחובות נודע כי יועץ משפטי חיצוני שעבד עמה, פעל לכאורה בניגוד עניינים. מיד עם היוודע הדבר, וללא כל קשר לחקירת משטרה, הוחלט לבדוק את העניין עד תום ובסיום הבדיקה נשלח ליועץ החיצוני מכתב לסיום התקשרותו עם העירייה. המשטרה תזכה לשיתוף פעולה מלא בכל עניין שמרשתי תתבקש לו". רוני יצחקי מיוצג בידי עו"ד אילן סופר ממשרד גולדפרב זליגמן ושות'.