ארבע מניות אירופיות שיכולות לזנק עד 43%

חברות רבות בעולם הכו את התחזיות לרבעון השני ■ הירידות החדות בשוקי המניות, בעיקר באירופה, יצרו כמה הזדמנויות השקעה

סימנס / צילום: בלומברג
סימנס / צילום: בלומברג

אחרי שנתיים של עליות במדדי המניות באירופה, ואף יותר מכך בארה"ב, חזרה התנודתיות לשוקי המניות. בהשפעת המתיחות עם רוסיה סביב אוקראינה, הקרבות בעירק ומעט בגלל המתיחות באזורנו, נרשמו בהם מימושים. הקרב בין המקרו המשתפר בארה"ב ובסין לבין המתיחות הגיאופוליטית והחולשה בנתונים באירופה צפוי להימשך בזמן הקרוב.

להערכתנו, השיפור בתמונת הצמיחה בהובלת ארה"ב, שבא לידי ביטוי בדוחות החברות, יגבר, והמניות ישובו לעלות. גם התייצבות באירופה, תוך חזרה לשיפור מתון בשנתיים הקרובות, מותירות אותנו בהמלצת "משקל יתר" למניות ביבשת; אם כי המלצה זו הופחתה מעט לפני כמה שבועות, כשנחלש מומנטום הצמיחה בקרב מרבית המדינות באיחוד.

התקופה האחרונה הבליטה את נושא השפעת הציפיות על התנהגות המשקיעים. בארה"ב הגיעו המשקיעים לעונת הדוחות עם ציפיות נמוכות יותר לשיפור הרווח, ולכן הופתעו מזינוק של כ-12% ברווח המדווח שנה אחורה.

באירופה, מנגד, החלו המשקיעים את השנה עם ציפיות לצמיחת רווח דו-ספרתית, ולכן כאשר זו ירדה לרמה של כ-8% השנה, הם התאכזבו. הן בארה"ב והן באירופה זו אחת מעונות הדוחות הטובות בשנים האחרונות.

בהסתכלות ענפית, מבחינת שיפור הרווח בארה"ב, בלטו מגזרי הטלקום, הבריאות, הפיננסים והטכנולוגיה, עם צמיחה דו-ספרתית. 55% מהחברות הכו את תחזית הרווח בארה"ב, ו-62% מהן את תחזית הכנסות. באירופה, מבין 530 החברות שתחת סיקור שלנו, 53% הכו את תחזית הרווח ו-33% את תחזית ההכנסות - בולטים בשיפור הרווח מגזרי הבנקים הטכנולוגיה והמזון.

בארה"ב המלצתנו "משקל יתר" במגזרי הטכנולוגיה, התעשייה והפיננסים, מבוססת על התחזקות הביקוש מצד חברות להוצאות הון ועל גידול בהוצאה השוטפת של הצרכנים. במדד מנהלי הרכש תעשייה, שפורסם ברמה של 57 נקודות, בלטה העובדה כי 17 מתוך 18 התעשיות שנסקרו דיווחו על שיפור בפעילותן; מעודד גם הגידול שנרשם, בשיעור 7%, בהוצאות על ציוד ברבעון השני.

מכפיל הרווח העתידי משקף אופטימיות

באירופה, לאחר שברבעון הראשון פספס הרווח המצרפי של החברות בצורה המשמעותית ביותר את התחזיות בחמש השנים האחרונות, נראה הרבעון השני טוב בהרבה, אך הדבר לא בא לידי ביטוי בהתנהגות המניות. הרווח צפוי לעלות השנה, לראשונה מאז 2012, על התחזיות, וזאת למרות שהאירו התחזק ברבעון זה ב-5% והכביד על תוצאות יצואניות רבות. מגמה זו התהפכה ברבעון השלישי, שבמהלכו עד כה נחלש האירו מול הדולר ב-2.15%.

צמיחת הרווח הזו חשובה ביותר, לאור העובדה כי מכפיל הרווח העתידי הממוצע באירופה הוא הגבוה ביותר בשנים האחרונות, ומשקף אופטימיות לגבי יכולת הכלכלות לחזור לצמיחה. צמיחת התוצר באיחוד, שתפורסם היום (ה'), תראה על האטה בצמיחה הרבעונית שצפויה להיות נקודת השפל השנה.

באירופה המלצתנו "משקל יתר" למגזרים התשתיות הפיננסים, הצריכה מחזורית והאנרגיה. את המלצתנו למגזר הבריאות הפחתנו באחרונה, לאור עלייה במחירי חברות מומלצות רבות.

מספר תהליכים ישפיעו השווקים ועל תוצאות החברות במחצית השנייה של השנה, מלבד מגמות הצמיחה האמורות במדינות השונות והמתחים הגיאופוליטיים האחרונים: המשך התחזקות הדולר מול מרבית המטבעות; אפשרות התערבות הבנק האירופי המרכזי (ECB), על רקע צמיחה ואינפלציה נמוכות; חוזי הגז המתחדשים עם רוסיה; עליית תשואות אפשרית בארה"ב ברבע האחרון של השנה, על רקע סיום תוכנית הרכישות והתקרבות מועד עליית הריבית; המשך שיפור מתון בכלכלת סין, תוך חשש מירידת מחירי הנדל"ן שם; ושונות גבוהה במחירי הסחורות ונתוני המקרו בשווקים המתעוררים.

בשוק המניות והאג"ח המקומי תיתכן תנודתיות בנתוני המיקרו והמקרו, לאור השפעות מבצע צוק איתן, תוך אפשרות חזרה לצמיחה גבוהה בהמשך השנה כפיצוי על החולשה הנוכחית.

הביצועים הקרובים תלויים בבנק המרכזי

חברות רבות, שתחת סיקורנו, פרסמו דוחות טובים והכו את התחזיות. הירידות החדות באירופה יצרו כמה הזדמנויות ונתמקד בהמלצות על כמה מהן.

סימנס , שנפגעה באחרונה בעת מימוש בשוק המניות בגרמניה, פרסמה דוחות שעלו על ציפיות המשקיעים, ואף הודיעה על מכירת חטיבת התוכנה הרפואית בארה"ב כדי התמקד בליבת העסקים. סימנס היא אחד הקונגלומרטים הגדולים בתעשייה, עם מכירות של 55% באירופה, והשאר ברחבי העולם. חולשת האירו צפויה לשפר את תוצאותיה בעתיד, היות שצבר ההזמנות שצוין בדוח עולה על תחזיות השוק.

בנק סוסייטה ג'נרל , שנפגע באחרונה מהירידות בבורסה בצרפת בשל חשש מוגזם מחשיפתו לרוסיה והמתנה לקנס אפשרי מהרשויות בארה"ב, דיווח על תוצאות טובות מהצפוי והכה ב-17% את תחזיות הרווח הנקי. הבנק צפוי להכפיל את רווחיו השנה לעומת 2013, ולעמוד ביחס הון ראשוני של 13.3%. הבנק גם מחלק דיבידנד נדיב, שצפוי לזנק בשנה הבאה לרמה של 7.1%; למרות זאת נסחר הבנק ב-0.6 על הונו בלבד.

Andritz (סימול: ANDR.VI) היא קבוצה אוסטרית, המחולקת לפי חטיבות תעשייתיות שונות, בתחומי המכרות, המים, הנייר ואיכות הסביבה, ומכירותיה צומחות אורגנית 8% בכל שנה בעשור האחרון. החברה, שפתחה את השנה חלש יחסית, הצליחה להכות ב-10% את תחזית הרווח, וצפויה להמשיך לשפר תוצאותיה בשנים הבאות גם בשווקים כמו סין ואמריקה הלטינית.

חברת Enel , שנפגעה באחרונה מהירידות בבורסה באיטליה ומהחששות סביב חוזי הגז העתידיים עם רוסיה, היא ספקית חשמל באירופה וכן באמריקה הלטינית ובארה"ב. החברה, בניגוד ל-E.ON ו-Fortum לדוגמה, כמעט לא מושקעת ברוסיה, ומחירי גז גבוהים יותר אף עשויים לשחק לטובתה. החברה נסחרת בדיסקאונט לא מוצדק של 25% מול מתחרותיה באירופה.

לסיכום, עונת הדוחות המצוינת והצמיחה החזקה בארה"ב, כמו גם התחזקות הדולר, מותירות אותנו בהמלצת "משקל יתר" על שוק המניות בארה"ב. לגבי אירופה המלצתנו חיובית, אם כי במידה פחותה - היחלשות מומנטום הצמיחה, וכן החששות מהשלכות המשבר עם רוסיה, מעיבים על הסנטימנט היצרני והצרכני. אנו מעודדים מצמיחת הרווח באירופה, אך ביצועי החברות שם תלויים בטווח קצר לא רק ברווחיהן, ומצפים להגברת התערבות ה-ECB בשוקי האשראי כזרז לחזרת משקיעי המניות לשוקי האיחוד.

* הכותב הוא מנהל השקעות ראשי ב-UBS Wealth Management Israel Ltd. לכותב המאמר ו/או לחברה עשוי להיות עניין אישי בנושא. האמור בכתבה אינו מהווה תחליף לשיווק השקעות ו/או ייעוץ השקעות המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם

האירופיות המומלצות של UBS
 האירופיות המומלצות של UBS