מנהלים בכירים בעולם חוששים יותר מהידרדרות עולמית

17% מהמנכ"לים צופים כי תחול הידרדרות בכלכלה העולמית, ביחס ל- 7% בשנה שעברה ■ רק 37% צופים שיפור בכלכלה העולמית השנה, לעומת 44% שצפו שיפור בשנה שעברה

חברת PricewaterhouseCoopers  - PWC / צילום: רויטרס
חברת PricewaterhouseCoopers - PWC / צילום: רויטרס

ירידה באופטימיות בקרב המנכ"לים המובילים בעולם. 1,322 מנכ"לים מ-77 מדינות שונות לקחו חלק בסקר המנכ"לים הגלובלי שערכה PwC לרגל הפורום הכלכלי העולמי בדאבוס, ומתוכם רק 37% צופים שיפור בכלכלה העולמית השנה. זאת, לעומת 44% שצפו שיפור בשנה שעברה.

יתרה מכך, 17% מהמנכ"לים צופים כי תחול הידרדרות בכלכלה העולמית, ביחס ל- 7% בשנה שעברה.

39% מהמנכ"לים העידו כי הם בטוחים שיחול גידול בהכנסות החברה שלהם, מספר זהה לשנה שעברה. האופטימיים ביותר היו מנכ"לים מהמזרח התיכון: 44% מתוכם סבורים כי יחול גידול של הכנסות החברות שלהם בטווח הקצר. מנגד, הפסימיים ביותר היו המנכ"לים ממזרח אירופה (30%).

כמו כן, 78% מהמנכ"לים הביעו דאגה בעיקר בכל הנוגע לרמת הרגולציה במדינות השונות, לעומת 72% בשנה שעברה; זו הרמה הגבוהה ביותר שנראתה בסקר עד היום. המנכ"לים הביעו דאגה גם בנוגע לגירעונות הפיסקליים במדינות, וכן לגבי חוסר הוודאות הגיאו-פוליטית (72%), עלייה במיסוי (70%) והתקפות סייבר (61%, לעומת 48% בלבד בשנה שעברה).

דניס מ. נלי, יו"ר PwC העולמית, הציג את הממצאים על בימת הפורום הכלכלי העולמי בדאבוס ואמר: "העולם עומד בפני אתגרים משמעותיים מבחינה כלכלית, פוליטית וחברתית. מנכ"לים שומרים על זהירות בתחזית לטווח הקרוב באשר לכלכלה העולמית, כמו גם לסיכויי הצמיחה של החברות שלהם. בעוד שנראה כי שווקים בוגרים כמו ארה"ב מתחילים לחזור לאיתנם, שווקים אחרים כמו גוש האירו ימשיכו להיאבק. כמו כן, בעוד שמספר שווקים מתעוררים ממשיכים להתרחב במהירות, ישנה האטה בקרב שווקים אחרים. לפיכך, מציאת האיזון האסטרטגי הנכון כדי לקיים תהליכי צמיחה בשוק משתנה, עדיין מהווה אתגר".

יוסי פלוס, השותף המנהל של PwC ישראל, התייחס להלך הרוח בזירה המקומית ואמר: "מדינת ישראל נמצאת לפני בחירות, מציאות אשר תציב אתגר כלכלי משמעותי עבור הממשלה הבאה. מנכ"לים ישראליים, בדומה לעמיתיהם בחו"ל מודאגים גם כן מרגולציית יתר אך יותר מכך בעיקר מסביבת אי הוודאות הכלכלית שחוסר היציבות הפוליטית בישראל יוצרת בשנים האחרונות. האתגרים הכלכליים המרכזיים שיעמדו בפני קברניטי המשק בשנה הקרובה, יעסקו בעיקר ביצירת וודאות עסקית במשק הישראלי, במטרה לעודד השקעות זרות והשקעות מקומיות, עידוד מנועי צמיחה לרבות תעשייה מסורתית ותעסוקה ויצירת אקלים מאקרו כלכלי שיגרום לבלימה של הירידה היחסית בגידול בתוצר".