באפריל 2005 התיישב השר דאז צחי הנגבי על כיסא הנחקרים במשרדי היחידה הארצית לחקירת פשיעה כלכלית, נשען לאחור והביט בעיניים שהיו אדומות ונפוחות מעייפות בחוקרו, רונן מאיר. אלא שלא החקירה - שעבר הנגבי בחשד כי חילק ג'ובים שלא כדין לעשרות חברי מרכז הליכוד - הדירה שינה מעיניו באותה התקופה, כי אם תאומיו של הנגבי, עדיין רכים בשנים, שאחד מהם התעורר בבכי פעמים רבות במהלך הלילה. מאיר, אב לתאומות בעצמו (כיום בנות 13), הכיר את הבעיה מקרוב, ובתום 5 שעות החקירה המאומצת יעץ לשר הנחקר לפנות אל יועץ שינה מסוים ברמת-אביב. אחרי שבוע בערך חזר הנגבי לחקירה נוספת והיה ערני מתמיד.
"הוא הודה לי ואמר שהיועץ שהפניתי אותו אליו מאוד עזר לו, ושבזכותי התאומים ישנים כבר הרבה יותר טוב בלילה, וגם הוא", מספר מאיר בראיון ל-G. "לשנינו היו בזמן החקירה ילדים קטנים, ושנינו גם אוהדי מכבי תל-אביב, כך שהיה כיף לשבת ולדבר איתו", ממשיך מאיר. "בכלל, אני זוכר את הנגבי כמאוד אנושי. האנושיות שלו שבתה אותי".
- נשמע שממש התאהבת בנחקר שלך. זה לא פגע בחקירה?
"האמפתיה לנחקר אינה מפריעה לחקירה, ואני מספר את זה כדי להדגים שאפילו בחקירות קשות יש גם רגעי אמפתיה בין חוקר לנחקר. שאלתי את הנגבי את השאלות הכי קשות ואת כל השאלות שצריך היה לשאול. ישנו בירור האמת, וישנו מה שמסביב. כולנו בני אדם".
הנגבי, שלימים זוכה בפרשת המנויים (והורשע במתן עדות שקר, שהתייחסה להכחשתו בדבר מעורבותו בפרסום מודעה שבה התגאה כשיאן של מינויים פוליטיים, ונקבע כי נפל קלון במעשיו), לא היה איש הציבור היחיד שחקר מאיר לאורך השנים. בין השנים 2004 ל-2008 הוא היה חבר בצוות חקירה מיוחד שהוקם לצורך טיפול בחקירות רגישות, וחקר בין היתר את אברהם הירשזון ואת משה קצב. לאחר מכן פיקד מאיר על כוח משימה מיוחד ללוחמה בארגוני פשיעה, ובין השנים 2015-2012 שימש כעוזר לראש להב 433 - היחידה הארצית למלחמה בשחיתות ובפשע המאורגן.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.