ח"כ פולקמן: אפשר להקים את תאגיד השידור בירושלים

חבר הכנסת מ"כולנו" מצא 3 מקומות אפשריים להקמת התאגיד בירושלים: מתחם התחנה, אזור התעשייה של הר חוצבים והבניין המשמש כיום את רשות השידור שבפירוק בשכונת רוממה

בניין רשות השידור ברוממה / צילום: איל יצהר
בניין רשות השידור ברוממה / צילום: איל יצהר

ח"כ רועי פולקמן (כולנו) העביר ליו"ר ועדת הכלכלה, ח"כ איתן כבל, רשימה של שלושה מקומות בהם יכול לקום תאגיד השידור הישראלי החדש - כולם בירושלים.

פולקמן, שהתבקש על-ידי כבל למצוא חלופות להשארת תאגיד השידור הישראלי בבירה, במקום העברתו המתוכננת למודיעין, השיב לכבל במכתב שבו כתב: "קיימות חלופות ראויות ורלוונטיות להקמת תאגיד השירות בשידור הציבורי בירושלים. אני מצר על כך שהדיון הרציני בחלופות לא נעשה מבעוד מועד עד לאיום העזיבה המוחשי של תאגיד השידור הציבור את ירושלים".

ח"כ פולקמן כתב שהוא משוכנע כי "אסור לאפשר לתאגיד לעזוב את ירושלים", וכי "יש פתרונות סבירים שיאפשרו לתאגיד פתרון זמני בעיר, לצד עמידה היעד של התחלת פעילות ב-1 באפריל 2016. עדיין לא נעשה מספיק כדי להתכנס לפסים של הכרעה סופית בעניין. עלינו לסגור את הנושא תוך כשבוע על-מנת למנוע את מעברו של התאגיד מירושלים, ובמקביל לאפשר לתאגיד לעמוד בלוחות הזמנים לתחילת פעולתו".

חבר הכנסת מסיעת כולנו, שנתפס כמי שמשקף את עמדת מנהיג מפלגתו, שר האוצר משה כחלון, ביקש "כי ועדת הכלכלה תקבל החלטה ברורה הפונה למשרד התקשורת והאוצר ולאנשי תאגיד השידור הציבורי להישאר ולפעול בעיר ירושלים, ותקרא לראש העיר להנחות את צוותו להעמיד את הפתרונות הדרושים בתחומי ההיתרים התכנון והגבייה, בכדי לאפשר לתאגיד לאמץ את אחת החלופות הקיימות בעיר".

במסגרת זו פולקמן הציע 3 חלופות בירושלים, שתיים מהן נראות בעיניו ריאליות במיוחד: במתחם התחנה ובאזור התעשייה של הר חוצבים. השלישית היא בבניין המשמש היום את רשות השידור שבפירוק - בשכונת רוממה.

במתחם התחנה עומד האנגר בגודל 1,800 מטרים וגובה של כ-12 מטרים. על-פי פולקמן, למרות שיש להקים את פעילות השידור הציבורי שם, "המיקום הוא במתחם מרכזי המעורר יצירתיות והשראה, ומשיחות עם אנשי התאגיד עולה כי מדובר בפתרון ישים מבחינת לוחות זמנים, תקציב ואיכות השידורים".

באשר לבניין גט"י אשר בכניסה להר חוצבים, בו פנויים כ-3,500 מטרים הפרוסים על פני 3 קומות, אומר פולקמן כי מדובר באזור בעל גישה נוחה, אשר עונה על צרכי התאגיד הנדרשים להבטחת איכות השידורים.

באשר לבניין המיתולוגי ברוממה, ח"כ פולקמן אומר כי הותקן בו בשנים האחרונות ציוד בקרה שידור ומערכות מחשוב בעלות של למעלה מ-40 מיליון שקל, אשר יוכלו לשמש את התאגיד החדש.

באשר לדמי השכירות הגבוהים, פולקמן כתב שהוא "סבור כי ניתן להקל באופן משמעותי בשכירות באמצעות דיאלוג מול מינהל הדיור הממשלתי". לדבריו, "אמנם ניתן יהיה לצאת לשיווק של המתחם בתך חודשים, אך קידום תוכניות בנייה יארך שנים רבות בשל הצורך השינוי תב"ע. עמדת גופי התכנון בעיריית ירושלים היא לבחון את חלוקת המתחם ושיווק רק מחציתו באופן מיידי, או לחילופין קידום השיווק בתוך תקופת הביניים לאחר כניסת התאגיד".

לדברי פולקמן, "ברור לכולם כי הקמתו הזמנית של התאגיד החדש במודיעין, בעיקר בשלב גיוס העובדים, תגרור הטיה ברורה של תעסוקה לאזור המרכז, וההשלכות של הדבר ילוו את תאגיד השידור הציבורי גם בעתיד. אין סיבה הגיונית הנראית לעין מדוע התאגיד החדש לא ימשיך לפעול מעיר הבירה, ועל כן אני שמח להציג ליו"ר ועדת הכלכלה, ח"כ איתן כבל, את המלצתי, וקורא לכל הגורמים הנוגעים בדבר לסייע לתאגיד החדש להקים גוף חדש, מקצועי, שיתחיל לפעול כראוי ב-1 באפריל".