ביהמ"ש דחה את בקשת המדינה לביטול ההסדר עם משה פרץ

השופט קבע כי פרץ לא הפר את הסדר הטיעון שעליו חתם כאשר ביקש מביהמ"ש לשקול את ביטול הרשעתו ■ הזמר הים-תיכוני הודה והורשע בשבוע שעבר בהעלמת הכנסות של כמיליון שקל במסגרת הסדר טיעון

משה פרץ / צילום: דור מלכה
משה פרץ / צילום: דור מלכה

בית המשפט לא נותן לרשות המסים לסגת מהסדר הטיעון שנחתם עם הזמר משה פרץ. השופט הישאם אבו שחאדה מבית משפט השלום ברמלה דחה את בקשת רשות המסים לבטל את הסדר הטיעון עליו חתמה עם כוכב הזמר הים-תיכוני, שהודה והורשע ביום חמישי בביצוע עבירות מס.

אבו שחאדה קבע כי בניגוד לטענת רשות המסים, פרץ לא הפר את הסדר הטיעון שעליו חתם כאשר ביקש מבית המשפט לשקול את ביטול הרשעתו.

הבוקר (א') הגיש מנהל הלשכה המשפטית מחוז מרכז ברשות המסים, עו"ד אילן צור, בקשה דחופה לבית משפט השלום ברמלה לביטול הסדר הטיעון עם הזמר משה פרץ, אשר כבר אושר על-ידי בית המשפט ביום חמישי, ולפיו הורשע פרץ בהעלמת הכנסות בהיקף של כמיליון שקל.

בנימוקי בקשת הביטול צוין כי תנאי הסדר הטיעון, שנועד לחסוך זמן שיפוטי יקר מבית המשפט, קובעים כי פרץ יודה ויורשע על-פי הודאתו בעבירות של העלמת הכנסות, תמורת מחיקת מספר סעיפים מכתב האישום. ואולם, נטען, בעת הדיון בהסדר בבית המשפט ביום חמישי האחרון, ביקש עורך דינו של פרץ לשלוח את הזמר לתסקיר שירות מבחן, בין היתר לצורך בחינת האפשרות לביטול ההרשעה - דבר המהווה הפרה יסודית של הסדר הטיעון, מנוגד למשא-ומתן שהתקיים בין הצדדים ולהסכמת הנאשם עצמו ובאי-כוחו טרם הדיון.

לפיכך, רשות המסים עתרה, כאמור, לביטול מיידי של הסדר הטיעון, להשבת כתב האישום המקורי על כנו ולקביעת מועד להמשך דיון בהוכחות.

מדובר בבקשה חריגה ותקדימית במיוחד. מעטים מאוד המקרים שבהם המדינה מבקשת לבטל הסדר טיעון עליו חתמה, ועוד יותר מעטים המקרים שמתבקשת בקשה שכזאת כאשר ההסדר כבר אושר על-ידי בית המשפט.

ואולם, בית המשפט לא התרשם מן הבקשה. הערב, שעות ספורות בלבד לאחר שהוגשה בקשת הביטול, דחה אותה השופט אבו שחאדה, תוך שהוא קובע כי ההסכמה בין רשות המסים לפרץ הייתה שהוא יודה ויורשע בעובדות כתב האישום המתוקן - וכך אכן קרה.

"בקשת המאשימה לחזור בה מהסדר עם נאשם טרם הכרעת הדין איננה דומה למצב שבו היא מבקשת לחזור בה מההסדר לאחר הכרעת הדין", ציין השופט, וקבע כי "דרושים נימוקים כבדי-משקל לביטול הכרעת הדין, ולא התרשמתי שהם מתקיימים. בנסיבות אלה, הבקשה של המאשימה לביטול הכרעת הדין והחזרת התיק למסלול של שמיעת ראיות - נדחית".

ביום חמישי, נזכיר, הודה והורשע הכוכב ושופט התכנית "אקס פקטור בהעלמות הכנסות בהיקף של כמיליון שקל מהופעותיו, בין היתר באמצעות הוצאת חשבוניות כוזבות בסכום הנמוך מן הסכום ששולם לו בפועל או ללא הוצאת חשבוניות בכלל.

במסגרת הסדר הטיעון שנחתם בין פרץ לרשות המסים, הודה פרץ בעבירות שיוחסו לו בכתב אישום מתוקן, והורשע, על-ידי השופט אבו-שחאדה מבית משפט השלום ברמלה, ב-14 עבירות של מסירת ידיעה כוזבת או מסירת דוח או מסמך אחר הכוללים ידיעה כוזבת לרשות המסים, במטרה להתחמק או להשתמט מתשלום מע"מ, ושתי עבירות של השמטת הכנסה במטרה להתחמק ממס.

על-פי עובדות כתב האישום המתוקן, שהוגש על-ידי עו"ד מירי בנהרדיתי מהמחלקה המשפטית (מע"מ) מחוז מרכז ברשות המסים, פרץ ואמרגנו אמנון זינדני ניהלו עסק אמרגנות והפקת אירועים שבמסגרתו הופיע פרץ כזמר באירועים שונים. פרץ הודה כי יחד עם זינדני הוציאו חשבוניות מס בגין הופעותיו בסכום הנמוך מזה ששולם לו בפועל, ובמקרים אחרים השניים כלל לא הוציאו חשבוניות מס כמתחייב ולא דיווחו על ההכנסות.

במסגרת הסדר הטיעון הודה פרץ כי בשיטה זו העלים בין השנים 2007 ל-2009 הכנסות מהופעותיו בהיקף של כמיליון שקל, ואת המס הנגזר מהם, וכן מע"מ בסכום של כ-140,000 שקל.

עוד הוסכם בין הצדדים כי במסגרת הטיעונים לעונש ההגנה תטען כי חלקו של פרץ ברווחים מההופעות היה 40% לעומת 60% של זינדאני האמרגן.

ההסדר לא כלל התייחסות לעונש שיוטל על פרץ, אך רשות המסים הודיעה כי בכוונתה לעתור להטלת עונש מאסר בפועל על פרץ. עוד הוסכם כי הרשות לא תערער על גזר הדין אם העונש שיטיל בית המשפט יחרוג לטובת פרץ בעיניה.

מנגד הודיע סנגורו של פרץ לבית המשפט כי הוא עותר לביטול ההרשעה - הודעה שהובילה כאמור לבקשה לביטול הסדר הטיעון באופן תקדימי.

במהלך הדיון שהתקיים ביום חמישי טען עו"ד אפרים דמרי, המייצג את פרץ, כי "מאחר שהטיעון לעונש יהיה באופן פתוח, ואנו מעריכים כי המאשימה תעתור למאסר בפועל, נבקש שכל הקשת תהיה בפני בית משפט, ונבקש לשלוח את הנאשם לקבלת תסקיר שירות המבחן שיבחן את שאלת ביטול ההרשעה".

עו"ד מירי בנהרדיתי, שייצגה את רשות המסים, דיון התנגדה לבקשה, ואולם בית המשפט קבע כי פרץ יישלח לבחינת שירות המבחן, אך מבלי שתובע בכך עמדה לעניין ביטול ההרשעה. "מבלי להביע עמדה לגבי שאלת ההרשעה של הנאשם או ביטולה, ומבלי ליצור ציפייה כלשהי אצל הנאשם מכל מין וסוג, הנני מורה לשירות המבחן להכין תסקיר לעונש בעניינו של הנאשם, ואשר יבחן, בין השאר, את שאלת ביטול ההרשעה", כתב השופט בהחלטתו.

ברשות המסים, כאמור, החליטו שלא לחכות להמלצות התסקיר, שעשויות לכלול המלצה לביטול הרשעתו של פרץ, וביקשו לבטל את הסדר הטיעון - אך בית המשפט חסם את המהלך.