אדרי-אל מנסה למכור את קניון שמונה סנטר כדי לפרוע אג"ח

לפי דוחותיה של חברת הנדל"ן, שנמצאת בשליטת המנכ"ל גבי אדרי, שווי הקניון הוערך בסוף 2016 ב-107 מיליון שקל, ושיעור התפוסה בו 87% ■ מכירת הקניון נועדה לפרוע אג"ח של 100 מיליון שקל

קניון שמונה סנטר בקרית שמונה / צילום: מצגת החברה
קניון שמונה סנטר בקרית שמונה / צילום: מצגת החברה

חברת הנדל"ן אדרי-אל , הנמצאת במצב פיננסי מאתגר, פועלת למכירת הנכס העיקרי שלה - קניון "שמונה סנטר" בקריית שמונה, בניסיון להשיג מקורות תזרימיים לפירעון מלא של אג"ח סדרה ב', בהיקף של כ-100 מיליון שקל - כך עולה מדוחותיה הכספיים של החברה ל-2016, שפורסמו בסוף החודש שעבר.

אדרי-אל, שנמצאת בשליטת המנכ"ל גבי אדרי, עדכנה בדוחותיה בנוגע לקניון כי היא "מצויה בשלב מתקדם לאחר בדיקות נאותות, לקראת חתימה על מסמך הבנות לתנאים מסחריים שבגינו תקבל את תמורת הנכס בשלבים". עוד ציינה החברה כי "התשלום הראשון על חשבון התמורה אמור, בין היתר, להבטיח את מרבית התשלום לצורך פירעון אג"ח סדרה ב' במועד". סדרת האג"ח, בדירוג CCC, הנסחרת בתשואה של 19%, צפויה להיפרע ביולי הקרוב.

באדרי-אל לא סיפקו פרטים לגבי היקף העסקה, ומדוחותיה עולה כי שווי הנכס בסוף 2016 הוערך ב-107 מיליון שקל - נמוך ב-1.5% מהשווי שלו בסוף 2015, וכי שיעור התפוסה הממוצע בו היה אשתקד 87%. שטחו הבנוי של הקניון, הממוקם ברחוב טשרניחובסקי בקריית שמונה, הוא יותר מ-13 אלף מ"ר, והוא כולל שלוש קומות מסחר לצד כ-150 מקומות חניה. פעילות הקניון התחילה ב-1997, וכיום עם השוכרים בו נמנות הרשתות פוקס, רנואר וספורט ורטהיימר, קופת חולים לאומית וחברות אחרות. בסיכום 2016 ההכנסות מהקניון נשחקו ב-4% ל-7.3 מיליון שקל והרווח התפעולי הנקי (NOI) ירד ב-6% והיה פחות מ-7 מיליון שקל.

הערת "עסק חי" בדוחות החברה

הכנסותיה של אדרי-אל מהשכרה וניהול נכסים בסיכום שנתי היו כ-13.5 מיליון שקל. זאת, לאחר שכחלק מהצעדים שנקטה בניסיון לעמוד בתשלום חובותיה, לשפר את תזרים המזומנים שלה ולהקטין את הוצאות המימון, מכרה מאז 2015 נכסים בהיקף של כ-35 מיליון שקל - שעיקר התמורה מהם התקבל בשנה שעברה.

מחזיקי האג"ח, מצדם, לא ממתינים להשלמת המהלכים שאדרי-אל מתכננת, ובתחילת השבוע הודיעו כי על רקע הערת "עסק חי" של רואי החשבון בדוחות אדרי-אל, הם מתכננים להתכנס בסוף החודש לצורך "דיון והתייעצות" לגבי האפשרויות העומדות בפניהם, "לשם שמירה על זכויותיהם". הערת רואי החשבון צורפה לדוחות לאור חוסר הוודאות בדבר יכולתה של אדרי-אל לממש את הנכסים, או לחלופין לגייס מימון חלופי, שיאפשר את פירעון האג"ח, וזאת לאחר שבסוף הרבעון הראשון של 2016 הערה זו בוטלה.

עיקר פעילותה של אדרי-אל מתרכז באזור הצפון, והיא מחזיקה כיום בשמונה נכסים, הכוללים כ-12 אלף מ"ר של שטחי מסחר להשכרה וכ-24 אלף מ"ר המיועדים לתעשייה במתחם גיבור ספורט שבקריית שמונה, וכן קרקעות לפיתוח נכסים בהיקף של כ-5,000 מ"ר.