גד פרץ
רשות ההגבלים העסקיים ומשרד התקשורת משתפים פעולה במטרה להסדיר שימוש בסיבים אופטיים בבנייני מגורים, באופן שימנע מבזק או מכל מפעיל אחר "להשתלט" על הכניסה לבניין ובכך לחסום אפשרות להנחת סיבים אופטיים שיחוברו לדירות. מדובר בצוואר בקבוק רגיש ואין זו הפעם הראשונה שהנושא נדון במשרד התקשורת, אך ההתערבות של רשות ההגבלים העסקיים מלמדת שמדובר מבחינתה בסוגיה חשובה מאוד.
רשות ההגבלים העסקיים מייחסת חשיבות רבה לתחום, שבעגה המקצועית מכונה "הפסיבי", דהיינו הנגישות של המתחרים לתשתיות הפיסיות הפסיביות של בזק, ורוצה לוודא שהתחרות לא תיחסם בראש ובראשונה על ידי בזק, שכבר פרסה סיבים אופטיים לאלפי בניינים, ועל ידי כך תימנע מפרטנר ומסלקום כניסה והצעת שירותים מתחרים.
אחת הבעיות המרכזיות בפריסת התשתית של סיבים אופטיים בטכנולוגיה שבזק (וגם מתחרותיה) מתעתדת להשתמש בה, G.FAST, היא העובדה שהמפעילים נדרשים להציב בארונות התקשורת בבניינים מתג נוסף שתופס מקום ודורש חשמל. לא תמיד יש מקום להצבת המתג בארון התקשורת ולא תמיד הדיירים מסכימים, כך שמי שתופס ראשון את המקום בארון התקשורת, עשוי להקשות מאוד על המתחרים. בנוסף, קיימות הפרעות בתדרים כאשר מדובר בכמה סיבים שפועלים במקביל, ולכן נדרשת התקנת פילטרים.
נראה שהמגמה מבחינת בזק היא דווקא לא להערים קשיים אלא לשתף פעולה, והרושם במשרד התקשורת וברשות ההגבלים הוא שבזק מבינה שייתכן שתידרש גם לאפשר שימוש בתשתיות שלה למתחרותיה במקרים מסוימים, עד שיימצא הפתרון ההנדסי המלא.
נזכיר כי אתמול בעת שפרטנר השיקה את פרויקט הסיבים האופטיים שלה, אמר מנכ"ל החברה איציק בנבנישתי, כי אם מפעיל מתחרה ירצה לקנות ממנו את התשתית שפרס ללקוח, הוא יהיה מוכן למכור לו.
התחייבות להימנע מחסימה
בזק מנהלת מגעים מול משרד התקשורת לגבי היישום של הפרויקט והמשרד כבר הבהיר שהוא מתכוון לדרוש ממנה מראש שעם תחילת שדרוג הרשת של בזק בטכנולוגית ה-G.FAST, היא תתחייב שלא לחסום מתחרים שירצו להיכנס לבניינים, ואם תידרש, היא תבצע את ההתאמות הנדרשות כדי שלא יווצרו מצבים בלתי הפיכים.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.