כולם מחפשים את באפט הבא - יש מי שחושב שהוא נמצא

האחיין מדרגה שנייה של באפט אומר שהוא אינו מקבל שום עזרה מהדוד, אבל המשקיעים לא נרתעים ■ שווי חברת בוסטון אומהה, אותה הוא מנהל, הוכפל מאז ההנפקה בחודש יוני האחרון

וורן באפט /  צילום: רויטרס, Rick Wilking
וורן באפט / צילום: רויטרס, Rick Wilking

מניותיה של חברה קטנה שקשורה לאחיין מדרגה שנייה של באפט, אלכס באפט רוזק (Rozek), הוכפלו ויותר מאז שהיא נרשמה למסחר בנאסד"ק ביוני, לעומת עלייה של 10.3% במדד 500 S&P באותו פרק זמן. בוסטון אומהה מהעיר אומהה בנברסקה (עיר מגוריו של וורן באפט) מוכרת פרסום חוצות וערבויות ביטוח (surety market), ורוזק הוא מנכ"ל משותף שלה.

רוזק ושותפו לעסקים אדם פיטרסון אומרים שהם לא מקבלים שום עזרה מבאפט או מהחברה שלו, ברקשייר האתאוויי. בוסטון אומהה אינה מפרסמת את הקשר המשפחתי, והשם באפט אינו מופיע במכתבים השנתיים של החברה לבעלי המניות או בהודעות לעיתונות.

רוזק אומר שהוא רוצה שהחברה שלו וביצועיה יישפטו בזכות עצמם. הנכד של אחותו הגדולה של וורן באפט, דוריס באפט, מסביר ש"זה לא שיש קלאסה של בני משפחה שעושים עסקים". הוא מוסיף ש"אילו רציתי ללמוד, הדבר הכי טוב שהייתי יכול לעשות הוא לקחת דוח שנתי של ברקשייר ולקרוא אותו כמו כל אחד אחר".

כל ההכחשות הללו לא מרתיעות את המשקיעים. לבוסטון אומהה יש שווי שוק של 407 מיליון דולר, פי 2.7 מההון עצמי שלה, אחרי שהיא השלימה שלוש רכישות שהגדילו את עסקי ביטוחי הערבויות שלה מאז יוני. החברה דיווחה על הכנסות בסך 2.4 מיליון דולר ברבעון השלישי ב-2017, לעומת מיליון דולר שנה לפני כן.

"אין ספק שיש אנשים שקונים את המניה הזו מפני שהם מניחים שהיא ברקשייר האתאוויי הבאה", אמר אלכס בוסרט, מייסד בוסרט קפיטל ממינאפוליס. לדבריו, הוא לא קנה את בוסטון אומהה בזכות קשרי הדם בין רוזק לבאפט, אבל "החיבור הזה לבאפט בהחלט נותן להם את היכולת לבקש מבאפט עצה והנחיה, וזה יכול רק להיות חיובי".

רוזק מוכר למשקיעי ברקשייר בעיקר הודות להצעת הנישואים שהוא הגיש לאשתו הנוכחית בפני קהל של אלפים באסיפה הכללית של ברקשייר ב-2009 באומהה. וורן היה זה שהצביע עליו כדי שישאל את השאלה האחרונה, שהפכה להצעת הנישואים. באפט הסביר אז לקהל שרוזק הוא הנכד של אחותו. "אני חושב רק טובות על אלכס, אבל אין לנו שום מעורבות בקבלת ההחלטות שלו ולא בשום דבר דומה", אמר באפט, והוסיף שהוא לא מחזיק מניות של בוסטון אומהה. "יש לו ראש טוב, טוב מאוד, ובוודאי ערכים טובים", סיכם בן המשפחה הנערץ.

ובכל זאת, כמה משקיעים אומרים שקווי הדמיון ברורים. כמו ברקשייר, בוסטון אומהה מחפשת לקנות חברות בעלות רווחיות עקבית ומעמד תחרותי חזק, להניח להן להתנהל באופן עצמאי ולהחזיק אותן לנצח. שתי החברות מוותרות על שיחות עם אנליסטים על דוחות כספיים לטובת איגרות שנתיות לבעלי המניות ואסיפה כללית שנתית.

"קל להצביע על קווי הדמיון", אומר ג'וש גארט, משקיע פרטי שכתב ביוני ניתוח שממליץ על בוסטון אומהה עבור Value Investors Club, פורום מקוון לחברים בלבד למשקיעי ערך. לגבי השווי הנוכחי של בוסטון אומהה, גארט מסביר ש"אין ספק שמגולמות בו ציפייה ותקוות לגבי מה שיכול להיות בעתיד". הוא מייחס את עליית המניה גם לרכישות האחרונות של בוסטון אומהה.

רוזק ופיטרסון נפגשו ב-2013, כשכל אחד מהם ניהל שותפות השקעות התמקד במניות. שניהם קנו במשותף את חברת הנדל"ן REO פלוס מיוסטון, ושינו את שמה לבוסטון אומהה על שם שתי ערי המגורים שלהן.

גם באפט הגורו ניהל שותפויות השקעה בתחילת הקריירה שלו לפני שהוא פירק אותן כשברקשייר התרחבה. היום היא אחת החברת הגדולות בעולם, עם שווי שוק של 488 מיליארד דולר וחברות בנות כמו גייקו (ביטוח), דיירי קווין (מחלבות), דוראסל (סוללות) ופרוט אוף דה לום (טקסטיל). ברקשייר גם משקיעה בחברות בורסאיות כמו אפל ו-וולס פארגו.

רוזק מתגורר בבוסטון, ופיטרסון מתגורר באומהה. הם מתראים בערך פעם בחודש. רוזק, שצורף לקבוצת הפוטבול של אוניברסיטת צפון קרוליינה בשנתו הראשונה במוסד הזה, נראה תכופות בלוויית אחד מארבעת כלביו מזן כלב רועים אוסטרלי. פיטרסון, יליד אומהה, הוא הטיפוס השקט והפסימי יותר, אומרים ידידים ומשקיעים.

הרכישה הראשונה של בוסטון אומהה הייתה בעסקי פרסום החוצות. החברה מחזיקה יותר מ-500 מתקני פרסום כזה בארבע מדינות בארה"ב, באמצעות החברה הבת לינק מדיה. כרזות הפרסום הללו דורשות מעט תחזוקה, והרגולציה מקשה על הקמת לוחות מתחרים, ולכן זהו נכס אטרקטיבי, אמר פיטרסון.

ב-2015, בוסטון אומהה השיקה חברת ערבויות ביטוח שקראה ג'נרל אינדמניטי גרופ. הביטוחים הללו ערבים לביצועים או תשלומים, במקרים רבים בתעשיית הבניין. סוג זה של ביטוח משלם בדרך כלל אחוזים נמוכים יחסית מן הפרמיות בתביעות בהשוואה לביטוחי רכוש ותאונות רגילים.

שוק ערבויות הביטוח, שמגלגל 6 מיליארד דולר בשנה, הוא מפוצל ולא יעיל, אמר רוזק. "אתה מקבל הלם מכמות מכונות הכתיבה שאתה רואה בחברות האלו", הוא אמר. "וזה לא רק הביטוח שמעניין -זו גם הזדמנות להפוך לספק ביטוח זול".

משפחתו של רוזק הגיעה רק בחלקה לאסיפה הכללית של בוסטון אומהה ביוני, לפי משקיעים שנכחו במקום. "היה מפחיד אותי אילו הם היו מגיעים", אמר מנהל קרן בחברת סידר קריק פרטנרס ממדינת וושינגטון, שנכח באסיפה הכללית אך אינו מחזיק מניות של החברה. "זו חברה של שלב מוקדם, וכישורי ניהול עסקים והשקעה לא עוברים בירושה".

בוסטון אומהה

■ מייסדים: אלכס באפט רוזק ואדם פיטרסון

■ עיסוק: פרסום חוצות וערבויות ביטוח

■ שווי שוק: 407 מיליון דולר

■ הכנסות רבעון 3: 2.4 מיליון דולר