נדחה הערר של בני הזוג אלוביץ בנוגע לחילוט רכושם

עם זאת, המחוזי החזיר את ההליך לבימ"ש השלום, על-מנת שיקבע מהו הסכום החודשי שיינתן לבני הזוג לצורך קיומם בתנאי מחיה סבירים • דחה את טענת האלוביצ'ים כי תפיסת חפצי האמנות והתכשיטים ע"י המשטרה נעשתה שלא כדין • סנגורי הזוג: "ההחלטה מהווה שינוי סדרי משטר, לא פחות; נפנה לעליון"

שאול אלוביץ'/ צילום: שלומי יוסף
שאול אלוביץ'/ צילום: שלומי יוסף

בית המשפט המחוזי בתל-אביב (השופטת שרית זמיר) דחה היום (ה') את הערר של בני הזוג שאול ואיריס אלוביץ בכל הנוגע לתפיסת רכושם לצורך בחינת חילוטם העתידי. רכושם של בני הזוג אלוביץ נתפס במסגרת חקירת המשטרה בתיק 4000, בו חשודים בני הזוג כי חברו, יחד עם אחרים, במטרה להעניק טובות בדמות גישה פתוחה וסיקור אוהד לראש הממשלה בנימין נתניהו ומשפחתו, תוך התערבות והשפעה על תכנים חדשותיים ועיתונאיים באתר וואלה. זאת, על-מנת שבעלי שררה יעניקו הקלות רגולטוריות שונות שיטיבו עם אלוביץ כבעל שליטה בחברות בזק ויורוקום.

השופטת זמיר קבעה כי בית משפט השלום (השופט עלא מסארווה) צדק בשעה שקבע כי קיים חשד סביר לביצוע בצוותא של עבירת השוחד, כמו גם של עבירת הלבנת ההון.

בהתאם קבע בית המשפט המחוזי כי "די בראיות שנאספו עד כה כדי לבסס חשד סביר לביצוע העבירות על-ידי העוררים (בני הזוג אלוביץ - מ"ש), באופן המצדיק את תפיסת הנכסים לצורך בחינת אפשרות חילוטם בעתיד".

בנוסף, המחוזי דחה את טענת האלוביצ'ים כי תפיסת חפצי האמנות והתכשיטים על-ידי המשטרה נעשתה שלא כדין ובהיעדר סמכות. בכך דחה בית המשפט את טענת באי-כוחם של בני הזוג, לפיה תפיסת רכוש בשווי הנעשית לפי סעיף 32 לפקודת סדר הדין הפלילי, מחייבת קבלת צו בית משפט טרם התפיסה.

חרף דחיית הערר של בני הזוג, בכל הנוגע לגובה תנאי המחייה הסבירים שיאושר לזוג אלוביץ, החזיר המחוזי את הדיון לבית משפט השלום, על-מנת שזה ידון וייקבע מהו הסכום הדרוש לבני הזוג לצרכי מחייתם.

בכל הנוגע לפסיקת תנאי מחיה סבירים, אפשר להגיד שבני הזוג קיבלו בשורה טובה, כאשר שופטת המחוזי קיבלה את טענתם כי אין מקום לפסוק להם סכום חד-פעמי בלבד, אלא "יש לאפשר הכנסה חודשית קבועה", וזאת כל עוד התפיסה בתוקפה.

בהתאם להחלטתו, הורה בית המשפט לזוג אלוביץ, להביא בפני בית משפט השלום את מלוא הנתונים בעניינם, כאשר על בסיסם יקבע בית משפט השלום את הסכום שיש לשחרר.

בית המשפט קבע בנוסף כי ככל והסכום שייקבע על-ידי בית המשפט, לאחר קבלת מלוא הנתונים מאת בני הזוג, לא יניח את דעתם - שמורה להם הזכות לשוב ולפנות למחוזי בערר נוסף.

בהתאם קבע בית המשפט כי לאחר שבני הזוג יעבירו תצהירים לבית משפט השלום לצורך הכרעה בגובה דמי המחיה שייפסק להם, יורה בית משפט השלום על שחרור סכום חודשי קבוע, שיעמוד בתוקפו כל עוד צווי התפיסה וההקפאה נותרים בעינם. 

פרקליטו של שאול אלוביץ, עו"ד ז'ק חן, ופרקליטתה של איריס אלוביץ, עו"ד מיכל רוזן-עוזר, מסרו בתגובה: "החלטת בית המשפט מהווה היפוך סדרי בראשית ושינוי סדרי משטר, לא פחות. על-פי ההחלטה, המשטרה יכולה לתפוס רכוש ללא צו; על-פי ההחלטה, בית המשפט נמנע מלהכריע בשאלה משפטית טהורה שההכרעה בה מחויבת המציאות בשלב הדיון בתפיסה הזמנית. אין לנו ספק כי החלטה זו צריכה לבוא בפני שופטי בית המשפט העליון, כדי שיקבעו אם זה הדין במדינת ישראל".