אמש (ד') ערכה עמותת יוניסטרים את אירוע "יזם השנה 2018 ע"ש טד ז"ל והדי אורדן ומשפחתם", בהיכל התרבות בתל אביב. האירוע סיכם את התחרות שבמסגרתה שקדו בני נוער יזמים על פיתוח רעיונות ועל הקמת סטארט-אפים. את פרס המיזם העסקי המצטיין גרפו חניכי שנה ג' ממרכז עכו שפיתחו את safe allergy - סטיק המזהה רכיבים אלרגניים במזון, המאפשר לסובלים מאלרגיות למזונות, לזהות את הרכיבים הבעייתיים, בעיקר כשהם מוגשים במסעדות מחוץ לבית.
רוני צארום, יו"ר ומייסד עמותת יוניסטרים ובעל השליטה באספן גרופ, ובת שבע משה, מנכ"לית העמותה, קיבלו את פניהם של אורחי ופעילי העמותה (הפועלת בתמיכת פדרציית לוס אנג'לס וארגון USAID) שחלקם שפט בתחרות, בהם: אלי כהן, שר הכלכלה; גיא פרג, יו"ר אספן גרופ; עדי סופר תאני מנכ"לית פייסבוק ישראל; שלי לנצמן, מנכ"לית מיקרוסופט ישראל; עודד שריג, יו"ר מגדל; מירב קינן, מנכ"לית איגוד תעשיות החדשנות בהתאחדות התעשיינים; עודד ערן, יו"ר בנק הפועלים; אריק פינטו, מנכ"ל הבנק; אירית איזקסון, יו"רית הבנק הבינלאומי; אהרון אהרון, מנכ"ל רשות החדשנות; ביני זומר, סגן נשיא לעניינים אזוריים בנובל אנרג'י; ארנית שנער, מנהלת השקעות הון סיכון בסיטי ישראל; פרופ' שוש ארד, נשיאת המכללה האקדמית אחוה; אבישי אברהמי, מנכ"ל וויקס; אשר לוי, מנכ"ל אורבוטק ורבים אחרים.
גיא פרג ואירית איזקסון / צילום: מורג ביטן
עדי סופר תאני ואריק פינטו / צילום: מורג ביטן
מח"כ לדח"צ: יעקב פרי מצטרף לרפק
חילופי כיסאות בין יעקב פרי לפנינה תמנו שטה: כחצי שנה לאחר שהתפטר מהכנסת, בה כיהן כחבר כנסת מטעם מפלגת "יש עתיד", פרי חוזר לפעילות בבורסה, עם מינויו כדירקטור חיצוני (דח"צ) בחברת התקשורת והתשתיות רפק, שבשליטת תנחום אורן.
יעקב פרי / צילום: אילי צהר
פרי, ששימש כח"כ במשך כחמש שנים, ואף כיהן כשר המדע במשך קרוב לשנתיים, מכיר את הפעילות הבורסאית מקרוב, אחרי שבעבר כיהן בין היתר כמנכ"ל חברת הסלולר סלקום וכיו"ר בנק מזרחי-טפחות.
הצטרפותו של פרי לרפק נעשית חודשים ספורים לאחר שהחברה נפרדה מהדח"צית פנינה תמנו שטה, שכיהנה גם היא בעבר כחברת כנסת מטעמה של מפלגת "יש עתיד", ושימשה כדח"צית ברפק במשך כשנתיים.
לפי אתר הכנסת, בחודש פברואר האחרון חזרה תמנו שטה לכהן כח"כית מטעמה של "יש עתיד".
מדוחותיה הכספיים של רפק ל-2017 עולה כי סך תשלומי החברה לדירקטורים שלה כגמול דירקטורים בשנה האחרונה הסתכמו ב-320 אלף שקל.
עיקר פעילותה של רפק מתרכז בתחומי המחשבים והתקשורת, תשתיות וייעוץ וייצוג, והיא בעלת השליטה בחברת אלמור חשמל, העוסקת בהקמת פרויקטים ואחזקת מתקני חשמל ואנרגיה. רפק נסחרת בבורסה בשווי של כ-130 מיליון שקל, אחרי שמנייתה נחלשה בכ-5% מתחילת השנה.
בסיכום הרבעון הראשון של השנה הכנסותיה של רפק קפצו בכ-160% ל-113 מיליון שקל ובשורה התחתונה היא הציגה רווח נקי של 12 מיליון שקל, אחרי הפסד של 10 מיליון שקל ברבעון המקביל אשתקד.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.