CyberMDX גייסה 20 מיליון דולר כדי להגן על מכשירים רפואיים מחוברים

החברה, שהוקמה ב-2017 על ידי אמיר מגנר (מנכ"ל) ומוטי שנייברג, שאינו מחזיק בתפקיד פעיל בחברה כיום, מפתחת פלטפורמת אבטחת סייבר וניהול לוגיסטי של מכשור רפואי

אמיר מגנר / צילום: יוגב מאיר
אמיר מגנר / צילום: יוגב מאיר

חברת CyberMDX, המפתחת פלטפורמת אבטחת סייבר וניהול לוגיסטי של מכשור רפואי, הודיעה היום (ג') על השלמת סבב גיוס הון של 20 מיליון דולר. את עיקר הסכום השקיעה קבוצת ריליינס, אחת מחברות הביטוח וניהול הסיכונים הגדולות באירופה בתחום הבריאות.

ריליינס היא משקיעה אסטרטגית ולצד ההשקעה, היא תציע את שירותי הביטוח שלה כמוצר משלים לפלטפורמה של CyberMDX. שיתוף הפעולה נועד לאפשר לבתי חולים ומרכזים רפואיים לנהל את המכשירים הרפואיים שלהם, לאבטח אותם, וגם לבטח אותם. עוד השקיעו בחברה בסבב הנוכחי הקרנות פיטנגו ו-Qure, קרן הטכנולוגיה הרפואית של פלטפורמת ההשקעות אוורקראוד. עד היום, החברה גייסה 30 מיליון דולר בסך הכל.

CyberMDX הוקמה ב-2017 על ידי אמיר מגנר (מנכ"ל) ומוטי שנייברג, שאינו מחזיק בתפקיד פעיל בחברה כיום. החברה מעסיקה כ-70 עובדים, מעל 40 מהם במרכז הפיתוח בתל אביב, ויתר העובדים בארה"ב, שם ממוקמים צוותי המכירות, השיווק, הפיתוח העסקי, והשירותים המקצועיים של החברה, וכן ההנהלה הבכירה. החברה עובדת גם בדרום אמריקה, באירופה ובאיזור דרום מזרח אסיה והאוקיינוס השקט, באמצעות שותפים מקומיים.

"בימים אלה אנחנו רואים הכנסת ציודים חדשים בקצב מסחרר וציודים בשימוש כמעט מלא שבד"כ לא נמצאים ברמת שימוש כזו בבתי חולים. אנחנו מאפשרים להם להגן על המכשירים הללו ולנהל את המערכות האלה בצורה יותר יעילה", אומר מגנר בשיחה עם "גלובס". לדבריו, החברה סיימה את 2019 עם צמיחה של 550% בהכנסותיה ביחס ל-2018. הוא מוסיף כי בין לקוחות החברה נמצאותUniversity of Michigan  Metro-Health, ורשת בתי החולים הישראלית אסותא.

"החברה מפתחת פתרון אבטחה לכל האלמנטים, לכל ההתקנים המחוברים בבתי חולים. זה אומר IOT, מכשירים אופרטיביים וכל מכשיר שלא מחובר למחשב עם סוכן שמנהל אותו. מעבר להגנה על המכשירים האלה, הפתרון שלנו גם מאפשר לנטר את כל המכשירים האלה ולספק ערכים מוספים בצד האופרטיבי. למשל, לראות את השימושיות של מכשירים שונים, איך מקצים אותם בתוך בתי החולים ואיך נראה התחזוקה שלהם", אומר מגנר.

לדבריו, מתחרותיה העיקריות של החברה, מפתחות פלטפורמות אבטחה וניהול שאינן ייעודיות למכשירים רפואיים ולבתי חולים - בעיקר חברות שמפתחות מוצרי אבטחה למכשירים מחוברים ללא התמקדות בתחום מסוים.

"פיתחנו פתרון הוליסטי גם לאנשי האבטחה בבתי החולים, גם לאנשי הביומד, וגם לצוותים האופרטיביים. בתי החולים רוצים לעבוד כשהציוד הקריטי שלהם וגן מצד אחד, ומצד שני לנהל אותו בצורה מיטבית. בימים אלה, אנחנו מסוגלים לראות את כל מכשירי ההנשמה ברשת ואיך הם מנוצלים. אותו הדבר עם מכשירי דימות ואינפוזיות שיש מחסור מאוד גדול שלהם בתקופה הזו", הוא מוסיף.

בנוסף לפלטפורמה שלה, החברה מפעילה גם צוות מחקר בתחום המכשירים הרפואיים המחוברים, שעובד עם ה-FDA וגופים רגולטוריים נוספים בממשל הפדרלי האמריקאי. "אנחנו כל הזמן עובדים איתם ומוצאים פגיעויות בציוד רפואי מחובר קיים. רק לאחרונה מצאנו פגיעות משמעותית בציוד של GE", הוא מספר.