פלטפורמת הגיבוי OwnBackup גייסה 50 מיליון דולר בהובלת קרן אינסייט פרטנרס

החברה מפתחת פלטפורמת SaaS המאפשרת לבצע גיבוי אוטומטי ושיחזור של נתונים בפלטפורמות ענן שונות • החברה צופה עלייה בביקושים למוצר שלה בעקבות משבר הקורונה: "אחד המרכיבים הקריטיים בנושא הזה הוא יכולות שחזור מידע במקרי אסון, ולכן אנחנו רואים במידה מסוימת עלייה בביקוש"

אריאל ברקמן, מייסד משותף ו-CTO בחברת OwnBackup / צילום: OwnBackup
אריאל ברקמן, מייסד משותף ו-CTO בחברת OwnBackup / צילום: OwnBackup

חברת OwnBackup הודיעה היום (ג') כי גייסה 50 מיליון דולר בהובלת הקרנות ורטקס ואינסייט פרטנרס. עוד השתתפו בסבב המשקיעות הקיימות החברה, בהן סיילספורס ונצ'רס ואינוביישן אנדבורס. בסך הכל גייסה החברה יותר מ-100 מיליון דולר.

OwnBackup הוקמה ב-2015 על ידי אריאל ברקמן; אורי ינקלב; סם גוטמן, המכהן כמנכ"ל החברה; וערן כהן, שאינו מחזיק בתפקיד פעיל בחברה כיום. המטה ממוקם בניו ג'רזי, ומשרדי המחקר והפיתוח, התמיכה ושירותים אחרים ממוקמים בתל אביב ובלונדון.

החברה מעסיקה כ-230 עובדים, מתוכם 70 בישראל. החברה לא חושפת את נתוניה העסקיים, אך ציינה בהודעתה כי הכנסותיה צמחו בלמעלה מ-100% משנה לשנה בשנתיים האחרונות, וכי היא משרתת כ-2,000 לקוחות עסקיים פעילים.

"התחלנו את המשא ומתן הראשוני קצת לפני, אבל הסבב נסגר תוך כדי המשבר. למרות חוסר הוודאות, וכיוון שהרבעון שלנו הסתיים כשהחברה עמדה ביעדים שהוצבו לפני המשבר, השלמנו את הסבב בתנאים המקוריים שהגדרנו", אמר בקרמן ל"גלובס".

לדבריו, שווי החברה הוכפל מאז הסבב הקודם, והיא זוכה בתקופה האחרונה לעלייה בביקושים. הגיוס נועד לאפשר לחברה לעמוד בביקושים הללו, ולהציע את שירותיה לממשלות ועסקים גם בהקשר זה. לשם כך, בחברה מתכוונים להכפיל את צוות המהנדסים בישראל בעקבות הגיוס, ב-18 החודשים הקרובים.

החברה מפתחת פלטפורמת SaaS (תוכנה הנמכרת תמורת מנוי תקופתי כשירות), המאפשרת לבצע גיבוי אוטומטי ושיחזור של נתונים בפלטפורמות ענן שונות. השירותים של OwnBackup נועדו לכסות אובדן והשחתת נתונים כתוצאה מטעויות אנוש, כוונה זדונית, שגיאות בהטמעה ויישומים זדוניים. המערכת מספקת יכולות גיבוי שעומדות בדרישות רגולטוריות שונות, וכן מכוללת כלים כמו התראות על שינויים ומחיקת מידע שמזוהה כחריגה, ושחזורו.

OwnBackup צופה עלייה בביקושים למוצר שלה בעקבות משבר הקורונה. "אנחנו בהחלט רואים שהמשבר משפיע עלינו. אנחנו חברה שבבסיסה מספקת שירותי גיבוי, ובתקופה הזו יש דגש על הנושא של המשכיות עסקית בזמן משבר. אחד המרכיבים הקריטיים בנושא הזה הוא יכולות שחזור מידע במקרי אסון, ולכן אנחנו רואים במידה מסויימת עלייה בביקוש. יש תעשיות שנחלשו ויש שהתחזקו, אבל גם תעשיות שלא הושפעו בצורה ישירה, מבינות את הצורך בתכנית המשכיות עסקית ושחזור מידע דווקא עכשיו", אומר אקרמן.

הרעיון ל-OwnBackup התחיל מהעסק הקודם של ברקמן, מעבדת שיחזור בהרצליה שמתמחה בשחזור של מדיה דיגיטלית באופן כללי. המעבדה עסקה בשחזור מידע ממכשירים פיזיים, כמו טלפונים שנפלו לאסלה או מחשבים שנשברו. עם הזמן, החלו לפנות אליהם אנשים שביקשו עזרה בשחזור מידע שנמחק משירותים מקוונים, כמו Gmail ופייסבוק. כך עלה הרעיון לפתח פלטפורמה שתדע לגבות ולשחזר מידע מפלטפורמות SaaS.

כיום, החברה פונה ללקוחות עסקיים ולא ללקוחות פרטיים, ומציעה להם לגבות ולשחזר נתונים שהם מחזיקים על גבי פלטפורמות ענן חיצוניות. פלטפורמת הענן העיקרית אותה החברה מגבה היא סיילספורס, איתה היא גם נמצאת בשותפות עסקית ומשווקת את המוצר ללקוחותיה. לצד סבב הגיוס, OwnBackup הודיעה על השקת מוצר חדש לשמירת נתונים בארכיון, המתייק נתונים אשר לא נדרשים יותר לצורך העבודה השוטפת ומסדר אותם בארכיון.

"אנחנו מאמינים שהביקוש למוצרי החברה ימשיך להרקיע שחקים, הן בתוך סיילספורס והן מחוץ לה", נמסר מטעם ניקיטאס קוטופס, מנכ"ל אינסייט פרטנרס, בהודעת החברה. הוא מעריך כי שוק גיבוי ושחזור הנתונים צפוי לעבור את סף ה-18 מיליארד דולר עד שנת 2026, ולכן, לדבריו, "קיים פוטנציאל עצום לא ממומש עבור צוות הכוכבים של OwnBackup והפתרונות המוכחים שלה".