בביהמ"ש העליון מתקיים דיון בבקשתו של רומן זדורוב, שהורשע ברצח הילדה תאיר ראדה, לערוך לו משפט חוזר. הדיון התקיים בפני המשנה לנשיאת העליון, השופט חנן מלצר, לאחר שסנגורו של זדורוב, עו"ד ירום הלוי, ביקש להגיש ראייה חדשה בתיק.

חנן מלצר שופט בית משפט עליון / צלם: אוריה תדמור
הראייה יוצאת הדופן היא חלק מהרצאה של ראש המכון לרפואה משפטית, ד"ר חן קוגל, בפני סטודנטים לרפואה. בזירת הרצח של ראדה מצאה המשטרה טביעת נעל שנקבע כי היא טביעת נעל של "מחלץ אלמוני". בהרצאה של ד"ר קוגל הוא אמר בין השורות שזאת לא יכולה להיות טביעת נעל של מחלץ אלמוני מסיבות שונות. לשיטת ההגנה, מדובר בראייה משמעותית שמחזקת את הטענה שראדה נרצחה ע"י אדם אחר.
השופט מלצר העיר כי הוא שוקל למנות מומחה מטעם בית המשפט בסוגייה הקשורה בראיית הדם. מלצר הציע למנות את קוגל כמומחה אך נציג המדינה התנגד לכך וטען כי קוגל נמצא בניגוד עניינים.
לפני שהחל הדיון אמרה אשתו של רומן, אולגה זדורוב, כי המשפחה איבדה את אמונה ברשויות. "אנחנו לא מאמינים במערכת המשפט, אבל אני רוצה להחזיר את זה. או שאנחנו לקראת התחלה טובה או לפני סיום רע", אמרה אולגה זדורוב.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.