משרד הבריאות מאפשר לנוסעים לחו"ל לבצע בדיקות קורונה בעלות של כ-300 שקל בבתי חולים ברחבי הארץ. הבדיקות מיועדות לנוסעים לחו"ל הנדרשים להציג בדיקת קורונה בארץ היעד. הנוסעים יוכלו להיבדק עד 72 שעות טרום הטיסה, בבתי החולים בעלות שלא תעלה על 297 לבדיקה.
הנוסעים יציגו כרטיס טיסה ודרכון בתוקף בהגיעם לבדיקה ויקבלו את תוצאות הבדיקה בשפה האנגלית. רשימת בתי החולים כוללת את שיבא, רמב"ם, הלל יפה, ברזילי, זיו, וולפסון, אסף הרופא, איכילוב, פוריה, הדסה, נהרייה, אסותא, בלינסון, קפלן, סורוקה, מאיר, העמק, כרמל, יוספטל.
רשימת בתי החולים תתעדכן בעמוד האינטרנט של משרד הבריאות ובכל מקרה ההמלצות הן לוודא מראש דרישות מדינת היעד, לרבות מדיניות הכנסת נוסעים מישראל ודרישת הבדיקות, המשתנות בין מדינה למדינה לאור מגפת הקורונה. הנוסעים צריכים להקפיד לקבל את התוצאות באנגלית ולהציגן לפני היציאה מישראל. בתוך כך נציין את שלוש המדינות שמתירות כניסת ישראלים בלי חובת בידוד אבל עם חובת הצגת בדיקות: בולגריה, קרואטיה ויוון. לאחר שהגבילה כניסה ל-600 ישראלים ואז ל-1,200, כעת יוון מאפשרת לישראלים להיכנס ללא הגבלת כמות ולנוע במדינה בחופשיות, בכפוף להצגת בדיקת קורונה שנעשתה ב-72 השעות האחרונות לפני הטיסה.
גם חברות התעופה מציעות שיתופי פעולה לבדיקות לפני טיסה, דוגמת ישראייר שבשיתוף פעולה עם הדסה מדיקל לבדיקות שעולות מ-355 שקל להזמנת דוגם ועוד 100 שקל לכל בדיקה וקבוצת לופטהנזה שמציעה בדיקות ביחס עם בי"ח איכילוב במחיר של 200 שקל לבדיקת מטוס ו-400 שקל לבדיקה הכוללת מטוש וסרולוגיה. בדיקה עד הבית תעלה 600 שקל.
בתוך 45 ימים אמורה לקום מעבדת של בדיקות פרטיות בנתב"ג בהתאם למכרז שבה זכתה חברת אומגה ביחד עם בי"ח רמב"ם. בדיקות אלה אמורות לעלות 45 שקל בלבד לנוסע (לתוצאה של עד 14 שעות) ו-135 שקל במסלול מהיר שבו מתקבלת תוצאה של עד 4 שעות.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.