החברות IBC והוט חתמו על הסכם לכניסת הוט כשותפה בפרויקט מיזם הסיבים האופטיים על גבי תשתיות חברת חשמל. הוט תשקיע כ-170 מיליון שקל ותחזיק בבעלות שווה ב-70% מהחברה, ביחד עם סלקום וקרן תש"י כאשר היתרה בשיעור של 30% תמשיך להיות מוחזקת על ידי חברת חשמל.
במסגרת הפרויקט נכנסת הוט כשותפה בחברת התשתית ובכך היא תנסה לחפות על הכישלון שלה בכניסה לתחום הסיבים כאשר היא האחרונה בשוק. המו"מ בין החברות נמשך מזה מספר חודשים והוא צבר תאוצה לאחר שהוט כשלה ברכישת פרטנר שאותה ניסתה לקנות בתחילת השנה.
למעשה הכניסה שלה למיזם הופכת אותה ליצור כלאיים שמחזיק בצד אחד ברשת משותפת עם פרטנר בסלולר ומצד שני ביד השניה היא נכנסת לעולם הסיבים דרך מיזם אחר ושבו לא תהיה לה שליטה.
עבור השותפים הכניסה של הוט היא מהלך מבורך. אחת הבעיות הקשות בפריסת סיבים היא לא הפריסה והחיבור עצמו אלא הקושי של החברות להעביר לקוחות למהירויות על גבי סיבים אופטיים. כלומר אחוז החדירה בבניינים שכבר נפרסו הוא נמוך מאד באופן יחסי והתוצאה היא שהרשתות עומדות יחסית ריקות. הכניסה של הוט וכמובן שגם הכניסה של בזק לפרויקט עצמאי משלה, צפויה לשפר בצורה משמעותית את היקף החדירה של הסיבים.
המהלך קיבל את ההסכמה העקרונית של הרגולטורים ועל פי הערכות לא צפויה בעיה משמעותית באישור העסקה למרות שבכוונה המקורית בהקמת IBC הוט לא אמורה הייתה להיות חלק ממנו.
הכניסה של הוט אמורה להזרים כסף למיזם ובכך להאיץ משמעותית את הפריסה. כרגע IBC היא עם פריסה של כ-400 אלף בתי אב והכניסה של הוט והזרמת הכספים מצידה נועדה בעיקר להגדיל את היקף החיבורים.
מנכ"ל סלקום, אבי גבאי, מסר בתגובה: "שיתוף הפעולה החדש במיזם הסיבים מהווה הכרזת עצמאות של סלקום בתחום התשתיות בישראל. הרחבת הפריסה תהפוך את סלקום, לראשונה, מחברה שנשענת על תשתיות נייחות של אחרים לחברה שותפה בתשתית נרחבת ועצמאית. בנוסף, תעניק השותפות החדשה יתרונות כלכליים משמעותיים לסלקום. מיזם הסיבים מגיע כבר כיום ללמעלה מ-400,000 בתי אב, והוא משרת עשרות אלפי לקוחות סלקום, שנהנים מאיכות גבוהה ומהירות יוצאת דופן. שיתוף הפעולה החדש יכניס תנופה נוספת למיזם וירחיב דרמטית את מספר הישראלים שייהנו מגישה לסיבים אופטיים".
מנכ"ל קרן תש"י, ירון קסטנבאום, בירך על המהלך של הוט: "אנו מברכים על כניסתה של HOT אשר תאפשר לחברת IBC אנלימיטד לממש את חזון פריסת הסיבים לרווחת הציבור בישראל. שיתוף הפעולה הזה יאיץ את התחרות ויביא למימוש חזונם של משרד התקשורת וממשלת ישראל".
יו"ר חברת חשמל, יפתח רון טל, הצטרף גם הוא לברכות: "חברת החשמל מברכת על כניסתה של חברת HOT כשותפה מלאה בחברת IBC, מיזם הסיבים האופטיים, לצידה של סלקום, קרן תש"י וחברת החשמל. מדובר בפרויקט לאומי, המקדם תשתיות אינטרנט המתקדמות בעולם, על בסיס תשתיות החשמל, במרבית שטחה של מדינת ישראל, הן במרכז והן בפריפריה. תשתיות שיאפשרו קידום טכנולוגיות מתקדמות, ונושאי כלכלה, חינוך, חברה, בריאות וביטחון. מדובר בבשורה לאזרחי ישראל, שמשמעותה רבה, במיוחד בתקופה זו, בה כולנו נאבקים במגיפת הקורונה. זהו פרק נוסף בהפיכתה של חברת החשמל, ממונופול לחברה עיסקית יעילה בשוק תחרותי".
מנכ"ל אנלימיטד אמיר לוי, התייחס לתחרות בענף תשתיות האינטרנט: "ההסכם יגביר באופן משמעותי את התחרות בענף ובכך יביא לפריסה מואצת של רשת הסיבים האופטיים בישראל. העסקה מעניקה רוח גבית לחברה ותאפשר לה להמשיך במומנטום החיובי בו היא נמצאת מאז שינוי גרעין השליטה".
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.