אל על למדינה: אלי רוזנברג איש קש של אביו. יש למנוע את העברת השליטה

במכתב ששיגרה החברה לשר החוץ ולשרת התחבורה נטען כי הרוכש של החברה הישראלית הוא רוזנברג האב והיותו ללא אזרחות ישראלית מנוגדת לתקנות החברה • עוד נטען במכתב כי נציגי הרוכש היו מודעים לבעיה: "לקני רוזנברג יש בן שכבר כמה שנים לומד בישיבה בישראל ואנחנו נרשום את המניות על שמו"

חברת אל על הורידה את הכפפות וכעת מנסה לסכל את העברת השליטה בחברה לאלי רוזנברג. במכתב ששוגר היום (ד') לשרי הביטחון, התחבורה והדיגיטל נטען כי אלי רוזנברג הוא איש קש של אביו קני רוזנברג, תושב זר. "נבקשכם לשקול בקשתו להיתר שליטה באל על", נכתב. 

רוזנברג בן ה-26 רכש בהנפקה הציבורית של אל על שהתקיימה לפני כשבוע מניות בהיקף שמקנה לו שליטה בשיעור של כ-43% בחברה. מדובר בתושב ירושלים שעלה לפני כמה שנים לישראל. רוזנברג האב, קנת', הוא תושב ארצות הברית הפועל בתחום השירותים הרפואיים. את רוזנברג מקיף צוות יועצים בהובלת רו"ח ראם עמינח שהופקד על ביצוע ההשתלטות על החברה. רוזנברג טרם קיבל את השליטה לידיו היות שהמדינה שמחזיקה במניית זהב חייבת לאשר את העברת השליטה בחתימת שלושת השרים האמורים ובאמצעות רשות החברות.

כעת משגרת אל על שנמצאת עדיין בשליטת חברת כנפיים שבשליטת תמי מוזס-בורוביץ'  פנייה לשלושת השרים בבקשה שלא יעבירו את השליטה לידי רוזנברג שרכש את המניות באמצעות חברה שהקים: "כנפי נשרים תעופה". יש לציין כי רוזנברג, שהקיף את עצמו בצוות יועצים לא נחשף עדיין לתקשורת ובכלל, למעט בתמונה יחידה ומטושטשת שפורסמה לפני יותר מחודש. חלק מיועציו לא פגשו אותו בעצמם.

במכתב צוין כי "על פי דין ועל פי תקנון אל על השליטה באל על חייבת תמיד להיות בידי אזרח ותושב ישראל. על פי המידע שבידי אל על, כנפי נשרים היא חברה שבשליטת איש העסקים האמריקאי קנת' רוזנברג שאינו אזרח או תושב ישראל. על מנת לעקוף את מגבלות הדין המניות של כנפי נשרים נרשמו על שם בנו, מר אלי רוזנברג צעיר בן 26 חסר אמצעים עצמיים וחסר ניסיון עסקי וזאת על מנת לייצר מצג שווא כאילו בעל השליטה בחברה הוא כביכול תושב ישראל".

עוד פורט כי גם בפגישה הראשונה שנערכה עם עמינח ועם ידיד משפחת רוזנברג, עמיקם בן צבי (שחיבר את עמינח לעסקה, מר"ח) ובין תמי מוזס ומנכ"ל חברת כנפיים רונן ציוני, הציגו את עצמם השניים כנציגיו של איש העסקים קני (נפתלי) רוזנברג המעוניין לרכוש את אל על. למחרת, כך נטען, אף שיגר עמינח צילום דרכון של קני רוזנברג עם הכיתוב "לנוחותך מצ"ב הפרטים של נפתלי כפי שהם מופיעים בדרכון האמריקאי שלו". לצד העובדה שמדובר בתושב זר נטען במכתב כי לרוזנברג "רקע עסקי בעייתי" לאור הטענה ל"פרקטיקות אסורות ובלתי חוקיות להוצאת כספים מהמדינה (ארה"ב). עוד נטען כי חברתו של רוזנברג שילמה לממשלת ארה"ב פיצוי בגובה של 1.65 מיליון דולר על מנת לסלק את הטענות נגדה. טענות דומות נטענו במכתב כנגד חברה נוספת שבבעלות רוזנברג בארה"ב.

בהמשך להשתלשלות מוזכרת פגישה עם נציגי הרוכש כאשר נטען מכנפיים כי הסבירו לעמינח ולבן צבי כי תושב זר לא יכול להיות בעל השליטה באל על. לכך נטען כי ענה בן צבי, "זו לא תהיה בעיה, לקני רוזנברג יש בן, בחור ישיבה בן 19 שכבר כמה שנים לומד בישיבה בישראל ואנחנו נרשום את המניות על שמו". זאת ועוד: "בן צבי לא ידע אז שרוזנברג הוא בן 26 ולא 19, בין אם זה היה נכון ובין אם מדובר ב"תרגיל" זה לא היה מקובל על כנפיים וכנפיים סיימה בשלב זה את המגעים עם נציגיו של קני רוזנברג עוד לפני שהמו"מ התחיל". "בן לילה הפכו נציגיו של קני לנציגיו של אלי רוזנברג", נטען כלפי עמינח שאת הליך בקשת ההיתר הנדרש מרשות החברות ביצע בשמו של אלי".

עוד נטען במכתב כי השליטה בפועל היא של רוזנברג האב אחרי שרוזנברג הצעיר אישר בפגישה עם נציגי דירקטוריון אל על, כי מקור המימון לרכישת השליטה באל על היא הלוואה מאביו למשך 25 שנה "המהווה למעשה מתנה".

לאור הטענות החמורות הללו "על מנת להימנע מהפרת החוק והתקנות נבקשכם לשקול את בקשת כנפיים להיתר שליטה באל על". במכתב ביקשה אל על מנציגי הממשלה להפגש איתה בדחיפות.