הקרב על נכסיו של השר לשעבר, בנימין (פואד) בן-אליעזר ז"ל הסתיים בהסכם פשרה. המדינה הגיעה להסדר עם מנהלי העיזבון המביא לסיומם של שלושה הליכים שניהלה המדינה נגד העיזבון - ערעור מס שהתנהל בבית משפט המחוזי מרכז (לוד), הליך פלילי בבקשה לחילוט הרכוש התפוס המתנהל בבית משפט השלום בתל אביב ותובענה אזרחית שהוגשה לבית המשפט המחוזי בתל אביב.
על פי ההסדר, ישולמו למדינה סכומי כסף משמעותיים, שנשארו חסויים. עם זאת, ל"גלובס" נודע כי על פי ההסדר העיזבון יעביר למדינה את כל סכום המזומן שנתפס בכספת של פואד בעת הפתיחה בחקירה - סך של כ-600 אלף דולר - וכן חלק משווי זכויותיו של פואד בפנטהאוז ביפו.
במסגרת ההליכים, הגישה המדינה תביעה לחייב את העיזבון ביחס לרכוש הנגוע לכאורה בעבירה, על מנת למנוע מצב שבו העיזבון יצא נשכר מביצוע עבירה לכאורה וייהנה מפירותיה. במסגרת התובענה האזרחית נתבעו כספים בסכום של 2.7 מיליון שקל אשר על פי החשד קיבל לכאורה בן-אליעזר ז"ל שלא כדין.
חשד לשוחד בגובה 2.5 מיליון שקל
בן-אליעזר כיהן בין השנים 2007-2014 כחבר כנסת וכן כשר התשתיות הלאומיות וכשר התעשייה, המסחר והתעסוקה (שר התמ"ת). בעקבות כהונה זו נחקר בן-אליעזר בחשד כי בתקופת היותו עובד ציבור נטל לכיסו כספי שוחד והפיק רווחים מכספי השוחד בסכום מצטבר ששוויו גבוה מ-2.5 מיליון שקל.
בדצמבר 2015 הוגש נגד בן-אליעזר כתב אישום המייחס לו קבלת שוחד, הפרת אמונים ועבירות מס. במסגרת פרשה זו נתפס רכושו של בן-אליעזר הכולל את מחצית הפנטהאוז ביפו וסכום מזומן בסך 575 אלף דולר שנתפס בכספת בבנק.
בן אליעזר נפטר במהלך המשפט באוגוסט 2016, וההליכים נגדו הופסקו. ההליכים נגד חמישה נאשמים נוספים שהועמדו לדין יחד עם בן אליעזר נמשכו, כאשר איש העסקים ג'קי בן זקן, מנהלת לשכתו לשעבר של בן אליעזר, איילת אזולאי, ומקורבו צ'רלי יהודה, הגיעו להסדרי טיעון בפרשה; איש העסקים רוי מוצפי שהואשם בשחד זוכה ואיש העסקים אברהם ננישקווילי הורשע במתן שוחד לבן אליעזר ובעבירות הלבנת הון ונגזרו עליו 14 חודשי מאסר בפועל.
במאי 2018 הגישה פרקליטות מחוז תל אביב (אזרחי), בשיתוף עם היחידה לאכיפה אזרחית בפרקליטות המדינה, תביעה לבית המשפט המחוזי בתל אביב נגד נכסי ה עיזבון של פואד, באמצעות מנהלי עיזבונו, במסגרתה התבקש בית המשפט לחייב את העיזבון לשלם למדינה סך כולל של 2,728,744 שקל, בתוספת הפרשי ריבית והצמדה, בגין כספי ה שוחד לכאורה והרווחים שהפיק מהם בן-אליעזר ז"ל בהיותו עובד ציבור.
חרף העובדה שפואד נפטר ללא שהורשע בהליך הפלילי שנפתח נגדו בטענות לקבלת שוחד, טענה המדינה כי בפועל השוחד התקבל, ויש לחלט את הכספים שנתפסו בעת חקירתו.
במקביל הגישה פרקליטות מיסוי וכלכלה בקשה לפי פקודת סדר הדין הפלילי לבית משפט השלום בתל אביב, לפיה המדינה מבקשת לתפוס את הנכסים של מר בן-אליעזר ז"ל - מחצית הפנטהאוז ביפו ומלוא סכום הכסף שנתפס בכספת בבנק, 575 אלף דולר, לטובת המדינה.
הסכסוך בין האלמנה לילדים
השאלה מי יקבל את הכספים של השר המנוח, שנתפסו על-ידי המשטרה במסגרת חקירתו, הייתה גם הבסיס לסכסוך שפרץ בין אלמנתו לבנו של פואד, אשר טענו כל אחד בנפרד, לזכות בסך של מעל חצי מיליון דולר שהותיר אחריו המנוח.
בראשית 2018 הגישה אלמנתו של פואד, דרורה (דולי) בן-אליעזר, בקשה לבית המשפט, לשחרר לידיה את הרכוש שתפסה המשטרה במסגרת חקירתו של בעלה המנוח (575 אלף דולר שנתפסו בכספת של פואד על-ידי המדינה וכן מחצית מהפנטהאוז ביפו).
בתגובה לבקשה הגיש בנו של פואד, אופיר בן-אליעזר, בקשה "דחופה ביותר" לאפשר לו גישה לתיקים המתנהלים בעניין אביו המנוח וקבלת העתקים מכל חומר החקירה, בין היתר בטענה כי הוא זה שזכאי לקבלת הכספים התפוסים. בבקשתו טוען הבן כי כיורשו של פואד הוא זכאי לקבל את הכספים שנתפסו על-ידי המשטרה לאחר שהעביר לאביו סכום המגיע לכמיליארד דולר לאורך השנים.
בהמשך חזר בו הבן מהדרישה לקבל את הכספים שהיו בכספת של אביו. כעת כאמור יועבר סכום הכסף למדינה, כמו גם חלק משווי הפנטהאוז ביפו.
בעקבות ההסדר אליו הגיעו הצדדים, הודיעה המדינה לבית משפט השלום בתל-אביב כי היא מושכת את הבקשה לחילוט הרכוש והתביעה האזרחית תימחק לאחר שישולמו למדינה מלוא הכספים מושא ההסדר.
ערעור המס נוהל על-ידי עו"ד קרן יזדי-סופר מהמחלקה הפיסקאלית בפרקליטות מחוז תל אביב (אזרחי), התביעה האזרחית נוהלה על-ידי עו"ד עדי אברונין מפרקליטות מחוז תל-אביב (אזרחי) בליווי עו"ד אסנת דפנה מהיחידה לאכיפה אזרחית והליך התפיסה הפלילי נוהל על-ידי עו"ד חופית שרים מפרקליטות מיסוי וכלכלה.
עו״ד עדי ברקאי, בא כוחה של דולי בן אליעזר, המנהל את עזבונו של בן אליעזר ז״ל ביחד עם עו״ד שלומי כהן, מסר בתגובה: "אחרי שנים קשות במהלכם איבדו בני המשפחה את יקירם בצל הפרשה, הגיעו הצדדים להסדר פשרה במסגרתו המדינה גם תחזור בה מתביעות והליכים מיותרים שהיא נקטה כלפי העזבון. אנו מברכים על ההסדר הנמוך מסכום התביעות המקוריות, אשר ישים קץ לפרשה הכואבת והממושכת ויאפשר לבני המשפחה להחלים מאבלם ולהמשיך בדרכם".
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.