מיט-טק רוכשת חברה בלגית המתמחה בייצור שומן מתורבת ב-15 מיליון אירו

ברת פיס אוף מיט הבלגית פיתחה טכנולוגיה ייחודית לייצור שומנים מן החי מעוף וברווז, באמצעות ריבוי בביו-ריאקטורים וללא פגיעה בבעלי חיים • הרכישה מאפשרת למיט-טק להאיץ השקת מוצר ראשון לשוק

חברת מיט-טק הישראלית, המפתחת מוצרי בשר מתורבת למאכל, הודיעה היום (ג') על רכישת חברת פיס אוף מיט (Peace of meat) הבלגית, המתמחה בייצור שומן מתורבת, ב-15 מיליון אירו במזומן ובמניות של מיט-טיק. מיט-טק מפתחת מוצרי מזון מבוססי טכנולוגיית הדפסה דיגיטלית תלת ממדית, ורכישת פיס אוף מיט מאפשרת לה להתרחב לתחומים נוספים בזירת הבשר המתורבת, ולהאיץ השקת מוצר ראשון לשוק. בעקבות הרכישה, מניית מיט-טק , חברת הבשר המתורבת היחידה הנסחרת בבורסה, עלתה בכ-5%.

פיס אוף מיט פיתחה טכנולוגיה ייחודית לייצור שומנים מן החי מעוף וברווז, באמצעות ריבוי בביו-ריאקטורים, המבוססת על תאי גזע, וזאת ללא פגיעה בבעלי חיים. יישום הטכנולוגיה הראשון צפוי במוצרי מזון היברידיים, המשלבים חלבון מן הצומח עם שומן מתורבת מן החי, במטרה לספק לתחליפי בשר תכונות של "בשרניות" (טעם ומרקם) הקרובה יותר למוצרי בשר מסורתיים, וכן בוצעו מספר בדיקות טעימה להדגמת הפוטנציאל של השומן המתורבת שפיתחה לשדרוג טעמם של מוצרים מבוססי חלבון מן הצומח. במיט טק מעריכים כי המוצרים ההיברידיים הראשונים המבוססים על הטכנולוגיית פיס אוף מיט יתחילו להיכנס לשוק כבר בשנת 2022.

תחום רצוף אתגרים

בישראל פועלות ארבע חברות בתחום הבשר המתורבת, והן מהחלוציות בעולם בתחום. בשבוע שעבר, אישרה סינגפור לראשונה בהיסטוריה מכירה של בשר מתורבת לצרכנים. מדובר באישור שניתן לחברה האמריקאית EAT JUST, והיא תחל בשיווק למסעדות. מלבד האישורים הרגולטוריים, התחום עודנו רצוף אתגרים, דוגמת העלאת כושר הייצור והורדת המחירים הגבוהים כיום.

המרוץ לבשר המתורבת: כך פספסה ישראל את ההזדמנות להפוך למרכז עולמי 

הרכישה שמבצעת מיט-טק, מאפשרת לה להציב בחזית מוצר ראשון במהירות, כאשר הפיתוח המשמעותי שלה - בשר בקר המודפס בטכנולוגיית תלת ממד, עדיין נמצא בשלבי פיתוח. החברה מפתחת מדפסת ביולוגית, המאפשרת הדפסה של תאי גזע ותאים ממויינים על שלל סוגיהם. בשלב זה, החברה מתמקדת בפיתוח של בשר פרה, אך בהמשך אותן מדפסות ידפיסו גם רקמות עוף ודגים. בשבוע שעבר הצליחה החברה לראשונה להדפיס תרכובת תאי שומן, אך פיתוח מעבדה של בשר המופק מתאי פרה הוא מורכב יותר מאשר פיתוח של מוצרי עוף, בשל השונות הביולוגית. בכך, פיס אוף מיט תאפשר למיט-טק דריסת רגל ראשונה לפוטנציאל שוק גדול בשלבים הראשונים.

שרון פימה, מנכ"ל מיט-טק, אומר כי "בעזרת אסטרטגיית הרכישות שלנו, אנו מאמינים כי נוכל להפוך את מיט-טק למרכז עולמי מוביל ובית לפתרונות מזון חדשניים ופורצי דרך המבוססים על תאי גזע, אשר הינם בריאים וידידותיים לסביבה".