המדרון החלקלק של הבינה המלאכותית והגילוי שעשוי להציל את העולם ממשבר החיטה

הכותרות של החג בגלובס

לעבוד, לקנות ולבלות ליד הבית: המודל הכלכלי החדשני של גוש משגב • הגילוי הישראלי שעשוי להציל את העולם ממשבר החיטה • מה המקום של בינה מלאכותית בחיינו ועוד שלושה סיפורים בולטים מהחג

תמונה שהבינה המלאכותית יצרה לפי התיאור: ''דובונים עובדים על מחקר בינה מלאכותית על הירח בשנות ה-80'' / צילום: מתוך הבלוג של חברת OPENAI

המדרון החלקלק של הבינה המלאכותית

הממשל הסיני מנצל את היתרון שלו בתחום כדי להפוך למעצמה החזקה בעולם ומקצועות שלמים בדרך להיכחד • התפתחות הבינה המלאכותית הופכת תסריטי מדע בדיוני לאיומים מוחשיים • מהפכת הבינה המלאכותית, פרויקט מיוחד 

נבו טרבלסי 03.06.2022
מילוי בקבוקים במזומנים הוא רק אחת המגמות לחיסכון כסף שנעשות פופולריות ברשתות החברתיות / צילום: Shutterstock, Feng Yu

למה יותר ויותר אנשים ממלאים בקבוקי שתייה חריפה במזומנים?

הסתרת כסף בדרכים יצירתיות לא רק מייצרת סרטונים משעשעים אלא יכולה לעזור לבסס מנהגים פיננסיים טובים

The Wall Street Journal 05.06.2022
בואכה יודפת. המתחם / צילום: מתוך עמוד הפייסבוק בואכה יודפת

הכירו את המועצה שבה כל בית שלישי מתפרנס מיזמות מקומית

שוק איכרים נודד כמו באירופה, שפע מאפיות ובתי קפה, הצפה של חנויות יד שנייה, פאבים ומרכז מסחרי יפהפה שאין בו אפילו מותג אחד • בגוש משגב כל בית שלישי מתפרנס מיזמות מקומית והתושבים חיים, עובדים ומבלים ליד הבית • לילך רובין, אשת אוכל ירושלמית, נסעה למיני רילוקיישן באיזור וגילתה מודל קהילתי כלכלי חדשני

לילך רובין 05.06.2022
חיטה / צילום: Shutterstock

ישראל היא אימפריה של ידע בתחום החיטה, ועשויה להציל את העולם

מלחמת רוסיה־אוקראינה, לצד משבר האקלים והעלייה בתוחלת החיים, עלולים להוביל למשבר ממשי של רעב עולמי: "כדי לספק את הדרישה יבול החיטה צריך לגדול ב־2% בשנה עד 2050" • החל מאהרון אהרונסון שגילה את אם החיטה וכלה בפענוח הגנום - "ישראל היא אימפריה בכל הקשור למחקר ולהשבחת החיטה"

הדס מגן 04.06.2022
עליה בשכר / צילום: Shutterstock, Khongtham

משכורת של 100 אלף דולר? כמה משלמות החברות הגדולות בארה"ב

העובד החציוני בגוגל השתכר ב־2021 כמעט 300 אלף דולר • בקצה השני הייתה יצרנית חלקי הרכב Aptiv, שהעובד החציוני שלה במקסיקו השתכר 7,400 דולר בשנה

וול סטריט ג'ורנל 04.06.2022
פרופ' קרוליין ברטוצי / צילום: Reuters, BENOIT DOPPAGNE

החוקרת שהמציאה תחום מדעי חדש בהשראת סוכריות m&m’s

פרופ' קרוליין ברטוצי רצתה בכלל ללמוד מוזיקה, אבל התנגדות הוריה הובילה אותה לקריירה מדעית מפוארת בתחומי הביולוגיה והכימיה • היא חוקרת את הסוכרים שעוטפים את התאים החיים, כמו אותה מעטפת סוכר קשיחה המגינה על הפנים הרגיש בסוכריות m&m’s • "כל הקריירה שלי כוונה להכניס את חקר הסוכרים חזק לתוך הביולוגיה. אם נצליח לעשות את זה יהיו לנו תרופות טובות יותר", היא אומרת בראיון לגלובס • לאחרונה היא זכתה בפרס וולף לכימיה

גלי וינרב 03.06.2022