


משקיעים ותיקים בשוק ההון יודעים שהשוק לא רק עולה, אלא גם יורד. לעיתים בחדות, באכזריות, ולעיתים גם לאורך זמן. מחקרים רבים וארוכים נעשו על כך שאי אפשר לתזמן מתי השוק ירד או יעלה ומי שעושה זאת, גורם לעצמו נזק גדול יותר מאשר מי שנשאר ופשוט מחכה. הסיבה לכך היא שאף פעם אי אפשר לדעת מה הנקודה המדויקת בה כדאי לצאת מהשוק, או מתי בדיוק השוק יגיע לתחתית, ומכאן והלאה יהיו רק עליות. לכן, מי שמנסה לתזמן את השוק, בדרך כלל יוצא ממנו אחרי שהוא כבר ספג הפסד, ובדרך כלל נכנס בחזרה אחרי שחלק ניכר מהתיקון כבר קרה, והוא לא נהנה מהעליות. חלק מהחוסכים אף שוכחים לחזור לשוק, ומפסידים תשואה לאורך שנים רבות.
מכאן, התפתחה פרקטיקה שתפסה תאוצה מאז משבר 2008 - יש משבר בשוק? ירידות? ההמלצה היא לא לעשות כלום. פשוט כלום - מה שירד גם יעלה. ובשנים האחרונות, מה שירד אכן עלה מהר מאוד. למשל בתקופת הקורונה, הירידות של תחילת המשבר, חודש מרץ, נמחקו במהרה. ירידה של 17.2% במדד תל אביב 125 בחודש מרץ 2020, הסתכמה בתשואה שנתית שלילית של המדד של 3%- בלבד.
עם תחילת 2022, ותחילת התנודתיות הגבוהה בשווקים, אנו שומעים את אותה האמירה: אל תעשו כלום, מה שירד גם יעלה. אבל ייתכן שעכשיו, בניגוד למשברים האחרונים, דווקא כדאי לעצור ולשקול את האפשרות לחשב מסלול מחדש בתיק ההשקעות שלכם. איך בדיוק? הקשיבו לפרק השבוע של "הצוללת של גלובס".
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.