מבחר כוסות היין הייעודיות מסחרר. לצד החלוקה הקלאסית בין כוסות לאדומים, לבנים ומבעבעים, אפשר למצוא היום כוסות שמיועדות ליינות זניים (ריזלינג לבן או קברנה סוביניון אדום), עם רגל או בלי ובדרגות איכות שונות - וזה עוד לפני שדיברנו על כוסות הקוקטייל, הוויסקי, הקוניאק, הגראפה ואפילו המים.
כשמשווים בין כוסות שונות, מפתיע לגלות כמה משפיעה הצורה שלהן על טעם היין. חלק מהטעם מצוי בארומות שמגיעות לאף, והאופן שהכוס מעוצבת - רחבה ועגולה או צרה ומאורכת - משפיע משמעותית על הנוזל, כשלעובי השפה יש גם תפקיד. כוסות גדולות ועגולות ככדור (בורגון) מתאימות ליינות לבנים שעברו התיישנות בחביות עץ או ליינות אדומים דלילים מענבי פינו נואר. אלו המאורכות יותר - לבלנדים ואדומים סמיכים יותר (בורדו).
ומשום שכוסות הן כלי עם פוטנציאל שבר גבוה, כדאי לקנות 50% יותר מהכמות שצריך ולשמור בפינה בטוחה כרזרבה.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.