יהלומים | ראיון אבני חן ויהלומים בקישון: סיפור אמיתי או פנטזיה? אברהם טאוב הקדיש 25 שנה מחייו ועשרות מיליוני דולרים לחיפוש אבנים יקרות בכרמל בעקבות הבטחה ששמע מהרבי מלובביץ' • הוא גם מצא שם לא מעט כאלה, בהן ספיר, אודם ואפילו 77 יהלומים • ארבע שנים אחרי מותו, הצליחה בתו לקבל אישור כרייה רשמי מהמדינה • יש מי שעדיין מפקפקים: "כל הזמן אומרים לנו - מי אומר שלא לקחתם אבן ושמתם אותה פה?" אלה לוי-וינריב 21.04.2023 גיוס לצה"ל | טור סופ"ש הנתונים שמגלים מה באמת קרה לשיעור המשתמטים מצה"ל הדיון על גיוס חרדים חזר למרכז השיח הציבורי ואיתו ההנחה שמקומו של צה"ל בקונצנזוס הישראלי ואצל המועמדים לגיוס נשחק. אבל המספרים מוכיחים שהשינוי הוא יותר דמוגרפי מאידיאולוגי • וגם: מה המעבר לצבא מקצועי יעשה לצה"ל? • ומי היו כוכבי השבוע? דרור מרמור 21.04.2023 נדל"ן: התחדשות עירונית הקופיבר והתדר: לאן הולכות המסעדות כשמגיע הפינוי בינוי? 29 שנים שוכנת מסעדת הקופיבר ביד חרוצים, אך בקרוב הבניין בו היא פועלת ייהרס, והיא תיסגר • כשמדובר במסעדות, מציאת נכס חלופי היא עניין מסובך, וגם עניין הפיצוי לא מוסדר בתקן השמאי יאסר ואקד ושירי דובר 22.04.2023 עורכי דין | ראיון הפרקליט שהוביל את תיק הצוללות: "צריך להסביר שלא תופרים תיקים" עו"ד אלעד פנחס היה מהפרקליטים המנוסים בשירות המדינה, אבל אחרי 20 שנה הוא החליט לפרוש ולעבור למגזר הפרטי • בראיון מיוחד הוא מסביר למה המליץ לא לחקור את ראש הממשלה בתיק הצוללות, מספר איך נאספו הראיות בפרשת המס של משפחת רפאלי, וטוען כי הטענות לתפירת התיקים של נתניהו פשוט לא מציאותיות: "יש יותר מדי גורמים בשרשרת" ניצן שפיר 21.04.2023 הצוללת | ראיון "כזה זינוק ברמת הסיכון של עסקים לא זכור לי. ואני מנכ"לית 34 שנים" שיחה עם תהילה ינאי, מייסדת ומנכ"לית משותפת של חברת המידע העסקי Coface BDi, שחשופה למידע מפורט על כחצי מיליון עסקים בישראל • על משמעויות הזינוק ברמת הסיכון ועל אי-הוודאות הכלכלית הנובעת מהמהפכה המשפטית • האזינו הילה ויסברג 21.04.2023 חזית המדע מילדות ועד בגרות: מה גורם לנו להיקשר למקום? התושבים שלא הסכימו לשנות את פני העיר שלהם, ההתנחלויות שמרתקות חוקרים מהעולם והאיצטדיונים שהפכו למקומות קדושים - הקשרים בין אנשים למקומות הפכו לתחום מחקר רחב • וגם: למה הקשר שלנו לשכונה חלש יותר מאשר לעיר, ומה זה אומר על תכנון ערים גלי וינרב 21.04.2023 תרבות: אוכל מסעדת השף בלב שטח חקלאי בעמק חפר שמגישה את המנות היישר מהאש גדי בור ויונתן דנון הכירו במטבח של מסעדת "כתית" של מאיר אדוני ופתחו יחד מסעדה בלב שטח חקלאי • רבות מן המנות בה מותקנות בטאבון או על גריל פחמים מרב סריג 20.04.2023 נושאים הקשורים לכתבה הסיפורים הבולטים