מנכ"ל חברת האופנה פוקס, הראל ויזל, מוכר מניות של החברה שהחזיק באופן אישי, בסכום של 35 מיליון שקל. ויזל מחזיק באמצעות חברה פרטית בחלקים שווים, יחד עם אחיו יפתח ואסף, בכ-20% מפוקס. מכירת המניות התבצעה אתמול (ג') לפי שער מניה שהיה נמוך בכ-2% מהמחיר שבו ננעלה מניית פוקס בבורסה.
● כרטיסי האשראי הפכו לביצת הזהב של חברות הצריכה. מי מציעה את התנאים הכי משתלמים?
● הרווחיות של פוקס נשחקת; שכרו של ויזל - 9.5 מיליון שקל
בעלי המניות העיקריים בפוקס הם שלושת האחים לבית ויזל ולצידם אברהם פוקס המחזיק דרך חברה פרטית בבעלותו ב-22% ממניות חברת האופנה. שווי השוק של פוקס הבוקר (ד') עומד על 4.3 מיליארד שקל. מתחילת השנה זינקה מניית החברה ב-29%, אך בשנה החולפת עלתה בשיעור מתון יותר של 3%.
במסגרת העסקה מכר ויזל 114.5 אלף מניות המהוות כ-0.8% מהון המניות של פוקס. בידיו נותרו עוד 34.8 אלף מניות חסומות ו-70.4 אלף כתבי אופציות למניות.
ירידה דו-ספרתית ברווחיות
לפני כשבועיים פרסמה פוקס את התוצאות הכספיות שלה לסיכום 2023. החברה הציגה צמיחה בהכנסות לצד ירידה דו-ספרתית ברווחיות. פוקס היא קבוצה ששולטת בין היתר ביבואנית נייקי - ריטיילורס ואתר האופנה טרמינל איקס, לצד הפעלת חנויות אמריקן איגל, פוקס הום, מנגו, ללין ואחרות. הכנסותיה ב-2023 הסתכמו ב-5.4 מיליארד שקל, עלייה של 11% לעומת השנה הקודמת, המוסברת בעיקר בגידול בשטחי המסחר, למרות השפעה שלילית של המלחמה בסוף השנה.
הרווח התפעולי של פוקס ירד אשתקד ב-13% ביחס לשנה הקודמת והסתכם בכ-371 מיליון שקל, זאת בשל עלייה בהוצאות שיווק ומכירות עקב הגידול בשטחי המסחר נטו, מהקמת פעילויות חדשות בארץ ובחו"ל. בשורה התחתונה נרשם רווח נקי של 149 מיליון שקל, ירידה של 30.1% לעומת 2022.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.