ועדת השרים לחקיקה אישרה היום (א') את הצעת החוק של ח"כ טלי גוטליב (הליכוד), נגדה מתנהלת חקירה פלילית, להגבלת חקירות או הגשת תביעה אזרחית נגד חברי כנסת. לפי הצעת החוק, ניתן יהיה לפתוח בחקירה רק אם 90 חברי כנסת יאשרו זאת, ואם מדובר במעשה שנעשה שלא במסגרת מילוי תפקידם.
● למרות התנגדות היועמ"שית: ועדת השרים אישרה את הפרטת התאגיד
● אחרי ההפגנה: הפרקליטות עונה לטענות על רדיפה בפרשת הדלפת המסמכים מלשכת ראש הממשלה
היועצת המשפטית לממשלה, עו"ד גלי בהרב-מיארה, הודיעה לפני הדיון היום כי הצעת החוק הופכת את החסינות של חברי הכנסת דה-פקטו לעיר מקלט מפני חקירה והעמדה לדין פלילי ומפני הגשת תביעות אזרחיות, ויוצרת שכבה מורמת מעם, גם במקרים שאינם נוגעים לתפקידם הפרלמנטרי.
לעמדת בהרב-מיארה, ההצעה מנוגדת לעקרונות השוויון בפני החוק ושלטון החוק, ולא עומדת במבחנים חוקתיים.
למרות חוות-הדעת, השרים תמכו בקידום ההצעה. כיום שיקול-הדעת אם לפתוח בחקירה מצוי בידי גורמי האכיפה. לעמדת היועמ"שית, ההצעה "נותנת משקל יתר וכמעט הכרחי לחופש הפעולה של חברי הכנסת, ומנגד היא דוחקת הצידה שיקולים כבדי-משקל של שוויון בפני החוק ועיקרון שלטון החוק".
כאמור, נגד מציעת החוק, ח"כ גוטליב, מתנהלת חקירה, באישור היועצת המשפטית לממשלה, בחשד לחשיפת מידע ביטחוני רגיש. זאת בעקבות ציוצים של חברת הכנסת ברשת X (טוויטר) נגד פרופ' שקמה ברסלר, ממובילות המחאה נגד המהפכה המשפטית, ונגד בעלה. ברסלר גם הגישה נגד גוטליב תביעת לשון הרע.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.