רוצים לרכוש רמקול נייד? אלו הדגמים ששווה לשקול

הרמקולים הניידים הקיימים כיום בשוק נבדלים זה מזה באיכות הסאונד, אורך חיי הסוללה, קישור לאפליקציה וכמובן המחיר • בדקנו חמישה דגמים של החברות הבולטות בשוק, לפניכם התובנות • בדיקה טכנולוגית

בדיקה טכנולוגית

איך ניתן לשפר שירותים דיגיטליים? אילו מוצרים חדשים יש היום בשוק, ומה איכותם לעומת המתחרים? כיצד פותרים בעיות טכנולוגיות? מדי שבוע המדור ינסה לענות על שאלות אלה ודומות להן. אם נתקלתם בתקלות ואתם זקוקים לעזרה, או שאתם מעוניינים שנסקור מוצרים מסוימים, אתם מוזמנים לפנות למייל: nevo-t@globes.co.il

מבצעי נובמבר בשיאם, ואחת הקטגוריות שבהן נרשמות בישראל הנחות משמעותיות היא רמקולים ניידים. בין אם יוצאים לטיול או זקוקים לרמקול לאירועים שמתקיימים במספר מקומות, יש הרבה אפשרויות לבחור ביניהן בכמה רמות מחיר: זולים במיוחד, דגמי הבסיס, דגמי האמצע ודגמים יקרים במיוחד. הפעם בדקנו חמישה מוצרים מובילים מדגמי האמצע, לארבעה מהם תו תקן IP67, משמע בעל הגנה ממים ומאבק, ולזה של w-king: x10 הגנה ממים בלבד.

בדיקה טכנולוגית | המחשב החדש של לנובו מנסה לקחת את ה־AI צעד קדימה
בדיקה טכנולוגית | יש לכם את השעון החכם של אפל? הטריקים והטיפים שכדאי להכיר
בדיקה טכנולוגית | שולחן, כיסא, מקלדת ומסך: כך תאבזרו נכון את פינת העבודה הביתית

JBL: Charge 5

סאונד חזק וגודל מאסיבי

הדגמים של JBL הם בין הפופולריים ביותר בשוק הרמקולים הניידים בישראל, ובאופן ספציפי, ה-Charge 5 שהוא אחד הרמקולים הטובים שיש בשוק. קיים איזון טוב מאוד בין הביצועים של הרמקול לבין הגודל שלו, הסאונד שהוא מפיק איכותי, חזק ומשמעותי, עם בס שלא נעלם בדרך.

כמה יתרונות משמעותיים ברמקול הם חיי הסוללה שמחזיקים כ־20 שעות בשימוש רגיל, והעובדה שהרמקול משמש גם כמטען נייד עבור הטלפון הסלולרי, עם יציאת USB שאפשר להטעין דרכה. לרמקול יש אפשרות להתחבר לרמקולים ניידים תואמים אחרים של החברה באמצעות הפיצ'ר PartyBoost, ולהגביר את הסאונד. עם זאת, האפליקציה ביקשה מספר פעמים להתחבר מחדש לרמקול דרך ההגדרות, למרות שהרמקול היה מחובר.

מבין הרמקולים שבטור זה, הוא השני בגודלו. כלומר, מצד אחד לא קומפקטי כמו האפשרויות האחרות, ומצד שני עדיין מספיק קטן כדי להיכנס לתיק בקלות. מחיר: 629 שקל. יבואן: באג.

Ultimate Ears: BOOM 4

אפליקציה נוחה לשימוש

חברת Ultimate Ears הוציאה את הדגמים החדשים שלה לפני חודשיים, ומתוכם ה-BOOM 4 הוא מוצר קומפקטי שנראה פשוט מעולה. הרמקול מפיק סאונד טוב ויחסית מאוזן בהתחשב בגודל שלו. הצלילים מגוונים והבסים טובים, וגם אם הרמקול אינו המוצר הטוב ביותר בשוק, הוא מספק תמורה מעולה ביחס לגודל ולמחיר.

הסוללה מספקת כ-15 שעות האזנה. גם ברמקול הזה יש פיצ'ר של חיבור עם רמקולים אחרים בבית. האפליקציה שלו מאוד נוחה לשימוש ועובדת בצורה חלקה. לדוגמה, אפשר להדליק את הרמקול דרך האפליקציה מבלי לגשת אליו פיזית.

דרך האפליקציה אפשר לשלוט בארבעה מצבי EQ מוגדרים מראש, אבל גם אותם אפשר לשנות ולהתאים לפי הצרכים. פיצ'ר אנקדוטלי אך מעניין הוא האפשרות לדבר לסמארטפון, כך שישמעו את הדברים ברמקול - מה שמתאים, למשל, לחבורה קטנה במסיבת יום הולדת. מחיר: 599 שקל. יבואן: KSP.

Klipsch: Nashville

צלילים עשירים

הרמקול של Klipsch הוא הריבועי היחיד בבדיקה הזו. העיצוב שלו פשוט מאוד ודומה ללבנה נמוכה. והוא משמיע סאונד מעולה ב־360 מעלות, עם צלילים עשירים ובסים טובים. כדי להגיע לסאונד שניהנה ממנו שיחקנו קצת עם האפליקציה, והתאמנו מבין אפשרויות ה־EQ השונות.

הבשורה האמיתית ברמקול הזה היא חיי הסוללה המרשימים יחסית לגודל המכשיר. אחרי טעינה של שעה וחצי לסוללה מלאה מתקבלות 24 שעות של שימוש. ביחס למחיר וביחס לגודל של הרמקול, זה נתון מעולה שמאפשר שימוש ארוך ואיכותי. בנוסף, ניתן להטעין ממנו את הטלפון או מכשיר תואם אחר. החיסרון המשמעותי הוא המחיר: כ־200 שקל יותר מרמקולים שנמצאים בסטנדרט. מחיר: 849 שקל. יבואן: אלקטרו סטריאו TR.

Sony: ULT Field 1

יכולות בס משמעותיות

הרמקול של סוני הוא הזול ברשימה, כשהדגם שמעליו יקר פי שלושה. מדובר ברמקול 360 מעלות גלילי, עם מיקרופון מובנה. הוא מפיק סאונד טוב, בוודאי ביחס למחיר שלו. אבל הבשורה האמיתית היא כפתור הבסULT. בעת לחיצה על הכפתור, הרמקול מעצים את יכולות הבס שלו, ופתאום נוכחות הבסים בביצוע משמעותית הרבה יותר.

האפליקציה עשתה בעיות, ושלחה אותנו לכמה אפליקציות אחרות של סוני. גם אחרי שהצלחנו להתחבר, האפליקציה לא הייתה מסודרת מספיק. כדי להגיע לאזור שבו אפשר לשלוט על הבסים ודברים נוספים, יש לבטל את אפשרות ה־ULT, ורק אז לקבל גישה. בנוסף, להבדיל משאר הרמקולים ברשימה, כאן הסוללה מספיקה ל־12 שעות שימוש בלבד. מחיר: 399 שקל. יבואן: ישפאר.

W-king: X10

חיי סוללה ארוכים במיוחד

המוצר הזה הוא החריג ברשימה, שכן למרות תג המחיר שלו הוא הגדול מכולם (שוקל 4 ק"ג), והיחיד שמגיע עם מיקרופון מובנה, משום שהוא מתפקד כמעט כבידורית. הרמקול נראה כמו תיק נישא צדדי עם רצועות. איכות הסאונד טובה והבסים נהדרים. גם כשמגבירים אותו עד הרמה הגבוהה ביותר, הרמקול מצליח לשמור על הסאונד.

נקודה ראויה לציון: קיבולת הסוללה עומדת על 7,800 מיליאמר לשעה, כלומר חיי סוללה של כ־40 שעות. הרמקול מגיע עם מיקרופון בתוך החבילה, אבל הוא לא עובד בצורה חלקה. לעתים הוא נתקע והקול נעלם, ובכל פעם שמדברים או שרים יש רעש סטטי מעיק. נקודה שלילית נוספת היא היעדר אפליקציה. מחיר: 649 שקל. יבואן: בנדא.

השורה התחתונה: כך תבחרו נכון

כשתגיעו למעמד רכישת הרמקול הנייד, עליכם לחשוב מה בדיוק אתם צריכים ממנו - האם זה בעיקר אביזר שמוצג בסלון או בחוץ לראווה, או שמא יספיק עיצוב בנאלי אם העוצמה הקולית היא הכי חזקה שאפשר? ככל שממקדים את הסיבה לשימוש ניתן לבחור את הרמקול שישרת אתכם בצורה הטובה ביותר, מבלי לשלם סכום גבוה מדי.

מבין כל המוצרים שנסקרו כאן ישנם דגמים דומים זולים יותר, ולעיתים גם דגמים יקרים יותר, כך שאם אתם מחפשים מוצר עם דגש דומה אבל יכולות שונות, שווה לבדוק זאת לפני שבוחרים כברירת מחדל את הדגמים הפופולריים.

*** גילוי מלא: באג, KSP ,TR, ישפאר ובנדא סיפקו לנו את הרמקולים לבדיקה