אם אתם בין מאות אלפי משרתי המילואים שגויסו מאז ה-7 באוקטובר, תזכיר החוק החדש של הביטוח הלאומי שפרסם משרד האוצר ישפיע ישירות על הארנק שלכם. מצד אחד, התגמול המינימלי של 300 שקל ליום יישמר עד סוף 2025, ועצמאים שנוצרו להם חובות בגלל המילואים במלחמה יזכו למחיקתם. מצד שני, החל ממרץ 2025 תיסגר האפשרות למשרתים בצו 8 לקבל תגמולי מילואים במקביל לשכר עבודה מלא על אותם ימים, ומ-2027 תבוטל לחלוטין ההטבה המאפשרת לשמור על בסיס שכר גבוה למי שמשרת כל חודשיים ומטה, כמו למשל טייסים הנדרשים לשמירה על כשירות מבצעית גם בתקופות רגיעה. אלה הם הצעדים שמציעים באוצר.
● באיחור של חודש: תקציב 2025 מגיע לכנסת, אך גורלו של חוק ההסדרים לוט בערפל
● ב-OECD מעריכים: תחזית הגירעון של האוצר ל-2025 תפספס בגדול
פתרון לעצמאים
אחד החידושים המשמעותיים הוא פתרון בעיית החובות של עצמאים המשרתים במילואים. התיקון מבטל רטרואקטיבית חובות שנוצרו בשנים 2024-2023, ומציע מנגנון חדש לשנת 2025. על פי המנגנון, עצמאים יקבלו תגמול לפי השומה הגבוהה מבין השנים 2025-2024, במטרה למנוע מצב בו שירות המילואים הממושך פוגע בהכנסתם המוכרת.
הגבלת עליות שכר
במסגרת התזכיר הוטלה מגבלה של 20% על הגידול בתגמולי המילואים בין סבבי שירות. עליות שכר מעבר לכך יחייבו הליך בירוקרטי מול הביטוח הלאומי להוכחת הלגיטימיות של העלייה. מהלך זה מגיע בהמשך לביקורת האוצר על תופעת "כפל התשלומים", בה משרתי מילואים מקבלים תגמול הן על השירות והן על עבודה במקביל.
ביטול הדרגתי של הטבת השכר הקבוע
שינוי משמעותי נוסף הוא ביטול הדרגתי של "הטבת 60 הימים" - ההטבה המאפשרת למשרתים תכופים לשמור על בסיס שכר גבוה לחישוב דמי המילואים, אף אם שכרם הממוצע בפועל נמוך משמעותית. ההטבה תבוטל לחלוטין ב-2027, עם תקופת מעבר עד סוף 2026 למי שכבר נהנה ממנה.
הארכת התגמול המינימלי
בצד החיובי, התזכיר מאריך את התגמול המינימלי של 300 שקל ליום עד סוף 2025. דמי המילואים המינימליים הועלו לסכום זה בתחילת המלחמה, במקום 215 שקל ליום, ומיועדים לכל מי שמרוויח פחות מכך במקום עבודתו או שאינו עובד.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.