הלחימה באוקראינה מתבססת על רחפנים. עכשיו סין מגבילה את היצוא שלהם

בבלומברג מדווחים שממשלת סין תודיע על ההגבלות בתחילת השנה, אך יש יצואנים שכבר הפסיקו למכור לאירופה וארה"ב • הנפגעת העיקרית: אוקראינה, שהכטב"מים הם כלי תקיפה מרכזי שלה

וולודימיר זלנסקי, ראש ממשלת אוקראינה / צילום: ap, Efrem Lukatsky
וולודימיר זלנסקי, ראש ממשלת אוקראינה / צילום: ap, Efrem Lukatsky

ממשלת סין מתכוונת להודיע בתחילת השנה הבאה על הגבלות חריפות על מכירת חלקי רחפנים ומל"טים למערב, וכבר כעת כמה יצואנים מובילים במדינה צמצמו או הפסיקו את המכירה ללקוחות באירופה ובארה"ב; כך מדווחת סוכנות הידיעות "בלומברג", על סמך עדויות ושיחות עם גורמים עסקיים בסין. 

הקשר המפתיע בין יצרנית דקסמול הישראלית ליזם שהתמודד מול טראמפ
"אבן דרך מביכה": העולם מסקר את תחילת עדותו של נתניהו

המאבק הוא חלק ממלחמת הסחר מול ארה"ב, הכוללת מהצד השני איסורים על מכירת שבבים לסין, הגבלות על חוזי תשתיות וטלפוניה של חברות הקשורות לבייג'ין ועוד. מלחמה זו עשויה להסלים עם כניסתו של הנשיא הנבחר דונלד טראמפ לבית הלבן בעוד יותר מחודש.

"וזה רק יילך ויחמיר"

מי שנפגעת במצב הנוכחי יותר מכל מהאיסור הסיני המסתמן היא אוקראינה, שבקרוב לשלוש שנים של מלחמה ברוסיה שיכללה את השימוש בכטב"מים לנשק רב עוצמה. לפי הדיווח, כבר כעת חלקי מנועים, סוללות ובקרי טיסה נשלחים בכמויות קטנות יותר ובהגבלה ללקוחות מערביים, או שלא נשלחים בכלל על ידי יצרנים סינים למדינות אירופה ולארה"ב. "אני בטוח שזה יילך ויחריף", אמר מנכ"ל חברה אמריקאית המייצרת תוכנה למל"טים לבלומברג.

הצעד הסיני מלווה באמברגו טרי על כמה חברות אמריקאיות הפועלות בתחום, שלדברי הסינים נעשה בתגובה להחלטה האמריקאית למנוע מכירת שבבים או ציוד שיכול להיות חלק מנשק מדויק לסינים. אחת מהן היא חברת Shield AI, המנסה להשתמש בבינה מלאכותית כדי לנווט מל"טים ולהימנע מהצורך לשמור על קשר שניתן לשיבוש עם בסיס האם.

שי ג'ינפינג, שליט סין / צילום: ap, Ng Han
 שי ג'ינפינג, שליט סין / צילום: ap, Ng Han

הסינים השעו את הקשרים עם החברה האמריקאית, ועם תריסר חברות נוספות, על רקע פרסומים כי האמריקאים מתכוונים למכור ציוד ביטחוני לטייוואן. בעבר השעתה סין את מכירת הרכיבים לחברה האמריקאית Skydio משום שהיא סיפקה רחפנים לטייוואן לטובת ניטור שריפות יער.

האמריקאים מאותתים מצדם כי הם עובדים על הקמת ערוצים חלופיים לאספקת החלקים, מטייוואן במקום מסין. גם באירופה, אמר יזם בתחום, "לקנות חלקים למל"טים מסין זה כבר לא דבר מקובל במערב". לדבריו, "ההגבלות הסיניות הן רק חלק מתהליך שכבר מתרחש".

לפי הערכות מכוני מחקר, סין שולטת כיום בכ־80% משוק הרחפנים המסחריים, ועל מדינות המערב להשקיע כדי להחליף אותה כמדינת מקור לרבים מהרכיבים הדרושים להן לצרכים אלה. לפי הערכות, חברות בדרום קוריאה, ביפן ובטייוואן יכולות לצאת נשכרות מהכניסה לתחום, כעת כאשר הסינים מאיימים לסגת מסחר חופשי בו.

הייצור הצבאי של סין

לפי גורמים סינים, הממשל צפוי להודיע בינואר 2025 על הגבלה במכירת רכיבים קריטיים לרחפנים וכן לכלי טיס בלתי מאוישים בכלל. ההגבלה עשויה לכלול קבלת אישור יצוא לרכיבים, או חובת דיווח על הלקוחות של הרכיבים, לפי "בלומברג". הממשל הסיני כבר הודיע בתחילת השנה כי הוא לא מוכר רכיבים כאלו לשימוש צבאי לאף מדינה, אך באוקראינה מל"טים הפכו בשנתיים וחצי האחרונות לכלי התקפי ממדרגה ראשונה, כולל שיגורם לטווחים רחוקים כדי לפגוע בתשתיות רוסיות. "האיסור הסיני יכול לפגוע משמעותית ביכולות ההתקפה של קייב", נכתב בדיווח.

בעבר דווח כי הסינים מפתחים רחפני תקיפה בעבור רוסיה באופן חשאי, כחלק מהסכם בין המדינות. באופן רשמי הודיעה סין כי היא אינה מעורבת בעימות באוקראינה ו"אינה מספקת נשק לאף אחד מהצדדים".

רחפנים וכטב"מים בכלל ממלאים תפקיד מרכזי במלחמה באוקראינה והם נמצאים בשימוש על ידי שני הצדדים. סין נחשבת לחלוצה עולמית בשימוש ברחפנים, בין השאר לטובת לוגיסטיקה ואספקת ציוד אחרי רעידות אדמה, ניטור אוכלוסייה במהלך התקוממויות וגם כדי לספק רשתות תקשורת במקרי חירום.