חוזרים לישון בצפון: ארבעה מקומות לינה מיוחדים וגם אוכל טעים ליד

צימר ליד הכנרת, סוויטה פסטורלית עם הוט טאב צמוד, מלון בוטיק מעוצב ובית אבן שצופה לוואדי • יצאנו לחפש את מקומות הלינה הצפוניים שהספיקו לפתוח את שעריהם מחדש, ומצאנו הפתעות נעימות וגם כמה אטרקציות מסביב • פרויקט מיוחד

בקתות רינה ברמה / צילום: באדיבות בקתות רינה ברמה
בקתות רינה ברמה / צילום: באדיבות בקתות רינה ברמה

שנה וחודשיים אחרי פרוץ המלחמה אפשר לומר באופטימיות זהירה שעסקי התיירות בצפון מתעוררים לחיים מחודשים בתקווה לחורף "ירוק". אפילו אפליקציות הניווט חזרו לעצמן. זה מרגש כמו שזה נשמע, אם כי החזרה לשגרה לא קורית בן לילה. רבים מהעסקים בגבול הצפון זקוקים למתיחת פנים, אחרים לעובדים שחסרים, והאתגרים רבים. כולם מצפים להתאוששות ולהבעת אמון בתיירות הפנים הישראלית, אך עם זאת מומלץ לגלות סבלנות.

גבינות שוות, בירת בוטיק ואטרקציה לילדים: טיול של יום בין עסקים נגישים
מתחת לבריכה בקיבוץ התגלה סליק נשק מלפני 75 שנה, ואפשר לבקר בו
אחד החופים היפים בישראל נמצא במקום שלא חשבתם עליו

בחרנו ארבעה מקומות לינה בצפון שבימים אלה פותחים את דלתותיהם למבקרים, וכמובן תפרנו משהו קטן וטוב לאכול ולעשות ליד.

גבעת יואב: אירוח ביתי והליכה בטבע

איפה לישון: למרות שקט יחסי שנשמר באזור במהלך השנה האחרונה, דרום רמת הגולן, כמו אזורים נוספים בצפון, היה שומם ממבקרים. לרינה חזון, בעלת "בקתות רינה ברמה", היו לפני פרוץ המלחמה שש בקתות עץ רחבות ידיים בשטח ירוק ומלבלב. היא השקיעה את כל חסכונותיה ואת דם ליבה בבניית מתחם אירוח פשוט, ביתי ומחבק. את חודשי המלחמה הקדישה חזון לטיפוח המתחם הריק ממבקרים, גזמה בשקדנות את הצמחייה שצמחה פרא, וחיכתה בסבלנות עד יעבור זעם.

בקתות רינה ברמה / צילום: באדיבות בקתות רינה ברמה
 בקתות רינה ברמה / צילום: באדיבות בקתות רינה ברמה

במקום שש בקתות עץ צנועות, אך יש בהן כל מה שנחוץ למשפחה או לזוג. כל בקתה בשטח 52 מ"ר, ובה סלון, חדר שינה וג'קוזי, והיא מתאימה אפילו למשפחה בת ארבעה ילדים. יש בה מטבחון מאובזר ומנגל למי שרוצה להתקין ארוחה. המרחק בין הבקתות גדול ומאפשר פרטיות.

למי שרוצה ליהנות מארוחת בוקר במקום יש אפשרות להזמין מלימונטו, עסק נשי צפוני אחר, שמגיש בבקתה קטנה משל עצמו ארוחה נהדרת ולימונצ'לו תוצרת בית (150 שקל לזוג).

מחיר: 700 שקל לזוג ללילה בסופ"ש (מינימום שני לילות), 500 שקל ללילה באמצ"ש
 בקתות רינה ברמה, 050-5656582 

משהו לעשות: דרום רמת הגולן עתיר שבילים, מסלולים ופעילויות, כולל טיולי ג'יפים וריינג'רים ומסלולי הליכה בטבע המתעורר. מסלול הליכה ותצפית מומלצים בקרבת מקום: מצפה אופיר, נקודת תצפית יפהפייה על הכנרת שהוקמה לזכרו של הנער אופיר שעל.

משהו לאכול: לחובבי הבשר מסעדת מושבוצ, שלא נס ליחה; לשומרי הכשרות גיליס הוותיקה, הפועלת בשלב זה בימי חמישי בלבד; לחובבי הבצקים הנחתום שבגבעת יואב אופה פיצות נהדרות.

משהו לשתות: 25 דקות נסיעה יביאו אתכם למושב כנף ובו שני יקבים נהדרים. יקב סקוריה חזר לפעילות במהלך השבוע ויקב טרהנובה שלעת עתה פועל בסופי שבוע.

 

כליל: להחזיר את הרוגע לגוף ולנפש

איפה לישון: "לגור בכליל פירושו לבחור בכך בכל יום מחדש", משפט הנישא בפי רבים מתושבי היישוב המיוחד ונכון שבעתיים בתקופת המלחמה. כליל לא פונה, אבל סבל תקופה ארוכה מהיעדר מיגון, מה שלא אפשר ביטחון לחיים בו ולמבקרים.

חגית לידרור, מבעלי "אחוזת השחר" ותושבת כליל, ובן זוגה עופר הפעילו טרם המלחמה מרחב אירוח ושתי בקתות אבן יפהפיות, הצופות אל נוף שממנו העין והנפש לעולם לא ישבעו. הריק שממנו סבל הצפון חייב את בני הזוג לחשב מסלול מחדש. בית האירוח הראשי הוסב לביתם הפרטי של בני המשפחה, וצימר אחד מתוך השניים שברשותם הושכר לטווח ארוך.

הצימר הוא בית אבן מעוצב בפשטות כלילאית ובו חדר שינה, סלון, מטבח, קמין ומרפסת שמאפשרת נשימה. את ארוחת הבוקר הנהדרת מכינה חגית, בשלנית נפלאה, על טהרת חומרי הגלם המקומיים.
אחוזת השחר, 054-4616867

מחיר: 1,200-700 שקל ללילה; חבילת אירוח זוגית, הכוללת טיפולים וארוחת בוקר, ב־1,500 שקל

משהו לעשות: למי שמסוגל לנתק את עצמו מהישיבה במרפסת מציעה כליל חוויית וולנס מלאה, עם טיפולים אישיים שמותאמים לאורחים. חגית היא בהכשרתה מטפלת רב־תחומית, ועם מטפלות נוספות ביישוב הן מציעות עיסוי, שיאצו וריפוי בשיטת קרניו־סקראל. אלה נועדו לשחרר מתחים, לעורר אנרגיות חדשות ולהחזיר את תחושת הרוגע לגוף ולנפש.

משהו לאכול: קפה כליל הוותיק והנהדר, שפתוח בימי חמישי ושישי בלבד, שומר על רמה גבוהה של חוויית אירוח יוצאת דופן ואוכל צמחוני נהדר. למי שרוצה לצאת מהיישוב, מסעדת השף אדלינה שבקיבוץ כברי אף היא עוגן קולינרי בגליל. היא נמצאת במרחק קילומטרים ספורים וחזרה לפעילות מלאה.

 

מצפה הילה: סוויטה מיוחדת וארוחה מפנקת

איפה לישון: צפונה משם ואנחנו ביישוב מקסים לא פחות, מצפה הילה, ובו שלוש סוויטות האירוח "תמר וגפן" של תמר וירון כהן. בשל הסמיכות לגבול שימש היישוב הפסטורלי בשגרה כמוצב צבאי בשנה האחרונה, ותותחים ומסוקים החליפו את ציוצי הציפורים. "האורחים האחרונים שלי היו בבוקר 7 באוקטובר, ולאחר לכתם סגרתי את המתחם והקדשתי את כל כולי לסיוע לחיילים ולכוחות הביטחון", מספרת תמר.

החזרה לשגרה של "תמר וגפן" תארך יותר מהרגיל, שכן המתחם ניזוק, ובני הזוג, המקפידים על כל פרט, לא יחזרו לפעילות עד שלא יהיה שלם ומושלם. כרגע מדובר על חזרה לפעילות מאמצע ינואר 2025.

במקום שלוש סוויטות יפהפיות לזוגות בלבד, בכל אחת מהן טביעת האצבע הייחודית של בעלי הבית וגם גינה, מטבח מאובזר ובו שלל פינוקים, ריהוט יפהפה, מצעים משובחים, ג'קוזי, הוט טאב או סאונה וארוחת בוקר נפלאה שיכולה להחזיק זוג רעב עד אחר הצוהריים.

מחיר: 2,400 שקל לשני לילות בסופ"ש, 1,000 שקל ללילה באמצע השבוע.
תמר וגפן, 050-9978911 (רק החל מינואר)

משהו לעשות: ביישוב מסלולי טבע יפהפיים. חצי שעה ממנו ישנו מצפור הר אדיר, שממחיש בימים אלה ביתר שאת את משמעות יישובי הגבול, ולמרבה הכאב מספר את סיפור נפילתם של חיילי צה"ל במלחמת לבנון השנייה.

משהו לאכול: מסעדת השף אלומה, שעברה למשכנה החדש במעלות תרשיחא ומתקשטת בימים אלה לקראת חג המולד, חזרה לשגרה ומציעה את המטבח הגלילי המוקפד של עלאא סוויטאת. עבור הנמנעים מגלוטן ישנו בית הקפה טופלו, שמציע מאפים נהדרים. לא לשכוח לקנח בכדור גלידת שוקולד־מלח ים של בוזה.

מנות באלומה / צילום: ענבל אור לב
 מנות באלומה / צילום: ענבל אור לב

משהו לשתות: במתחם יקב ביתי מארח ירון ללגימות את האורחים המהופנטים. השנה ניזוק הכרם שבמצפה, אבל יין במרתפים עדיין יש.

 

עכו: מלון שהוא מוזיאון לאמנות ישראלית

איפה לישון: האמת, התגעגענו לעכו; לגלריות הקטנות המסתתרות בין הסמטאות מרוצפות האבן, לדוכני השוק, לחומוס של סעיד, למלבי ובעיקר לאירוח החם והלבבי של המקומיים. עכו, כמו נהריה, ספגה וסבלה במהלך המלחמה וחיכתה בסבלנות לחזרה של המבקרים, שיגדשו את הסמטאות וירימו לעסקים שכל כך זקוקים להם.

כמה בתי הארחה ומלונות מצוינים יש בעכו. אנחנו בחרנו הפעם להמליץ על ערבסק, מלון בוטיק יפהפה השוכן בבית עות'מאני ששומר ושופץ על פי כללים מחמירים. את ערבסק הקים פרופ' אבן פלנברג, שהתאהב בעיר ובתושביה במהלך ביקור וראה בחזונו משכן לאמנים ואנשי תרבות.

מתוקים בערבסק / צילום: סוזי לוינסון
 מתוקים בערבסק / צילום: סוזי לוינסון

יש בו תשעה חדרים יפהפיים המתאימים למשפחות, חדר אחד לזוגות, גג הצופה על העיר העתיקה, חללי אירוח מרכזיים, פסנתר כנף, חצר פנימית וכמובן שפע יצירות של אמנים ישראלים ההופך את המקום למעין גלריה או מוזיאון. ארוחת הבוקר היא בסגנון עכואי, נדיבה וטעימה במיוחד.

מחיר: מ־550 שקל ללילה לזוג באמצ"ש ומ־680 שקל בסופ"ש, לאחר הנחה של 25% בדצמבר וינואר
ערבסק, 054-4341005

משהו לעשות: העיר העתיקה של עכו, על שלל דוכני השוק, הגלריות הקטנות והסיורים המודרכים, מספקת שפע של פעילויות. גלריה ארט 192 ראויה לעצירה מיוחדת בשל היותה קואופ של נשים אמניות, ובבית אלפרשא (בית הפרפר) מתקיימות סדנאות של בישול עכואי מסורתי.

משהו לאכול: עכו היא לונה פארק קולינרי - מהחומוס הטעים, דרך הממתקים הנהדרים של קשאש, עבור בכדורי הפלאפל והלימון הכבוש של "כדורי הזהב" ועד המלבי המצוין של בית המלבי. המבחר מסחרר, דוכני השוק עמוסים בכל טוב בימים אלה, ויש אפשרות להעביר יום עצמאי או בסיור מודרך בין בתי האוכל.

מי שמחפש בכל זאת מסעדה עכואית מסורתית מומלצת - כדאי שיבקר בטורקיז של בני הזוג נהלה וסמיר אסדי. בה מגישים דגים, מעדני בשר כבש, תבשילים מקומיים ואת גולת הכותרת - כנאפה חמה ומתוקה, שהיא אחת הטובות בארץ, אם לא הטובה שבהן.