במסעדת החוף השקיעו 7 מיליון שקל. האם היא מספקת את הסחורה?

המסעדה השמחה שנפתחה בהשקעה של 7 מיליון שקל מושפעת מהטמפרמנט הספרדי, ומציעה מבחר מגרה של דגים טריים ואוכל ססגוני

צ'אקולי / צילום: חיים יוסף
צ'אקולי / צילום: חיים יוסף

על צ'אקולי

שף: גיא גמזו וירדן שי
סוג מטבח: ספרדי, ים תיכוני
כשר: לא
עיצוב המסעדה: עומר לייכטר ושרון שפיר
סוג תפריט: ערב
כמה מנות בתפריט: 51
טווח מחירים: 198-12 שקלים למנה
כתובת: הרברט סמואל 3 תל אביב
טלפון: 03-6564740
שעות הפתיחה: ראשון-שבת, 24:00-17:00
צריך להזמין מראש: כן

צ'אקולי" (יין ספרדי מחבל הבאסקים) היא מסעדה חדשה בסגנון ספרדי על חוף הים של תל אביב, סמוך למרכז הקהילתי לספורט ימי (לשעבר הדולפינריום). המסעדה המרהיבה, שנפתחה החודש בהשקעה של כ-7 מיליון שקל (שאפו לעומר לייכטר ושרון שפיר על העיצוב) היא בבעלות השף גיא גמזו ("שה ויוי"), המיקסולוג מוש בודניק ("מידל בר", "סושיאל קלאב") והמסעדן איציק חנגל ("פאסטל", "דובנוב 8", "בית אריאלה", "קפה טופול"). זו המסעדה השנייה של קבוצת המסעדנים אחרי "הלנה", בר היין בביתן אייל עופר לאמנות בת-זמננו. התפריט שבנו לצ'אקולי גמזו והשפית ירדן שי, המובילה את מטבח המסעדה, מושפע מהקונספט ומהטמפרמנט הספרדי של הלנה, אבל הוא רחב ומתוחכם יותר, עם מבחר מרשים של דגים טריים, המוצגים לראווה.

חדשנית, אלגנטית וכשרה: זאת כנראה מסעדת הדגים הטובה בארץ
כשהמטבח האיטלקי פוגש את התבלינים של הבית: המסעדה בפרדס חנה שמדברת לכולם

למה בחרנו בה

צ'אקולי היא המסעדה ששנים חלמנו שתהיה על רצועת החוף של תל אביב: מקום שמח, תוסס, עם אלכוהול מצוין, מוזיקה כיפית ואוכל טעים וססגוני. הוא יכול לבוא גם בביסים קטנים וגם כארוחה מלאה, בישיבה משוחררת על דק או בחלל פנימי חמים, סביב בר ענקי שמקיף את המטבח הפתוח. אפשר לבחור את אופי החוויה, בהתאם לשעה, לפורום ולרעב (אויסטרים ב-12 שקל ליחידה, או נתח דג מיושן צלוי בגריל פחמים ב-142 שקל). צ'אקולי היא מסעדה סקסית ומלאת חיים. עכשיו רק צריך לקוות שיבואו תיירים לחלוק איתנו את הכיף שמול הכחול הזה. זה אחד המקומות הראשונים שתרצו לקחת אותם אליו.

ביו שפית

ירדן שי, 33, נולדה במושב אלמגור שליד הכנרת ומתגוררת בתל אביב. "חלמתי להיות שחקנית", היא אומרת, "אבל אוכל תמיד היה חלק ממני. הייתי ילדה שמנה שאוהבת לאכול ולבשל, ותמיד הציקו לי על זה, אמרו לי: 'ירדן, אוכלים בשביל לחיות ולא חיים בשביל לאכול'". היא למדה משחק בסטודיו של ניסן נתיב בירושלים וכשעברה לתל אביב מלצרה לפרנסתה. "במקביל, עשיתי אודישנים וחשבתי שזה יקרה, עד שהבנתי שאני לא רוצה להיות נתונה לחסדיהם של אחרים, אלא ליצור משהו משל מעצמי. אמרתי: במקום למלצר וללכת לאודישנים, אבשל ואלך לאודישנים". את הפתרון היא מצאה אצל אייל שני. היא התחילה במטבח של "מלכה" ומהר מאוד עברה ל"סלון".

אושרי מסהיד, טבח שעבד איתה במלכה, שכנע אותה ללכת איתו לריאליטי האוכל MKR. הם התקבלו והגיעו למקום השני. אחרי התוכנית פתחו השניים את הקיוסק ברוטשילד, פופ-אפ של חצי שנה שעבד בקורונה והגיש אוכל רחוב בצלחות חד-פעמיות. משם משכו אותה בעלי הקיוסק ל"קפה אירופה" שלהם. אחרי שלוש שנים שבהן הובילה את המטבח של בר האוכל הפופולרי, היא קיבלה הצעה מגמזו להצטרף אליו לפרויקט החדש שלו. "הבנתי שאני רוצה להתקדם ונעניתי להצעה. זאת הייתה הזדמנות ליצור משהו שלי, מאפס. גיא הביא את הקונספט לצ'אקולי. הוא לקח אותי למדריד ולברצלונה, הכיר לי מנות וחומרי גלם מהמטבח הספרדי ופתח לי את הראש עם הידע והכישרון שלו. את העולם שנפתח בפניי תרגמתי למנות בתפריט שיצרתי במסעדה".

השפית ירדן שי / צילום: חיים יוסף
 השפית ירדן שי / צילום: חיים יוסף

מנת הדגל

● פריך מהצ'יפסר
לכל מחלקה בצ'אקולי יש את הכוכבים שלה, אבל המנות שיוצאות מהצ'יפסר הן הפנינג של ממש. נו, מה יותר משמח לבב אנוש מאוכל מטוגן - קטן, שובב, פריך וחם. אל תוותרו על קרוקטים מצוינים עם איולי וחמון; כריך קלמרי מטוגנים עם איולי לימוני מוקצף; פאטאטס בראבס ממכרים (הגרסה הספרדית להום פרייז) עם איולי חריף; לחי עגל בטמפורה על עלי מנגולד; דג בטמפורה עם ממרח פלפלים ולימון כבוש וכמובן הפדרונים המומלחים, שאין יותר ספרדי מהם. טאפאס במיטבו.

מנת האינסטגרם

● עגבניות מקולפות
עגבניות חלוטות ומקולפות בוויניגרט פטל, בצל ירוק צלוי בג'וספר ופיסטוקים היא מנה יפהפיה ממחלקת הירקות של צ'אקולי. מה כבר יכול לרגש בסלט עגבניות? הכל: העגבניות הבשרניות והעסיסיות, שהמתיקות שלהן מתמזגת בטבעיות עם הוויניגרט החמוץ-מתוק, הטעם החרוך של הבצל הירוק והקרנצ'יות של הפיסטוקים מעניקים לסלט ממד נוסף. זוכרים את סלט העגבניות המיתולוגי של יונתן רושפלד ב"הרברט סמואל"? אם טרם קמו לו מתחרים, עכשיו יש.

הקינוח

● טארט סנטיאגו
תכננתי לכתוב על האורז בחלב (Arroz con leche), אבל אז טעמתי את הטארט סנטיאגו (Tarta de Santiago) ועשיתי פרסה. בחיפושים אחר קינוח ספרדי עלתה שי על עוגת השקדים הגליציאנית. היא פשוטה ומורכבת משלושה מרכיבים בלבד: שקדים, ביצים וסוכר. היא החליטה לנסות אותה בפופ-אפ שערכה לפני הפתיחה של צ'אקולי בהלנה, ו"זה היה וואו", לדבריה. בגרסה של צ'אקולי העוגה מוגשת עם קרם אנגלז, מתובל במעט לבנדר, ועם תותים בבלסמי. על הביצוע הטוב אחראית הקונדיטורית עדי בן-שטרית.

תפריט היינות והאלכוהול

נתחיל בצ'אקולי שליווה אותנו בארוחה: יין לבן יבש מחבל הבאסקים, חמצמץ, מלוח קצת, מבעבע קלות ועם טעם מרענן של תפוח ירוק. מלבדו, תפריט היין שבנתה סומליה הקבוצה לין קוקין מתמקד ביינות ספרדיים שהולכים טוב עם הים שממול. האלכוהול בצ'אקולי קורץ לספרד, עם דרינקים קולינריים וחכמים שרקח מוש בודניק, בהם "מרגריטה שמן זית" עם טקילה, אלבריניו, סירופ של שמן זית וזרעי חרדל, ו"פאן קון טומאט" שפריץ עם ג'ינייבר (ג'ין הולנדי), מיץ עגבניות צלול, צ'ילי ופדרון. יש גם קוקטיילים מבוססי ורמוט, מרטיני, שרי ועוד (58-36 שקלים לקוקטייל).

השירות

בישיבה על הבר היינו מרותקים למופע של שי (שעושה עבודה מצוינת) ושל צוות המטבח והבר. הברמנים שירתו אותנו באדיבות ועם חדוות מזיגה, שהייתה מוקפדת אך קלילה ולא מעיקה. תענוג של ערב.

מה אכלנו

סשימי פרלינה- 72
קרוקטס- 24
מונטדיטו שרימפס וסלט וולדורף- 24
מונטדיטו טונה קונפי- 24
עגבניות מקולפות- 48
פאן קון טומאט- 21
דג בטמפורה- 67
קלאמרי בצלים בפחם- 62
צדפות תער- 67
פאטאטס בראווס- 34
טארט סנטיאגו- 45

סה"כ ל־2 סועדים (ללא טיפ ושתייה)- 488 שקלים