הודו ביצעה בשבוע שעבר רכש בסך 29.6 מיליארד רופי (כ־340 מיליון דולר) של יותר מ־70 מערכות MRSAM (Medium-Range Surface-to-Air Missiles) מחברת "בהראט דיינמיקס", השותפה של התעשייה האווירית לפיתוח ולייצור הגרסא ההודית של מערכת ההגנה האווירית "ברק 8".
המערכות יוצבו על מרבית ספינות המלחמה העתידיות של הצי ההודי. "החוזה מהווה אבן דרך קריטית במאמצים להגברת יכולות ההגנה ההודיות", נמסר ממשרד ההגנה ההודי. החוזה משמעותי במיוחד בעקבות מדיניות ראש הממשלה נרנדרה מודי "Made in India", לפיה חברות נדרשות להפעיל פסי ייצור במדינה. החוזה החדש לבדו, לפי פרסומים, צפוי ליצור כ-350 אלף ימי עבודה.
מן הצד הישראלי, החברה שמנהלת עבור התעשייה האווירית את ענף ה־MRSAM היא חברת הבת Aerospace Services India (ASI), שיושבת בניו דלהי. ASI מבצעת עסקאות במטבע ההודי, הרופי, כאשר MRSAM מספקת הגנה נגד מגוון איומים אוויריים ונמצאת בשימוש הצבא ההודי, חיל האוויר והצי של המדינה. המערכת, שיעילה לטווח של 70 ק"מ ומסוגלת לעקוב אחרי יותר מ־1,000 איומים אוויריים בו זמנית, כוללת מכ"ם מדגם Phased Array, מערכת פיקוד ושליטה, משגרים ניידים ומיירטים המצוידים בחיישן תדר רדיו מתקדם.
אלביט אמריקה מדווחת על הזמנה בסך 139 מיליון דולר
בה בעת, חברת הבת של אלביט, אלביט אמריקה, מדווחת היום (א') כי קיבלה הזמנה בסך 139 מיליון דולר לטובת המשך ייצור אמצעי ראיית הלילה "גוגל - בינוקולר" (ENVG-B) עבור צבא ארה"ב. הייצור במסגרת העסקה יתבצע במתקן החברה ברואנוק וירג'יניה, כשהאספקות יימשכו עד דצמבר 2026. "ENVG-B מספקים בהירות בתנאי תאורה חלשה וללא אור, כך שחיילים יכולים לפעול בכל זמן ובכל מקום שהמשימה שלהם מכתיבה", מסביר אריק פוקס, סגן נשיא מערכות הלחימה של אלביט אמריקה.
מאז 2020, אלביט אמריקה סיפקה יותר מ־25 אלף יחידות אמצעי ראייה לילה מדגם זה. היתרון של המערכות הללו טמון בכך שהן מאפשרות ללוחם ראייה בתנאי מזג אוויר קיצוניים, וכן בעת ראות לקויה. ללוחם מתאפשר גם להתמקד באמצעות משקפי ראיית הלילה, כדי לשפר את יכולתו להתמודד מול האויב הפוטנציאלי.
הרחבת שיתוף הפעולה של פלסן סאסא עם החברה הדרום קוריאנית האנווה
רצף החוזים הבינלאומיים לא מסתכם בשתי החברות הגדולות בלבד. חברת פלסן סאסא, מקיבוץ סאסא שסמוך לגבול לבנון, מרחיבה את שיתוף הפעולה שלה עם החברה הדרום קוריאנית הגדולה האנווה, ובמסגרתו שתי החברות ישתפו פעולה בפיתוח מיגון לתותחי K9 ולרכבי K10 מתוצרת החברה הקוריאנית. לפי אתר "ארמי רקוגנישן", היעד הצפוי הוא רומניה, אף שייתכן כי מדובר גם באסטוניה ובפולין.
באמצע 2024, רומניה סגרה עסקת עסק עם האנווה בסך כמיליארד דולר שכוללת, בין השאר, ערכות מיגון ל־54 תותחי K9 ו־36 רכבי K10. תותחי K9 ת'אנדר מיועדים לפגזי 155 מ"מ, שמהווים סטנדרט במדינות המערב וברית נאט"ו. הסיבה שבגינה הם הפכו למוצר מבוקש בשוק, הוא טווח ההפעלה שלו שעומד על כ־360 ק"מ.
החוזה בין פלסן סאסא לבין האנווה החל ב־2022, עם חליפות מיגון ל־30 תותחי "האנטסמן AS9" לצבא אוסטרליה. אליהם, התווספו חליפות מיגון ל־129 נגמ"שי "רדבק" שהאוסטרלים רכשו מהדרום קוריאנים תמורת 2.6 מיליארד דולר. מאז, מפעל פלסן נפגע במלחמת חרבות ברזל, אבל הצליח אף להשיק מוצרים חדשים. באוגוסט האחרון, החברה השיקה פיתוח חדש: TAPS - Top Attack Protection System. זהו תוסף שנועד להגן על רק"מים מפני התקפות מהגובה, כמו כטב"מים. בפלסן ציינו כי ערכת המיגון הקלה הזו מיועדת להתווסף להגנות קינטיות קיימות, וכבר עברה בדיקות קפדניות בכמה צבאות מערביים, שאישרו את השימוש המבצעי בו. במסגרת הניסויים הללו, TAPS הוכיחה עצמה בתנאי שטח קשים.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.