ביצועים שלא מותאמים למחיר: הסמארטפון החדש של שיאומי

שיאומי הוציאה לשוק את Redmi Note 14 Pro+ 5G, מהמכשירים היקרים שלה שנמכרים בישראל • בחברה מתגאים במצלמת בינה מלאכותית, המסך מוצלח, והעיצוב יוקרתי, אך הביצועים לא מספקים

Redmi Note 14 Pro+ 5G / צילום: יח''צ
Redmi Note 14 Pro+ 5G / צילום: יח''צ

בדיקה טכנולוגית

איך ניתן לשפר שירותים דיגיטליים? אילו מוצרים חדשים יש היום בשוק, ומה איכותם לעומת המתחרים? כיצד פותרים בעיות טכנולוגיות? מדי שבוע המדור ינסה לענות על שאלות אלה ודומות להן. אם נתקלתם בתקלות ואתם זקוקים לעזרה, או שאתם מעוניינים שנסקור מוצרים מסוימים, אתם מוזמנים לפנות למייל: nevo-t@globes.co.il

שוק הסלולר מתאפיין במחזוריות: מדי שנה משחררות יצרניות הסמארטפונים דגם חדש, בין אם השינויים מינוריים ובין אם הם מהותיים. חברת שיאומי הסינית ידועה בהיצע גדול מאוד לצרכנים, כדי שכל אחד יוכל לבחור מה מתאים לו. בשילוב עם המחיר הנמוך, מדובר בהצעה הגונה ביחס למתחרות, וזה בדיוק מה שהחברה מנסה לעשות גם הפעם עם Redmi Note 14 Pro+ 5G - מהמכשירים היקרים שלה שנמכרים בישראל. בדקנו אותו, וחזרנו עם תובנות.

שני השמות הכי חמים בסייבר חברו יחד. איך זה ישפיע על השוק? 
האם קלוד כבר אמר לכם שאתם צודקים? מה אומרת מערכת היחסים שפיתחנו עם הצ'אטבוטים על העולם האמיתי 

החידוש העיקרי AI במערך הצילום

בפרסומות למכשיר החדש, ואף על קופסת המכשיר, מופיע מוטיב אחד מרכזי: מצלמת בינה מלאכותית. מדובר במערך צילום משולש, עם חיישן ראשי רחב של 200 מגה פיקסל, חיישן אולטרה רחב של 8 מגה פיקסל וחיישן מקרו של 2 מגה פיקסל. חיישן הסלפי כולל 20 מגה פיקסל.

ברמה היבשה יוצאות תמונות איכותיות וטובות. בתנאי תאורה נמוכים, הבינה המלאכותית מסייעת לתיקון התמונה, אך יש הרבה מקום לשיפור. בתמונות שצולמו עם החיישן האולטרה רחב, הצדדים מעט חשוכים וזה פוגע בתמונה.

בדומה למתחרות, גם שיאומי הבינה שכרגע הבינה המלאכותית בסמארטפונים קשורה לא מעט למצלמה, ולכן פיתחה מספר פיצ'רים לעריכת ותיקון תמונות. עוד בדומה למתחרות, גם היא מחייבת לפתוח חשבון אצלה כדי להשתמש בהם. יכולות העריכה ששיאומי הכניסה הן הרחבת תמונה באמצעות AI כדי ליצור רקע מרשים, מחק שמאפשר להסיר אובייקטים לא רצויים, ואפשרות להחליף שמיים למצב אחר תוך התאמת כל הצבעים למצב הנבחר (פיצ'ר מוצלח).

באשר למחק, כאשר מנסים להסיר אובייקט קל וברור, המערכת עושה עבודה מרשימה. עם זאת, כשיש אובייקטים מורכבים יותר, המערכת פחות מצליחה להתמודד ומכניסה אלמנטים לא רצויים. נציין גם כי המערכת הצליחה לזהות את האובייקט שרצינו להסיר, אבל לקח לה מעל לחצי דקה לתפעל את זה.

היתרון הבולט מסך ורזולוציה

המכשיר מגיע עם מסך AMOLED בגודל של 6.67 אינץ', עם קצב ריענון דינמי של 120 הרץ. בהירות השיא עומדת על 3,000 ניטים, נתון טוב. במובן הזה, מדובר במכשיר עם מסך לא גדול שקל לנהל אותו, ומגיע עם טכנולוגיות תצוגה ורזולוציה טובות. המשתמשים מקבלים תמונה חדה ברזולוציה גבוהה, הצבעים רווים וטובים, והצפייה בסרטים ובתכנים היא מוצלחת. בהירות המכשיר מצליחה להתמודד עם קרני השמש, כלומר מאפשרת שימוש נוח גם בחוץ.

פיצ'ר חשוב הוא שהמכשיר יודע להתמודד עם טיפות מים על המסך. בהרבה מכשירים, טיפות גשם יכולות "לשגע" את המכשיר ולהוציא אותו משימוש תקין. שיאומי הצליחה להתמודד עם האתגר הזה, ולמרות שהיו מים על המסך, עדיין הצלחנו להשתמש בו.

העיצוב משדר יוקרה

העיצוב של המכשיר השתנה משמעותית לעומת השנה שעברה. נראה שיותר ויותר סמארטפונים מעדיפים עיצוב עם מדרגת מצלמה מאסיבית. בדור הקודם מערך הצילום היה בפינה העליונה של המכשיר, וכעת המצלמה במרכז החלק העליון עם מדרגה ריבועית. מעבר לכך, העיצוב עצמו נראה יוקרתי, בין המכשירים המרכזיים של שיאומי שלא מרגישים כמו צעצוע ביד או מכשיר לא איכותי.

בנוסף לכך, בשיאומי החליטו לעגל את השוליים, כך שתחושת האחיזה הרבה יותר נוחה. לבדיקה קיבלנו את הגרסה עם ה־Gorrila Glass, אך יש גם גרסת עור טבעוני שיש הגורסים כי היא יותר נוחה וכיפית. בכל מקרה, נראה שהמכשיר כוון לדרגי הפרימיום. הוא שוקל כ-205 גרם, ועומד בתקני IP68 ו-IP69, משמע עמיד לאבק ומים.

הביצועים לא מספקים

לרוב, מכשירים חדשים משלבים מעבדים חדשים ומצליחים להפתיע עם הביצועים, אך שיאומי קצת מאכזבת. המכשיר בעל Snapdragon® 7s Gen 3, לא הכי חדש בשוק אם כי בין החזקים שיש. זיכרון ההרצה עומד על 12GB RAM עם חיזוק של עוד 6GB. שטח האחסון הוא על 512GB, נתון מעולה שמספיק לרבים.

לעומת ה־S25 Ultra של סמסונג, שבדקנו כאן לאחרונה, במכשיר של שיאומי היו הרבה תקיעויות ולאגים, ולרגעים המערכת לא הצליחה לעמוד בעומסים משמעותיים. צריך גם לומר שהמכשיר כולל לא מעט אפליקציות ומשחקים שהמשתמש נשאל אם הוא מעוניין בהן (לא ברור לפי מה הן נקבעו), עוד לפני שהוא נכנס לחנות האפליקציות. בכל מקרה, גם אחרי שסימנו שאנחנו לא רוצים להוריד אותן - חלק מהאפליקציות הופיעו על המכשיר. זה מיותר, ומסרבל.

נזכיר גם כי שיאומי שילבה אצלה את מודל הבינה המלאכותית Gemini של גוגל. מדובר בעוזרת אישית די דומה למה שאנחנו מכירים בשאר המכשירים. אולם, להבדיל מסמסונג, שממש שילבה את המודל בוואטסאפ וספוטיפיי, כאן זה עדיין לא קיים.

הסוללה טובה, והטעינה עוד יותר

הסוללה של המכשיר עומדת על 5,110 מיליאמפר לשעה, קצת יותר מהסטנדרט במכשירים שיעלו לכם כמה מאות שקלים פחות מהמכשיר הזה. סוללות כאלו מחזיקות לרוב יום עבודה. שיאומי היא גם בין החברות היחידות שמספקות את כל האביזרים הנלווים כמו ראש מטען וכבל. היא גם מציעה טעינה סופר מהירה של 120 וואט, כך שתוך פחות משעה יש לכם סוללה מלאה - נקודת חיזוק משמעותית של המכשיר.

המחיר יתרון נוסף 

לרוב, במכשירים מסוג זה, שכוללים את כל הטכנולוגיות החדשות או כמעט הכי חדשות, המחירים גבוהים. אולם בשל העובדה שזה התג של שיאומי בעולם וגם בישראל, כאן המחיר נמוך יותר. במקרה הנוכחי, המכשיר עולה 2,179 שקל בישראל, מחיר הולם ביחס למפרט שמוצע כאן. 

השורה התחתונה לא מספיק בשביל להתחרות באייפון וגלקסי

המכשיר החדש של שיאומי הוא טוב ומציע עיצוב חדש ומרענן, אבל מגיע עם כמה חסרונות שהם ההבדל בינו לבין מכשיר פרימיום שבאמת ראוי לשלם עליו סכום גבוה. הלאגים בביצועים, מערכת ההפעלה שמלאה ב"שטויות", ויתר הדברים שנותנים את התחושה שהם עדיין לא שם - כל אלו מרחיקים את המכשיר מהטייטל שאליו הוא מכוון.

עם זאת, המסך החד, ביצועי העריכה של הבינה המלאכותית ואלמנטים נוספים מוכיחים ששיאומי "על זה". אמנם כרגע זה לא מכשיר שיכול להתחרות באמת באייפון 16 פרו מקס או בגלקסי S25 אולטרה, אבל אין ספק שהוא יכול להתחרות בדגמים "חלשים" יותר, בוודאי של המתחרות הסיניות האחרות, ושווה לשקול זאת בהתחשב במחיר.

***גילוי מלא: חברת המילטון, יבואנית מוצרי שיאומי בישראל, סיפקה לנו את המוצר לסקירה