כשמייסד אמזון, ג'ף בזוס, סעד עם דונלד טראמפ ועם אשתו מלניה במאר-א-לאגו בדצמבר, הרבה היה מוטל על הכף עבור שני הגברים: בזוס, כוכב תעשייה שהחברה שלו חיונית לכלכלת ארה"ב, בנה מחדש את מערכת היחסים שלו עם האיש רב-העוצמה המתעתד להיות שוב הנשיא.
● מה קורה כשהאיש הכי עשיר בעולם מקבל את המפתחות לאמריקה
● שתי הידידות הטובות ביותר של ישראל מהדקות יחסים, וזו המפסידה הגדולה
גם עבור מלניה היה מוטל הרבה על הכף: היא חיפשה קונה לסרט דוקומנטרי על דרכה בחזרה לתפקיד הגברת הראשונה. הסוכן שלה הציע את הסרט, שאותו היא תפיק בפועל, למספר אולפנים, כולל זה שבבעלות אמזון.
לקראת הפגישה, התייעצה מלניה עם הבמאי ברט רטנר כיצד למכור את הרעיון שלה לאיש השלישי בעושרו בעולם. מלניה סיפרה לבזוס ולארוסתו, לורן סאנצ'ז, את פרטי הפרויקט בארוחת הערב.
קצת יותר משבועיים לאחר מכן, הסכימה אמזון, חברה המתגאה בחסכנותה ובניהול חריף של משא ומתן, לשלם 40 מיליון דולר על הזכויות לסרט - הסכום הגבוה ביותר שאמזון הוציאה אי פעם על סרט תיעודי, והגבוה כמעט פי שלושה מזה שננקב בהצעה הקרובה אליה ביותר.
נטפליקס ואפל סירבו אפילו לתת הצעות מחיר. פרמאונט הציעה 4 מיליון דולר לזכויות הפצה. דיסני, האולפן שגילה את העניין הרב ביותר פרט לאמזון, הציע 14 מיליון דולר.
"רכשנו את הזכויות לסרט ולסדרה הדוקומנטריים של מלניה טראמפ, שייצאו בקרוב, מסיבה אחת, ומסיבה אחת בלבד - כי אנחנו מאמינים שהלקוחות יאהבו אותו", אמר דובר אמזון.
חלקה של הגברת הראשונה ברווחים הוא יותר מ־70% מתוך 40 מיליון הדולר, לפי אנשים המכירים את הנושא. והם עדיין מחפשים דרכים להרוויח עוד: הסוכן של מלניה ניסה למכור "חסויות" לסרט - החל ב־10 מיליון דולר - למנכ"לים ולמיליארדרים בולטים שהיו בטקס ההשבעה, לפי אנשים המכירים את הנושא. הקונים ייכללו ברשימת התודות בסוף הקרדיטים, ויוזמנו לבכורה. הפניות הללו נעשו ללא תלות בעסקה עם אמזון, שלא הייתה מודעת להן, לדברי אדם המכיר את הנושא.
עסקת אמזון היא רק אחת הדרכים שבהן המשפחה הראשונה החדשה מפיקה תועלת מחזרתה לבית הלבן. עד כה העבירו חברות כ־80 מיליון דולר לבני משפחת טראמפ ולספרייה הנשיאותית של טראמפ, עבור הסדרי פשרה על תביעות שהנשיא הגיש נגדן בעבר ועבור מיזמים עסקיים חדשים, לרבות הסרט התיעודי. נתון זה אינו כולל רווחים פוטנציאליים מעיסוק בקריפטו.
חלק ניכר מכספי הסדרי הפשרה יועבר לקרן של ספריית הנשיא, ארגון ללא מטרות רווח שמטרתו "לשמר ולנהל" את מורשתו של טראמפ. אולם חלקו של טראמפ בהסדר של 10 מיליון הדולר ש־X של אילון מאסק הסכים לקבל השבוע צפוי להגיע אליו ישירות, לפי גורמים המעורים בפרטים.

מאסק וטראמפ / צילום: ap, Brandon Bell
ניגודי עניינים?
הקצב וההיקף של מאמצי עשיית הכסף של המשפחה הם חסרי תקדים, והמהלכים עולים אפילו על הפעילות בכהונתו הראשונה של טראמפ, שגררה גינוי מצד כלבי שמירה על האתיקה ומצד הדמוקרטים בקונגרס. טיי קוב, ששימש כעורך דין בכיר בבית הלבן בממשל טראמפ הראשון ומאז התגלה כמבקרו, אמר שמאמציו של הנשיא להרוויח הם נועזים בהרבה הפעם. "כל מה שהוא עושה הוא כדי להתנקם, או כדי לצבור עושר, כוח וחנופה", אמר קוב. טראמפ מזהה הזדמנות, הוא אמר, משום ש"כל האנשים האלה רוצים לקבל ממנו משהו".
דובר של הגברת הראשונה הפנה את שאלותינו לארגון טראמפ (The Trump Organization), שהשיב שאינו יכול להגיב בשמה. הבית הלבן לא השיב לבקשות לתגובה.
ארגון טראמפ, חברת הנדל"ן והרישוי העיקרית של טראמפ, מסר בחודש שעבר כי הנשיא לא יהיה מעורב בניהול השוטף לאחר כניסתו לתפקיד, וכי החברה לא תתקשר בחוזים חדשים עם ממשלות זרות במהלך כהונתו.
כחלק מתוכנית אתיקה, החברה שכרה גם עורך דין חיצוני שיסייע בפיתוח מדיניות פנימית כדי למנוע את מה שנתפס כניגוד עניינים, ואמרה שתתרום למשרד האוצר האמריקני רווחים שהיא תקבל מגורמי ממשל זרים שהיא יכולה לזהות בבתי המלון שלה ובעסקים אחרים. ההשקעות והנכסים של טראמפ יישארו בנאמנות המנוהלת על ידי ילדיו, ולטראמפ תהיה "גישה מוגבלת" למידע הפיננסי של החברה, נכתב בתוכנית.
כנשיא, טראמפ פטור מכללי ניגוד עניינים החלים על חברי ממשל אחרים. עם זאת, הוא כפוף להוראה של החוקה האוסרת על נושאי משרה לקבל תשלומים מממשלות זרות.
"ארגון טראמפ מחויב לעמוד בהתחייבויותיו המשפטיות והאתיות, ואף הרבה מעבר לכך, בתקופת הנשיאות של אבי", אמר בחודש שעבר אריק טראמפ, סגן נשיא החברה ובנו של טראמפ.
התוכנית הזו אינה עומדת ברף שהציבו רוב הנשיאים של העת האחרונה בטיפול בכספים שלהם. נשיאים קודמים מכרו בדרך כלל את נכסיהם או הפקידו אותם בנאמנויות עיוורות, המכניסות את הנכסים לשליטת צד שלישי ומונעות מהבעלים לדעת כיצד הם מנוהלים.
ושלא כמו ב־2017, כאשר טראמפ אמר שהחברה שלו תוותר על עסקאות זרות עם שותפים ממשלתיים ופרטיים כאחד, נשאר ארגון טראמפ פתוח לעסקים עם חברות זרות. בחלקו העליון של אתר האינטרנט של ארגון טראמפ נכתב כעת: "בקרוב: תצוגה מקדימה של הרחבת תיק ההשקעות העולמי של ארגון טראמפ".
אריק טראמפ אותת על כך שהפעם הוא מעוניין פחות להגביל את העסקאות של החברה כדי להימנע מנראות של ניגודי עניינים. "ניסיתי לעשות הכול נכון ב־2016 וקיבלתי מעט מאוד קרדיט על כך", אמר ל"ג'ורנל" חודש לפני הבחירות.

אריק טראמפ ואישתו לארה בטקס ההשבעה של הנשיא דונלד טראמפ / צילום: ap, Evan Vucci
מנהל האתיקה פוטר
ביום שני פיטר טראמפ את ראש המשרד לאתיקה ממשלתית (The Office of Government Ethics - OGE), סוכנות עצמאית המפקחת על סוגיות אתיקה ברשות המבצעת, שעבדה בצמוד לבית הלבן בבדיקת מועמדים הדורשים אישור של הסנאט. המנהל, דיוויד יואיטמה, מונה על ידי הנשיא ג'ו ביידן והיה במרחק של חודשיים מכהונה של חמש שנים.
יואיטמה אמר כי נראה שהנשיא ויתר על העמדת הפנים של הגנה ופיקוח בקדנציה השנייה שלו. "הנשיא מבין ששאלות מסוג זה יעלו במהלך ארבע השנים הבאות, והוא פשוט לא רצה ש־OGE עם עצמאות ומעמד יעלה את החשיבות של הנושאים הללו ויתעקש על ציות לחוק", אמר בריאיון. "נראה כאילו הפעם הוא הרבה פחות ממלכתי ודי חצוף".
טראמפ גם הגביר את מאמצי הקמעונאות שלו בשמונה השנים האחרונות. ארגון טראמפ מוכר סחורה, כולל קישוט ב־95 דולר עם תיאור תלת-ממדי של מאר-א-לאגו ו"תיק קלאץ' בלינג" מזהב ב־550 דולר. טראמפ גם נותן זיכיון על שמו לחברות שמוכרות, למשל, שעון טורביון של 18 קראט זהב בסך 100 אלף דולר. העסקים הללו אינם נדרשים לחשוף מי מבצע את הרכישות.
הבדל נוסף ביחס לקדנציה הראשונה שלו, הוא שחברות ויחידים יכולים כעת לקנות מניות של Trump Media & Technology, חברת האחזקות הנסחרת בבורסה הכוללת את עסקי המדיה החברתית של הנשיא. טראמפ העביר את מניותיו בחברה לנאמנות המנוהלת על ידי בנו הבכור, דונלד טראמפ ג'וניור.
בינתיים, ארגון טראמפ מנהל מגעים להחזרת הבעלות על המלון שלו בוושינגטון די.סי., שאת חוזה החכירה עבורו מכרו הזוג טראמפ ב־2022 תמורת 375 מיליון דולר. המחיר של דמי חברות ראשוניים באתר הנופש של טראמפ בפלורידה הגיע למיליון דולר בחודשים שלפני הבחירות - עלייה מ־200 אלף דולר בשנת 2017. ימים אחדים לפני כניסתו לתפקיד, החלו הנשיא ומשפחתו למכור טוקנים של קריפטו של $TRUMP ו-$MELANIA - שווי השוק של $TRUMP טיפס במהירות לכמעט 15 מיליארד דולר, אם כי מאז הוא ירד משמעותית.
בנו הבכור של הנשיא, דון ג'וניור, הצטרף לשורה של דירקטוריונים של חברות, מה שגרם למניות של אותן חברות להמריא. אפילו בנו הצעיר של טראמפ, בארון, החל לגלות עניין בעשיית עסקים בדרכו של אביו. בן ה־18 ושניים נוספים רשמו ישות בוויומינג בשנה שעברה בשם Trump, Fulcher & Roxburgh. אחד השותפים תיאר אותה כחברת פיתוח נדל"ן ברמה גבוהה. הישות פורקה בנובמבר לאחר שקיבלה תשומת לב רבה מן העיתונות.
כמחצית מן הרווחים של אחרי הבחירות הגיעו מהפעלת לחצים על יריבים ותיקים בעמק הסיליקון ועל העיתונות כדי להסדיר תביעות צנזורה והשמצה שטראמפ הגיש נגדם בעבר. רוב התיקים היו חלשים.
הבחירות שינו הכל
הנשיא מרגיש שיש לו כעת יתרון ניכר על פני יריבים לשעבר, לדברי אנשים שמכירים את האופן שבו הוא חושב. "כשניצחנו בבחירות, הגיע הזמן ללכת על זה", אמר ג'ון קואל, אחד מעורכי הדין החיצוניים של טראמפ שהגיש את התביעות נגד חברות המדיה החברתית עם עורך דין אחר, ג'ון קיו קלי.
קואל תכנן עם הנשיא הנבחר להעלות את התביעה נגד מטא לקראת ביקור שערך מארק צוקרברג במאר-א-לאגו בנובמבר, לפי גורם שמיודע בפרטי השיחה. התביעה, שהוגשה יותר משלוש שנים קודם לכן, האשימה את מטא בהפרת זכותו של טראמפ לחופש הביטוי כשהיא השעתה את חשבון הפייסבוק שלו לאחר ההתפרעויות בקפיטול ב־2021.
במהלך ארוחת הערב, הבהיר טראמפ שצריך לפתור את התביעה אם מייסד מטא רוצה שהכול יהיה "חלק בהמשך הדרך", אמר האדם שמכיר את הפרטים שנאמרו.
המגעים להסדר החלו זמן קצר לאחר מכן. מטא הסכימה בסופו של דבר לשלם 25 מיליון דולר, כאשר 22 מיליון דולר מתוכם יועברו לקרן ספריית טראמפ. במהלך היה גם יתרון למיליארדר המדיה החברתית: יחסים טובים יותר עם הנשיא החדש, שעמו הוא נפגש בבית הלבן שבועיים לאחר השבעתו. מטא סירבה להגיב.
גם ABC News שילמו: חברת דיסני שילמה 15 מיליון דולר כמה שבועות לאחר הבחירות כדי ליישב תביעת לשון הרע שהנשיא הגיש לבית המשפט הפדרלי במרץ.
המגעים להסדר עם X החלו לאחר הבחירות והיו רשמיים פחות, כשגם טראמפ וגם מאסק היו מעורבים באופן אישי בהחלטה על הסכום של 10 מיליון דולר, אמרו אנשים שמכירים את הנושא. X לא השיבה לבקשות להגיב.
בחודשים האחרונים, ניסו עורכי הדין של טראמפ להגיע להסדרים עם פרמאונט העולמית על רקע ריאיון לחדשות CBS עם סגנית הנשיא לשעבר קמלה האריס, ועם המוציא לאור סיימון ושוסטר ועם הסופר בוב וודוורד. הם גם צפויים לדחוף להסדר בתביעה נגד גוגל על ביטול הפלטפורמה של חשבון היוטיוב של טראמפ בשנת 2021. החברות כולן סירבו להגיב.
דון ג'וניור, היה פעיל במיוחד בארגון עסקאות שיכולות להפיק תועלת מקרבתו לשלטון. הוא ליהק את עצמו לתפקיד מוביל ההתנגדות לתנועת ה־woke, ועסק בסדרה של מיזמים עסקיים ששואפים לנצל את השינוי התרבותי השמרני שמונע על ידי הממשל של אביו. "בעוד שמשקיעים ממסדיים סוגרים חברות שמסרבות לאמץ את ערכי ה־woke, אני רוצה להרים את החברות האלה", הוא פרסם ב־X בחודש שעבר.

מימין: דונלד טראמפ ג'וניור, איוונקה טראמפ, ג'ארד קושנר ואריק טראמפ / צילום: ap, Chip Somodevilla/Pool Photo
ימים ספורים לאחר שאביו ניצח, הוא הודיע שיהפוך לשותף ב־1789 Capital, חברת הון סיכון שמשקיעה בחברות שמרניות. ההשקעות שלה כוללות את חברת המדיה של טאקר קרלסון, Last Country. דובר של 1789 סירב להגיב.
הוא גם קיבל תפקידים בכמה חברות שיכולות להרוויח ממדיניות פדרלית, החל מהוצאות הפנטגון, דרך רגולציה העוסקת בשוקי הימורים מקוונים ועד למכסים על סין.
בחודש האחרון, הוא הצטרף לדירקטוריון של פלטפורמת הגישה למרשמים BlinkRx והפך ליועץ אסטרטגי של Kalshi, סטארט-אפ בשוק החיזוי (בהימורים). "כתומך ותיק של אחריות תקשורתית, דונלד טראמפ ג'וניור התאים באופן טבעי", אמרו ב-Kalshi. ב-BlinkRx סירבו להגיב.
דובר מטעם דון ג'וניור אמר כי הוא אינו מעורב בשדלנות ממשלתית או בניצול יכולת השפעה וכי הוא בדרך כלל עובד עם חברות המשקפות את השקפת עולמו השמרנית.
ההודעות על מעורבותו של דון ג'וניור גרמו למניות של כמה חברות להמריא - יחד עם הרווחים הפוטנציאליים שלו.
לאחר שיצרנית הרחפנים Unusual Machines ציינה את שמו כיועץ שלה ב־27 בנובמבר, זינקו מניות החברה ב־249% במהלך היומיים הבאים. 331 אלף מניותיו בחברה, נכון ל־5 בדצמבר, היו שוות כ־1.6 מיליון דולר יותר ממה שהיו ביום שלפני ההכרזה על תפקידו כיועץ.
אלן אוונס, מנכ"ל Unusual Machines, אמר שדון ג'וניור העניק ליצרנית חלקי הרחפנים כשרון עסקי רב ערך ולא השפעה פוליטית. "יש לו תובנות ממש טובות בנוגע לסוגים שונים של משקיעים", אמר אוונס, והוסיף כי לאחרונה ביקר במאר-א-לאגו כדי לאכול ארוחת בוקר עם דון ג'וניור. "הוא בהחלט מבין את העניין הזה".
מניות של PublicSquare Holdings, המציגה את עצמה כאמזון שמרנית, זינקו ב-270% לאחר הצטרפותו של דון ג'וניור לדירקטוריון שלה בשנה שעברה. במסגרת עסקת שירותי ייעוץ שנחתמה באוגוסט, הוענקו לדון ג'וניור מניות מוגבלות בשווי של כ-386 אלף דולר נכון ליום חמישי, נוסף על עמלת ייעוץ חודשית של 42 אלף דולר.
נציגו של דון ג'וניור אמר כי הוא השקיע בחברה לפני הבחירות ועזר להנפיק אותה לציבור ב-2023.
מנכ"ל החברה שיבח אותו בהצהרה כשהצטרף לדירקטוריון: "התשוקה של דון ליצירת כלכלה 'עמידה בפני תרבות הביטול', ניסיונו העסקי האסטרטגי ארוך השנים והמנהיגות שלו בתעשיית הירי הספורטיבי מביאים מומחיות חשובה ברמת הדירקטוריון".
כמה מן המהלכים הנועזים ביותר של הנשיא טראמפ היו בתחום הקריפטו, שבו הוא השקיע במידה רבה, ובו בזמן חיזק את התעשייה בכללותה. לאחר שבעבר הוקיע את הקריפטו כ"אסון שעומד לקרות", שינה טראמפ את דעותיו במהלך הקמפיין בשנה שעברה, הכריז על עצמו כ"נשיא הקריפטו" ודיבר על הפיכת אמריקה ל"בירת הקריפטו".
בערך באותו הזמן, עזרו טראמפ ובניו אריק ודון ג'וניור להשיק את World Liberty Financial, חברת קריפטו שגייסה יותר מ-300 מיליון דולר ממכירת הטוקן הדיגיטלי שלה, $WLFI.
המיזם מציע דרך שבה יכולים גופים זרים ובעלי קשרים עסקיים עם הממשל הפדרלי להגדיל את עושרה של משפחת טראמפ. אנשים שרוכשים את הטוקנים אינם גלויים לציבור אלא אם כן הם חושפים זאת.
בחודשים שלאחר הבחירות, חשף ברשתות החברתיות ג'סטין סאן, יזם קריפטו יליד סין, כי קנה 75 מיליון דולר מהטוקן. סאן, שנאבק בתביעה של רשות ניירות הערך האמריקאית (SEC) על רקע מניפולציות שוק לכאורה, הוא כעת יועץ של World Liberty Financial. הוא כינה את תביעת ה -SEC חסרת בסיס וביקש לדחות אותה.
"החלטות ההשקעה המוצהרות של ג'סטין אינן נובעות ממניעים פוליטיים. טענות המרמזות על מניעים נסתרים אינן מבוססות ומציגות מצג שווא של כוונותיו", אמר דוברו של סאן.
שלושה ימים בלבד לפני השבעתו, אישר טראמפ רשמית את השקת מטבע המם שלו, סוג של טוקן דיגיטלי שהוא בעצם רק פריט אספנות ללא ערך בבסיסו. בעקבות תנודתיות מחירים פרועה, הערך הכולל של כל מטבעות ה-$TRUMP שבמחזור הוא כעת 3.3 מיליארד דולר. שווי השוק של מטבע דומה שהושק ב-19 בינואר על ידי מלניה הוא של כ-210 מיליון דולר.
על הנייר, נראה שהשקת מטבע טראמפ הייתה משתלמת למשפחה, אף שהקשרים הפיננסיים אינם ברורים. CIC Digital, המתוארת באתר Trump meme-coin כשלוחה של ארגון טראמפ, וחברת LLC (חברה באחריות מוגבלת) בשם Fight Fight Fight מחזיקות ב-80% מן ההיצע של $TRUMP, אם כי הן כפופות למנגנונים המונעים מהן למכור מיד, לפי האתר הרשמי של המטבע. Fight Fight Fight נרשמה בדלאוור על ידי ביל זנקר, בעל ברית ותיק של טראמפ שעבד בעבר עם טראמפ כדי להשיק נכסים דיגיטליים. הבעלות שלו לא דווחה.
באחד המהלכים הראשונים שלו כנשיא, חתם טראמפ על צו ביצועי המחזק את תעשיית המטבעות הקריפטוגרפיים, לרבות יצירת קבוצה שתעריך את יצירתו של מאגר "נכס דיגיטלי" לאומי - שרבים בתעשייה מקווים כי יסתכם בחותמת אישור ממשלתית.
מלניה הגבירה גם היא את מאמציה להרוויח בשנים האחרונות, וגבתה עמלות בנות שש ספרות על נאומים, לרבות שניים עבור ה'לוג קאבין רפובליקנס', קבוצה שמרנית המקדמת זכויות להט"ב. תשלום לבן זוג של מועמד לנשיאות, עבור נאום בהתרמה בשנת בחירות, הוא דבר חריג.
חודש לפני הבחירות פרסמה מלניה אוטוביוגרפיה. כאשר CNN ביקשה לערוך עמה ריאיון, אמרה הוצאת הספרים שלה שהוא יעלה 250 אלף דולר, לפי דיווח של גוף החדשות. CNN ויתרה על הריאיון, והמוציא לאור אמר מאוחר יותר שהבקשה הייתה תוצאה של תקשורת שגויה. מלניה גם מוכרת גרסאות חתומות של הספר ב־250 דולר ושרשראות זהב עם הכיתוב "Vote Freedom" ב־600 דולר.

מלניה טראמפ / צילום: ap, Evan Vucci
"הדוקו היקר בהיסטוריה"
עסקת אמזון לסרט התיעודי של הגברת הראשונה הגיעה כאשר בזוס התחנף אל טראמפ, שלפני כן ראה בו אויב. אמזון תרמה מיליון דולר לקרן ההשבעה של הנשיא, בתוספת תרומה בשווי של מיליון דולר לשידור האירוע בסטרימינג. קודם לכן ביטל בזוס מאמר מערכת בוושינגטון פוסט, שבבעלותו, שתמך במועמדותה של קמלה האריס לנשיאות.
רטנר, הבמאי, הכיר את טראמפ שנים רבות לפני שהצוות של מלניה פנה אליו בנוגע לסרט. מערכת היחסים ביניהם החלה ב־2011, כאשר רטנר צילם את הסרט "Tower Heist" - סרט על קבוצת עובדים ממורמרים שמתכננים שוד - במלון Trump International Hotel & Tower בניו יורק. הבמאי מצא חן בעיני הגברת הראשונה הנכנסת בגלל מעמד האאוטסיידר שלו בהוליווד, בנוסף לניסיון הקולנועי שלו, אמרו אנשים המכירים את הפנייה.
רטנר היה ברשימה השחורה בהוליווד שנים קודם לכן, כאשר בשנת 2017, בשיאה של תנועת Me Too, האשימו אותו מספר נשים בהטרדה מינית או התנהגות בלתי הולמת. רטנר כפר בהאשמות.
רטנר בילה את השבועות שלפני ההשבעה ב־2025 בבית על חוף הים הסמוך למאר-א-לאגו, והתרועע עם מאסק ועם תומכים בולטים אחרים שנסעו לאתר הנופש בפאלם ביץ' כדי להיפגש עם הנשיא הנבחר.
במקביל, התפוצץ הטלפון של רטנר מהתעניינות מצד חברות שרצו לדבר על הסרט התיעודי. "אנשים שלעולם לא היו מדברים עם ברט - פתאום הטלפון שלו צילצל בלי הפסקה", אמר טוד גלייזר, מפתח נדל"ן בפאלם ביץ' וחבר ותיק של רטנר. גלזר כינה את הסכום של 40 מיליון הדולר "מחיר של שיא עולמי", במיוחד עבור סרט תיעודי שעדיין לא נעשה.
רטנר קיבל גישה חסרת תקדים אל הזוג הנשיאותי, כולל צילומים בחדר השינה הנשיאותי בערב ההשבעה, לפי גורמים שמכירים את הנושא. מאז המשיך רטנר לבלות עם משפחת טראמפ, טס באייר פורס 1 לצפון קרולינה וללוס אנג'לס והצטלם עם ראש ממשלת ישראל בנימין נתניהו, שנפגש עם הנשיא בתחילת החודש.
"העסקה הזו היא כנראה על הסרט התיעודי היקר ביותר בהיסטוריה", אמר אלכס הולדר, שביים סרט דוקומנטרי המפרט את הבחירות ב־2020 מנקודת מבטו של טראמפ. "אלא אם כן אתה עושה סדרת נשיונל ג'יאוגרפיק על פילים וצריך ציוד יקר בטירוף כדי לצלם ראיית לילה וכו', זה לא אמור לעלות אפילו קרוב לזה".
בשנת 2021 נמכרה סדרת הדוקו - "Unprecedented" - במיליונים בודדים לדיסקברי פלוס, והאולפנים נזהרו מאוד מלהיחשב קשורים אליו, לאחר הכחשת הבחירות של טראמפ. בני משפחת טראמפ לא קיבלו תשלום עבור השתתפותם.