יותר ויותר תיירים בוחרים לטייל לבד: זו המדינה המועדפת עליהם

דוח חדש של חברת התיירות Kensington מצביע על עלייה במספר המטיילים שבוחרים לטייל לבד • הודו דורגה כיעד המוביל לשנת 2025, לצד מדינות מפתיעות - בהן שכנתה של ישראל מדרום • ומה קורה בישראל?

יותר אנשים טסים לבד / צילום: Shutterstock, almaje
יותר אנשים טסים לבד / צילום: Shutterstock, almaje

דוח של חברת התיירות Kensington מראה עלייה במספר המטיילים שבוחרים לטייל לבד, כשבראש היעדים לשנת 2025 נמצאת הודו.

בשנים האחרונות נרשמת עלייה במספר הנוסעים שמעדיפים לטייל לבד, ולא רק בקרב תרמילאים צעירים. לפי הדוח, 76% מהמטיילים שהשתתפו בסקר שנערך ב-2024 אמרו שהם שוקלים לטייל לבד בשלוש השנים הקרובות. "'מטיילי סולו' מחפשים יעדים עם עומק תרבותי, נופים מגוונים ושירות נוח שמאפשר להם להתנהל בקלות", ציין מאט קמרט, סגן נשיא בכיר לשיווק ב-Kensington, בראיון ל-CNBC. 

ארבע מדינות שרוצות תיירים ישראלים - והמאמצים שהן מוכנות לעשות בשביל זה 
העיר המפתיעה שמובילה בתפוסת חדרי בתי המלון בישראל

המדינה שדורגה בראש רשימת היעדים ל"טיולי סולו" ב-2025 היא הודו. איטליה דורגה במקום השני, ולפי הדוח, רבים מהמטיילים שמגיעים אליה לבד מחפשים חוויות רגועות יותר מחוץ למסלול התיירותי הרגיל.

עוד עולה כי מטיילים רבים מעדיפים להתרחק מיעדים מתוירים ולחפש חוויות פחות מוכרות. 63% מהמטיילים אמרו כי הם מתכננים לבחור ביעדים פחות תיירותיים, לפי סקר של Expedia. כך למשל מדינות כמו הודו ומצרים שמופיעות בדירוג עשויות להיות מורכבות יותר עבור מטיילים פחות מנוסים, בעוד שיעדים כמו איסלנד, ניו זילנד ואיטליה נחשבים בטוחים ונוחים יותר לטיול עצמאי.

10 המדינות המובילות לטיולי סולו בשנת 2025

1. הודו
2. איטליה
3. יפן
4. מצרים
5. תאילנד
6. אוסטרליה
7. ספרד
8. איסלנד
9. צרפת
10. ניו זילנד

מה קורה בישראל?

בקרב התיירים הישראלים, שהרגלי התיירות שלהם מושפעים גם מהמלחמה, יש עלייה חדה במספר המטיילים שבוחרים לטוס לבד. לפי נתוני lastminute.co.il, בשנת 2024 נרשמה בישראל עלייה של 54% בהזמנות טיסות ליחידים בהשוואה לשנת 2023.

היעדים הפופולריים ביותר בקרב ישראלים הטסים לבד כללו את אתונה, לרנקה, בטומי, בודפשט, טביליסי, בוקרשט ודובאי. בהשוואה בין ינואר 2025 ל-2024 מסתמנת עלייה של 46% מכלל הטסים, שמשקפת את הרגיעה במצב הביטחוני שמאפשרת לכלל התיירים - ולא רק לאלה שמטיילים ביחידות - לטייל יותר.

גם בחברת התיירות אופקים מצביעים על עלייה במספר הישראלים שבוחרים לנסוע לבד לחו"ל, אך מדגישים כי רבים מהם מחפשים תיירות שמפגישה אותם עם מטיילים נוספים. "זה מתבטא בין היתר גם בהזמנת נסיעות עם משך ארוך יותר או אף כרטיס בכיוון אחד", מציינת רויטל בן נתן, מנכ"לית החברה. "המגמה, שהחלה לאחר הקורונה, שהביאה לעולם את האפשרות לעבוד מרחוק ובעצם לייצר שילוב מעניין בין חופשות, גם ביעדים רחוקים ואקזוטים, לצד עבודה. לצד זאת, קיימת עלייה בכמות הכנסים ושיתופי-הפעולה הבינלאומיים, מה שמוביל רבים לטוס לבדם לחו"ל וכן להוסיף חוויות לזמן הפנוי. גם תיירות הוולנס שצומחת בשנים האחרונות מובילה רבים להגיע לבד לריטריטים, ליוגה ולפעילויות בתחום הזה".