גולף עוברת לרווח ומסמנת את המפתח להמשך: הכנסת מותגים חדשים מחו"ל

קבוצת האופנה מדווחת על צמיחה בנתוני המכירות והרווחים אשתקד וממשיכה ביישום תוכנית ההתייעלות שעליה הכריזה בסוף 2023 • אחרי שלוש שנים החברה תחלק דיבידנדים לבעלי המניות, והיא מחפשת שיתופי-פעולה עם מותגים בינלאומיים • מניית גולף הגיבה לדיווח בזינוק של כ-10%

סניף גולף בתל אביב / צילום: איל יצהר
סניף גולף בתל אביב / צילום: איל יצהר

בדומה לדלתא ולמשביר, גם קבוצת האופנה גולף פרסמה דוחות חזקים שהמשקיעים אהבו, שכללו עלייה בהכנסות וברווחים והורדת המשקולת של עדיקה.

מכירות הקבוצה הסתכמו ב-2024 בכ-872 מיליון שקל, לעומת כ-852 מיליון שקל ב-2023, גידול של כ-2%. הגידול נבע בין היתר בעיקר מסגירה זמנית של חלק מחנויות החברה הממוקמות סמוך לאזורי הלחימה - בדרום ובצפון - ברבעון הרביעי של השנה הקודמת, בחודשי המלחמה הראשונים. העלייה קוזזה בחלקה בצמצום פעילות עדיקה וסגירת חנויות מפסידות נוספות, במסגרת תוכנית ההתייעלות שעליה הצהירה גולף בסוף 2023, לצד פיטורי 30% מעובדי המטה של החברה.

התחרות על הכיס של עובדי ההייטק עולה מדרגה: הייטקזון ותן ביס בשת"פ חדש
החל מ-5,000 דולר לכרטיס: הדור הבא של המחלקה הראשונה במטוס

הרוויחה 65 מיליון שקל

הרווח הנקי של קבוצת גולף הסתכם אשתקד בכ-65 מיליון שקל, לעומת הפסד של כ-45 מיליון שקל בשנה הקודמת.

הרווח הגולמי השנתי הסתכם בכ-537 מיליון שקל (כ-61.6% מהמכירות), לעומת כ-501.7 מיליון שקל (כ-58.9% מהמכירות) בשנת 2023. בחברה מסבירים את העלייה בעיקר בירידה בשיעור ההנחות.

לאחר כשלוש שנים, החברה חוזרת לחלק דיבידנדים, והיא תחלק לבעלי המניות כ-20 מיליון שקל. מניית גולף  זינקה היום (ד') לאחר הדיווח בכ-10%.

אייל גרינברג, מנכ''ל גולף / צילום: יוסי כהן
 אייל גרינברג, מנכ''ל גולף / צילום: יוסי כהן

קבוצת גולף פועלת בשני תחומים: אופנה ועיצוב הבית. בתחום האופנה היא פועלת באמצעות שלוש רשתות - גולף, פולגת ואינטימה, גם בחנויות פיזיות וגם באתרי אונליין ייעודיים לכל אחד מהמותגים, ובנוסף אתר של עדיקה.

בתחום אופנת הבית היא מפעילה חנויות ואתרי אונליין של גולף אנד קו, כיתן ו-Golf&Kids.

לחברה יש 311 חנויות - 177 בתחום ההלבשה ו-134 בתחום אופנת הבית. במהלך 2024 נפתחו 21 חנויות, ונסגרו 23 חנויות, ומתחילת 2025 נפתחו 13 חנויות נוספות, ונסגרו שלוש. 

בוחנת הכנסת מותגים בינלאומיים

בניגוד לפוקס, דלתא והמשביר, לגולף אין נציגות חזקה בכל הנוגע למותגים בינלאומיים. דלתא ישראל מותגים הביאה בשנה האחרונה לישראל את הרשתות האמריקאיות ויקטוריה'ס סיקרט ו-Bath & Body Works, והודיעה לאחרונה על מנוע התרחבות חדש להגדלת הכנסות מחוץ לישראל.

המשביר דיווחה זמן לא רב לפניה כי בכוונתה למכור בעשרות מדינות באירופה מוצרי אופנה שממותגים תחת המותג האמריקאי קנת' קול.

פוקס משמשת בשנים האחרונות כזכיינית חנויות נייקי באירופה, באמצעות החברה-הבת ריטיילורס, שמפעילה נכון לרבעון השלישי של 2024 כ-120 חנויות של נייקי בקנדה, באירופה, באוסטרליה ובניו זילנד. הכנסות ריטיילורס מפעילות נייקי ברבעון זה הסתכמו בכ-450 מיליון שקל.

לגולף אומנם יש שיתופי-פעולה ממותגים, כמו עם המותג כראמל של הסופרת מאירה גולדברג ברנע בשנה האחרונה, אבל כיום אין בחזקתה זיכיון דומה. בדוחות היא מציינת, לא בפעם הראשונה, כי הקבוצה בוחנת המשך הכנסת מותגי אופנה בינלאומיים לרשת, במטרה להגדיל את הפדיון הממוצע למטר.

השותפות שבסכנה

בספטמבר החלה הקבוצה בשותפות עם סטימצקי, ישראכרט וסונול בשיווק כרטיס אשראי שאמור להעניק הנחות קבועות בקבוצות המשתתפות לצד הנחות ברשתות סופרמרקטים. הכרטיס הושק בהבטחה לערך גדול ללקוחות, עם צבירות ברכישת מזון ובתשלומים ממשלתיים ובהנחות בחנויות גולף וסטימצקי, כמו גם הנחה משמעותית בתחנות הדלק של סונול. אולם עד לסיום השנה חלקה של הקבוצה ברווח עמד על סכום לא מהותי של 102 אלף שקל, ובדוח מצוין כי מתנהל משא-ומתן עם סונול ליציאת סונול מהשותפות, ככל הנראה משום שאינם מגייסים לקוחות בתחנות הדלק, ולכן אין להם ערך בשותפות.

התחרות בין רשתות האופנה התעצמה בשנים האחרונות, לא רק מצד השחקניות המקומיות אלא גם ברקע כניסתן לארץ של לא מעט שחקניות בינלאומיות חזקות שמשקיעות לא מעט בנוכחות מסיבית במרכזי הקניות.