אחד המוצרים המבוקשים ביותר בתערוכת המובייל MWC, שהתקיימה בברצלונה, לא היה טלפון או לפטופ או אוזניות סופר איכותיות. זו הייתה סיכת פין של אנדרואיד, שאזלה במהירות מהביתנים השונים שמשתפים פעולה עם גוגל ומערכת ההפעלה שלה.
● טלפון ללא מטען ומחשב מרובה מסכים: שלושה חידושים מתערוכת הסלולר
● בדיקה טכנולוגית | הטבעת של סמסונג תנטר עבורכם מדדי בריאות, אבל יש מה לשפר
במילים אחרות, אנדרואיד רשמה את הנוכחות הבולטת ביותר, אפילו שבכלל לא היה לה ביתן עצמאי (למעט מתחם סגור לפגישות שנקבעו מראש). נראה כי כל אחת מחברות הטכנולוגיה שהציגו בתערוכה הייתה שמחה לחוזק מותג כזה - וגם עשתה מאמצים כדי להשיג אותו.
הנה כמה מהחידושים הכי בולטים שלהן, שמהם ניתן ללמוד על העתיד הטכנולוגי הצפוי לנו בשנים הקרובות.
הטלפון הכי דק בעולם
חברת הטלפונים הסינית Tecno הציגה בתערוכה את Spark Slim שמתהדר בתואר "הסמארטפון הדק ביותר בעולם", עם עובי של 0.58 ס"מ בלבד. המכשיר שוקל 146 גרם, ולדברי הנציג בכנס, "הוא היה יכול להיות אפילו יותר קל, אבל אז היו חושבים שמדובר בצעצוע מפלסטיק. הוא צפוי לצאת לשוק ברבעון הרביעי של 2025".
למכשיר יש מסך אמולד באורך 6.78 אינץ', שתי מצלמות 50 מגה פיקסל וסוללה של 5,200 מיליאמפר/שעה - לעומת 4,000 בגלקסי S25 ו-5,000 בגלקסי אולטרה. המטרה היא כמובן לאתגר את השחקניות הגדולות בשוק, אבל רק עם ההשקה ניתן יהיה להבין אם החברה עומדת במבחן הביצועים.
המשולש הכי מבוקש
מספר חברות הציגו ב-MWC חידוש משמעותי: סמארטפון טריפולד, כלומר בעל שלושה מסכים. הראשונה היא וואווי עם הדור הראשון של Mate XT. כאשר המכשיר סגור, רוחבו עומד על 6.4 אינץ'. כשפותחים לשני מסכים הרוחב הוא 7.9 אינץ', ובפתיחה מלאה של שלושת המסכים - 10.2 אינץ'.
אם בחרתם, למשל, להיכנס לאתר אינטרנט על המסך הבודד, כאשר תפתחו את הטלפון באופן מלא, תוכלו לראות גרסה רחבה מאוד של האתר - ממש כאילו מדובר בטאבלט. את הצילום במצלמת ה-50 מגה פיקסל ניתן לבצע הן בגרסה ה"מקופלת" והן בגרסה הפתוחה, אם כי אז זה עשוי להיות פחות נוח. המכשיר אמור להימכר בעולם תמורת 3,500 אירו.
סמסונג הציגה את ה-Flex S, שזכה לשמו על שום גמישותו והעובדה שהוא נפתח בצורת האות S. היתרון שבחרו בחברה להדגיש הוא שניתן לראות מידע שונה בכל אחד מהמסכים, ובכך למעשה לקבל תמונה מלאה יותר של המציאות. על כל פנים, כאן מדובר בדגם קונספט בלבד שעדיין אין לו מועד יציאה לשוק, וגם לא ניתן היה להתנסות בו.
גם טכנו, שכאמור הציגה את הטלפון הדק ביותר בעולם, הציגה את הטריפולד שלה, שזכה לשם "Phantom Ultimate 2" ולווה בהבטחה ל"חוויית אודיו-ויז'ואל מושלמת". גם כאן ורסטיליות היא שם המשחק, כשהיתרון המוצע הוא - איך לא - גוף דק במיוחד בהשוואה למתחרים בקטגוריה.
לראות את העולם מחדש
בין הפיתוחים שנועדו להפוך את החיים של כולנו לפשוטים יותר נמנים משקפי השמש של רייבאן שעברו שדרוג טכנולוגי על ידי החברות מטא ואריקסון. בתערוכה ניתן דגש על כך שהמשקפיים מהווים עוזר קולי שמספק מידע במהירות גבוהה, ממש כאילו שני בני אדם מדברים זה עם זה באותו רגע - הודות ל-AI כמובן.

המשקפיים של רייבאן, מטא ואריקסון / צילום: גלית חתן
לאחר הפעלה פשוטה באמצעות פקודה קולית ניתן לדבר עם המשקפיים, לשאול כל שאלה שרוצים ולקבל תשובה שאף אחד לא שומע מלבדכם. כך, למשל, ניתן לקבל הכוונה בניווט, הסברים מה נמצא מול עינינו, וגם לאן כדאי לנו ללכת ומה כדאי לנו לעשות בהתאם למקום שבו אנחנו נמצאים.
הבעיה העיקרית היא שכאשר המשקפיים פועלות, הן לא יודעות להבחין האם אנחנו מדברים עם בן אדם אחר או איתן, ולכן נוצר מעט בלבול. לשם המחשה, כאשר ביקשתי מהנציג לצלם אותי עם המשקפיים, קיבלתי את התשובה (בקול נשי): "מצטערת, אני לא יכולה לצלם". כשאמרתי תודה לנציג, המשקפיים ענו: "על לא דבר".
פיתוח נוסף הקשור לראייה ה"חדשה" הוא עדשות המגע החכמות של חברת XPANCEO, שמבטיחה כי הצמדת העדשה לעין יכולה להחליף את משקפי המציאות הרבודה, מבלי שייכנס שום אלמנט "מפריע" מבחוץ. בהדגמה במקום ניתן היה לראות שורות טקסט שמוקרנות על "מסך", ולמעשה לקבל עוד שכבה למציאות.

עדשת המגע החכמה של XPANCEO / צילום: גלית חתן
אבל האלמנט המעניין ביותר שהעדשה מאפשרת הוא תחליף לבדיקת דם: החיישן הביולוגי בעדשה מאפשר למדוד פרמטרים בריאותיים ישירות מנוזל הדמעות, ולעקוב אחריהם באופן קבוע - מרמות גלוקוז והורמונים ועד ויטמינים. במילים אחרות, סיכוי לשינוי משמעותי באופן שבו אנחנו מנהלים את הבריאות האישית שלנו.
לפי החברה, רמות הקרינה של העדשות דומות למכשירים לבישים נפוצים אחרים, ולכן הן מתאימות לשימוש יומיומי. הטעינה מתבצעת ממכשיר נלווה נייד, בדומה למארז עדשות מגע רגיל.
הפיתוח הכי ביזארי
בתערוכה הוצגו מספר פיתוחים רובוטיים שנועדו לדמות את הגוף האנושי. כך, למשל, הרובוט המתכתי דמוי אדם של Invelon יודע לצעוד לעבר האדם שעומד מולו ולבצע אחריו את אותן פעולות - כולל לחיצת אם מושיטים אותה (לבן האנוש מדובר בתחושה משונה מאוד). גם ה"כלבים" של סמסונג הגיעו לביקור, אם כי רוב הזמן לא עשו דבר.

הרובוטית של etisalat and / צילום: גלית חתן
אבל מעל כולם בלטה הרובוטית של etisalat and מאבו דאבי, שנראתה לגמרי כמו אישה. הרובוטית הרזה במיוחד הולבשה בחולצה ועליונית ללא מחשוף, חצאית ארוכה וצנועה, נעלי התעמלות ופאת קארה על הראש. רק הפנים וכפות הידיים היו חשופות ונראו כמעט - אבל רק כמעט - אנושיות. הרובוטית עמדה במקום, דיברה וביצעה תנועות שונות, כולל כאלה שרמזו שכבר אין לה כוח לקהל. דיווה נולדה.
המושג הכי פופולרי
בכל ביתן כמעט אפשר היה לראות שתי אותיות גדולות, AI, כאילו בלי מושג הקסם הזה אין כניסה לאירוע. כך, למשל, גלקסי הציגו משקפי מציאות רבודה עם AI ופקודות קוליות שעדיין לא יצא לשוק ונמצא בשלבי פיתוח. שיאומי הציגה רכב אוטונומי לגמרי שנטען תוך 10 דקות לנסיעה של 200 ק"מ, מרושת עם 11 מצלמות ובעיקר מחובר לבית החכם באמצעות בינה מלאכותית.
הטלפון של honor מציע מצלמה שמספקת זום פי 100, אבל אם בחרתם יותר מפי 39, תצטרכו ללחוץ על כפתור AI שיתקן וידייק את התמונה. וכמובן, איך אפשר בלי סוכני בינה מלאכותית שהציגו חברות רבות, בהן גם אמדוקס הישראלית.
"ראינו בתערוכה שלושה טרנדים בולטים של AI", אומר אילן סיגל, מנכ"ל פלאפון ו-yes. "הראשון הוא שימוש פרסונלי, כלומר לצרכים אישיים. השני הוא רשתות שמאפשרות זיהוי תקלות בזמן אמת או מראש, ולא רק בתחום הסייבר; והשלישי הוא שירות לקוחות פיזי ודיגיטלי.

מנכ''ל פלאפון, אילן סיגל / צילום: רמי זרנגר
"היום חבר'ה צעירים לא רוצים לעבוד בעולם השירותי, וזה מייצר לחברות בעיה מאוד גדולה - בארץ, למשל, יש תחלופת עובדים של יותר מ-100% בשנה. ה-AI נותן לזה פתרונות, מקו-פיילוט שעוזר לנציג ועד הסוכן המלא. להערכתי תוך שנתיים יהיו אחמ"שים שיישבו מול דשבורד ענק ודרכו ינהלו את צבא הבוטים".
*** גילוי מלא: הכותבת הייתה אורחת פלאפון בכנס MWC בברצלונה
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.