1אף אחד לא הופתע באמת
כבר חודשים שהמומחים אומרים שהשווקים "מחכים לטריגר בשביל לרדת", ושבתמחור כה יקר, מתבקש שזה יקרה. יש מנהלי השקעות שצופים עוד ירידות, ואחרים מאמינים שהשוק האמריקאי יסיים את השנה בפלוס.
● פרשנות | מה אפשר ללמוד מההיסטוריה על הפאניקה בשווקים, ולמה מוקדם עדיין לדאוג
2 השוק רק חזר חצי שנה אחורה
אלה הרמות שבהן נסחר לפני שהשוק האמריקאי התחיל "להריח" את הניצחון של דונלד טראמפ. כך, מי שנמצא בשוק מתחילת שנת 2024 עדיין נמצא ברווח, בוודאי מי שנכנס קודם לכן.
3 לפני מספר חודשים היה מצב דומה
באוגוסט השוק האמריקאי השלים ירידה של 9.7% מהשיא. זאת לאחר שהתרחשה הקריסה החדה זה 37 שנה במדד הניקיי היפני. אך בתוך 7 ימים השוק תיקן את כל הירידה ההיא, ולא בטוח שכל המשקיעים בכלל זוכרים את הדרמה הרגעית שהתרחשה בשנה שבה וול סטריט עלתה בכ־23%.
4 מה לעשות עם התיק?
אם תשאלו את המשקיע האגדי פיטר לינץ', שנודע בזכות תשואה פנומינלית שהשיג לאורך 13 שנות ניהול, הוא יגיד לכם ש"משקיעים הפסידו כסף רב יותר בהיערכות לקראת תיקונים או בניסיון לצפות תיקונים, מאשר בתיקונים עצמם". הסיבה היא שאף אחד לא יודע מתי יגיעו הירידות ובעיקר - מתי הן יסתיימו.
5 אחרי הימים הגרועים - מגיעים הטובים
ליאור אלג'ם, מנהל מחלקת מחקר ניירות ערך בדיסקונט, אומר כי "הימים הכי טובים מגיעים דווקא אחרי הימים הכי גרועים. מדד S&P 500 ב־30 שנים האחרונות רשם תשואה ממוצעת של 10.1% לשנה. אבל מי שפספס רק את 20 הימים הכי טובים, התשואה שלו נחתכה בחצי ומי שפספס את 30 הימים הכי טובים בכל התקופה הזו - התשואה שלו נחתכה בשני שלישים".
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.