ישראכרט בראשות תמר יסעור ובניהולו של רן עוז, מסכמת את שנת 2024 עם עליה מתונה בהכנסות וברווח הנקי, לצד קיטון בהפרשות להפסדי אשראי. ההכנסות של החברה צמחו ב-3% אשתקד והסתכמו ב-3.2 מיליארד שקל, עליה שנבעה מגידול במחזורי העסקאות בכרטיסי האשראי שהנפיקה. לצד זאת גם הגידול בתיק האשראי שהיא מעמידה לציבור סייע לחברה להגדיל את הכנסותיה.
הציבור הגביר מאוד את הרכישות בארץ אשתקד, בעקבות המלחמה ומיעוט הטיסות לחו"ל. מחזור העסקאות בכרטיסי האשראי של ישראכרט עלה ב-10% ל-237 מיליארד שקל. אבל ההישארות בארץ שיחקה לידי רשתות השיווק, ופחות השפיעה באופן חיובי על חברות האשראי. משום שעבורן עסקאות בכרטיסי האשראי בחו"ל הן מקור חשוב לרווחיות.
בשורה התחתונה עלה הרווח הנקי של ישראכרט אשתקד ב-5% ל-264 מיליון שקל, בהשוואה לשנת 2023. בישראכרט הסבירו כי העליה נבעה מהצמיחה בהיקפי הפעילות של החברה והקיטון בהוצאות להפסדי אשראי. אותן הוצאות קטנו אשתקד ל-267 מיליון שקל לעומת 347 מיליון ש"ח בשנת 2023. הקיטון נובע בעיקר מירידה בהוצאות בגין הפרשה קבוצתית, בין היתר, לאור הקיטון ביתרת החובות הבעייתיים, בקיזוז חלקי עם הגידול במחיקות נטו .
בסיכומה של השנה נרשם גידול במספר הכרטיסים הפעילים לכ-4.6 מיליון כרטיסים, זוהי תוספת של כ-168 אלף כרטיסים פעילים במהלך שנת 2024 . סך תיק האשראי של ישראכרט, גדל בסוף שנת 2024 והסתכם בכ-9.8 מיליארד שקל, גידול של כ-8% בהשוואה לשנה הקודמת. חלק מהגידול נבע מהאשראי המסחרי שמעמידה ישראכרט לעסקים. זה זינק אשתקד ב-30% ל-2.54 מיליארד שקל (כרבע מהתיק) הודות לדברי החברה "למינוף היתרונות היחסיים של ישראכרט בפעילות עם בתי עסק, בין היתר באמצעות הנגשת מוצרים ושירותים מתקדמים מבוססי דאטה".
בימים אלה נזכיר בוחנים בבנק ישראל את מתן ההיתר לקבוצת דלק של יצחק תשובה, המנוהלת על ידי עידן וולס, להשלים את ההשתלטות על ישראכרט. העסקה אושרה לפני שבועות בודדים על ידי בעלי המניות של החברה, והצדדים מחכים לאישור הרגולטורי. ישראכרט תפתח את יום המסחר בבורסה לפי שווי של 3.5 מיליארד שקל, לאחר שמנייתה עלתה ב-30% בשנה האחרונה.
רן עוז: שנה עם תוצאות טובות ומגמת צמיחה
"זו היתה שנה מאתגרת ומורכבת, מבחן ליכולת התמודדות עם מציאות משתנה", אומר רן עוז מנכ"ל החברה בשיחה עם גלובס. הוא מסכם את 2024 ואומר כי "זו היתה שנה עם תוצאות טובות שבה היה המשך של מגמת הצמיחה".
לפני שלוש שנים השיקה החברה תוכנית אסטרטגית להרחבת תיק האשראי שלה לציבור. התיק של האשראי העסקי צמח מאז השקת התוכנית ב-170% ל-2.5 מיליארד שקל, כאשר יתרת האשראי הצרכני זינקה באותה תקופה ב-76% ל-7.3 מיליארד שקל. עוז מציין כי החברה יצאה לדרך לפני שלוש שנים לדבריו, "עם מנועי צמיחה בתיק האשראי הצרכני והוא כמעט והכפיל את עצמו. תיק האשראי העסקי שלנו גדול יותר משתי החברות האחרות גם יחד. אנחנו מובילים בצורה משמעותית מול בתי העסק, מעטפת פתרונות רחבה ומשלבים פתרונות חדשים".
ישראכרט מתנהלת ללא גרעין שליטה, אך בקרוב עשוי להיכנס בעל בית חדש, קבוצת דלק. עוז אומר בהקשר זה "אנחנו מעל שנתיים מנהלים את החברה תחת עננה של רכישה, למדנו שמה שחשוב זה שאנחנו נמשיך בצורה נחושה ליישום האסטרטגיה, כדי להביא את החברה ב-2025 כשהתהליך יסתיים במצב הטוב ביותר".
חזי שטרנליכט