הממשלה לא מקבלת את עמדת היועמ"שית: שלושה ימים אחרי שהודיע ראש הממשלה לראש השב"כ על כוונתו לפטרו, הוגשה היום (רביעי) הצעת ההחלטה בעניין. "מחליטים להפסיק את כהונתו של ראש שירות הביטחון הכללי רונן בר לפני תום תקופת כהונתו בהתאם לסעיף 3(ג) לחוק שירות הביטחון הכללי". נכתב. לפי ההצעה, רונן בר צפוי לסיים את תפקידו כראש שירות הביטחון הכללי ב-20 באפריל 2025
● איש עסקים ישראלי מאשר: העברתי כספים בין לוביסט של קטאר לדובר במשרד רה"מ
בגוף ההודעה פנו בעקיפין ליועצת המשפטית לממשלה, ששלחה מוקדם יותר הערב מכתב רשמי למזכיר הממשלה יוסי פוקס. במכתבה הדגישה כי לא ניתן להביא הצעת החלטה בדבר סיום כהונתו של ראש השב"כ, ללא קבלת המלצת הוועדה המייעצת למינויים לתפקידים בכירים.
"לאור דחיפות ההחלטה, אופייה והשלכותיה, ולהסרת הספק, ועל אף שעמדת הממשלה היא כי אין החלטת ממשלה תקפה לעניין ההליכים לקיצור כהונת ראש השירות, ובכלל זה אין החלטה המחייבת בחינה מוקדמת של הוועדה המייעצת למינויים לתפקידים בכירים, הממשלה קובעת כי החלטתה זו גוברת על כל החלטת ממשלה קודמת בנושא הממשלה מודה לרונן בר על שירותו ארוך השנים למען ביטחון ישראל", נכתב.
נבהיר: באומרם כי "החלטתה זו גוברת על כל החלטת ממשלה קודמת", התייחסו להחלטת הממשלה שהתקבלה ב-2016, הקובעת כי הממשלה אינה יכולה להפסיק כהונה קצובה של ראש השב"כ ללא המלצת הוועדה למינוי בכירים. בהמשך המכתב צוין כי "הממשלה מדגישה את הערכתה לנשי ואנשי שירות הביטחון הכללי, לפועלם ולהקרבתם שאין לה גבול למען בטחונם של אזרחי ישראל".
נזכיר כי בפנייתה הערב למזכיר הממשלה ציינה בהרב-מיארה כי עמדתה היא העמדה המשפטית המחייבת את הממשלה - "אלא אם בית המשפט יפסוק אחרת". בהמשך התייחסה לישיבת הממשלה שהתקיימה אתמול, שבה הוצגה "תזה משפטית חלופית", לפיה אין צורך בהתייעצות עם הוועדה.
היועמ"שית הדגישה בחוות דעתה המפורטת כי עמדתה מבוססת על הכללים שקבעה הממשלה עצמה, וכל עמדה אחרת היא "נעדרת תוקף משפטי" - תוך הפניה לפסיקה עדכנית של בג"ץ בעתירת התנועה למען איכות השלטון מיוני 2024.
פורסם לראשונה ב-N12
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.