נאמן רשת סטודיו פשה מבקש למכור אותה ב-6 מיליון שקל

הנאמן, עו"ד ארז חבר, מבקש למכור את רשת האופנה שנקלעה לחדלות פירעון לחברת "פה שם השם אוחיון", שהייתה היחידה שהגישה הצעה • ההצעה כוללת גם רכישה של פעילת חברת סטודיו פשה קליקיט, שבבעלותה שם המותג, תמורת מיליון שקל נוספים, כך שההצעה עומדת על 7 מיליון שקל בסך-הכול

סטודיו פשה / צילום: בר - אל
סטודיו פשה / צילום: בר - אל

נאמן רשת האופנה סטודיו פשה ביקש בערב החג מבית המשפט למכור אותה ב-6 מיליון שקל לחברת "פה שם השם אוחיון". ההצעה כוללת גם רכישה של פעילת חברת סטודיו פשה קליקיט, שבבעלותה שם המותג, תמורת מיליון שקל נוספים, כך שההצעה עומדת על 7 מיליון שקל בסך-הכול.

מי ישלם לעובדי סטודיו פשה בתקופת הביניים? בית המשפט הכריע בהחלטה תקדימית נגד הביטוח הלאומי

רשת סטודיו פשה הגיעה לחובות של 36 מיליון שקל ופתחה בהליכי חדלות פירעון. בית המשפט הורה לנאמן על חדלות פירעון להגיב לבקשת המכירה עד ל-21 באפריל.

הנאמן, עו"ד ארז חבר, כתב בבקשה כי "מדובר בבקשה דחופה ביותר לאישור הסכם המכר ומתן צו לפתיחת הליכים, שכן בהתאם לממצאים שבידי הנאמן, ביום 1.5.2025 הפעלת החברה תהפוך לגירעונית, דבר שיקשה על מכירת החברה ויוביל לסגירתה ולפיטורי כלל עובדיה".

עו''ד ארז חבר / צילום: אייל טואג
 עו''ד ארז חבר / צילום: אייל טואג

עוד נטען כי "הנאמן, אשר פעל לילות כימים וניהל משא-ומתן ארוך לצורך קבלת הצעה למכירת החברה, קיבל בימים האחרונים הצעה (יחידה) אשר עשויה להשיא את קופת חדלות הפירעון ותאפשר את המשך העסקתם של כלל עובדי החברה".

בינואר האחרון מינה בית המשפט את עו"ד חבר לנאמן ואישר את הפעלתה הזמנית של החברה למשך 90 ימים, בהם התיר לחבר ליטול מימון חיצוני ולהתקשר עם חברת ניהול. הנאמן פרסם הזמנה להציע הצעות לרכישת הרשת.

היחידה שהגישה הצעה

מהדיווח לבית המשפט עולה כי התקבלו פניות מ-12 מתעניינים שהביעו את רצונם לרכוש את פעילות החברה, אך המציעה הייתה היחידה שהגישה הצעה. בתחילה היא הציעה 2.6 מיליון שקל בתוספת מע"מ, אך לאחר משא-ומתן שופרה ההצעה.

ההצעה התנתה את רכישת פעילות החברה ברכישת הפעילות והנכסים של חברת קליקיט כתנאי יסודי בעסקה, מאחר ששתי החברות עוסקות במכירת המותג "סטודיו פשה" השייך לשתי החברות. קליקיט נמצאת בבעלות אבי פשה (30%), גדעון פשה (30%), לין לנדה פשה (20%) ואלון אליק פשה (20%).

רשת האופנה הוקמה בשנת 2007 ופועלת תחת המותג "סטודיו פשה". החברה ניהלה רשת של 34 חנויות, חלקן מופעלות על-ידי החברה וחלקן על-ידי זכיינים, והעסיקה 120 עובדים לפני קריסתה. התאגיד נקלע כאמור לחדלות פירעון תזרימית ומאזנית ופנה בבקשה לצו לפתיחה בהליכים כדי לאשר תוכנית שיקום כלכלי.

עו"ד אופיר רונן, המייצג 83 מעובדי החברה, מסר כי הוא "משבח את הנאמן על מציאת רוכש שיבטיח את התעסוקה של כמעט כל העובדים עם רצף זכויות בכל הקשור לצבירת דמי הבראה ודמי החופשה". עו"ד רונן מסר כי יפעל כדי שהעובדים יקבלו בהקדם האפשרי את מלוא גמר החשבון המגיע להם באמצעות המוסד לביטוח הלאומי, עד לתקרה הקבועה בחוק.

עו''ד אופיר רונן / צילום: נדיה פונכץ
 עו''ד אופיר רונן / צילום: נדיה פונכץ