בנק אוף אמריקה: המשקיעים לא היו כה פסימיים כבר 30 שנה

סקר בנק אוף אמריקה מראה כי 42% מהמשקיעים הגלובליים צופים מיתון בכלכלת ארה"ב • "הפסימיות של מנהלי הקרנות נמצאת בשיא מבחינה מאקרו-כלכלית"

רצפת המסחר של הבורסה לניירות ערך בניו יורק / צילום: ap, Seth Wenig
רצפת המסחר של הבורסה לניירות ערך בניו יורק / צילום: ap, Seth Wenig

משקיעים גלובליים הפחיתו את החזקותיהם במניות אמריקאיות בשיעור שיא במהלך החודשיים האחרונים, כאשר מלחמת הסחר שמובילה ארה"ב נתפסת כסיכון המרכזי לשווקים - כך עולה מסקר מנהלי קרנות שפרסם בנק אוף אמריקה.

לראשונה מאז 2022: "צלב המוות" הופיע ב-S&P 500. מה זה אומר לגבי הבאות?
בתגובה למכסי טראמפ: ממשלת סין הורתה להקפיא קבלת מטוסי בואינג
במאבק מול מדיניות טראמפ, הרווארד למדה לקח מקולומביה

מהסקר עולה כי 36% מהמשיבים נמצאים כעת בפוזיציית חסר נטו (underweight) במניות אמריקאיות, הרמה הנמוכה ביותר זה כמעט שנתיים. מדובר בירידה של 53 נקודות אחוז מאז פברואר, הצניחה החדה ביותר בתולדות הסקר. המגמה הזו צפויה להימשך, כאשר מספר שיא של משיבים לסקר הצהירו כי בכוונתם להמשיך לצמצם את החשיפה למניות אמריקאיות.

בסקר, שנערך בין 4 ל-10 באפריל וכלל 164 משתתפים המנהלים נכסים בשווי כולל של 386 מיליארד דולר, דיווח מספר שיא של מנהלי קרנות על כוונתם לצמצם את החשיפה למניות האמריקאיות. 82% מהמשיבים אף צופים היחלשות של הכלכלה העולמית, שיעור המעיד על כך שסנטימנט המשקיעים כלפי התחזיות הכלכליות הוא השלילי ביותר שנרשם ב-30 השנים האחרונות.

42% מהמשיבים צופים מיתון

"הפסימיות של מנהלי הקרנות נמצאת בשיא מבחינה מאקרו-כלכלית, אך רמת הפסימיות שלהן כלפי השוק עדיין לא בשיא", כתבו האסטרטגים של הבנק, בהובלת מייקל הרטנט. לדבריהם, "שיא הפחד" עדיין אינו משתקף בהקצאות המזומן בתיקי המשקיעים, שעומדת כעת על 4.8% בלבד, לעומת רמות של כ-6% האופייניות בזמני משבר.

בנוסף, 42% מהמשיבים צופים מיתון בכלכלת ארה"ב, נתון שמסביר את הפניית הכספים לשווקים אחרים. למרות ההתאוששות בחלק מהנכסים, בבנק אוף אמריקה מזהירים כי כדי לראות עליות משמעותיות בשוקי המניות האמריקאים, יידרשו הקלות רחבות במכסים, הפחתות ריבית אגרסיביות מצד הפדרל ריזרב או נתוני צמיחה חיוביים מפתיעים.

נראה כי התחזיות הקודרות והפסימיות בקרב המשקיעים עוד לא נאמרו כולן - והסנטימנט השלילי בשווקים עלול עוד להעמיק.

הירידות בשוקי המניות, הדולר והאג"ח האמריקאיות בשבועות האחרונים מיוחסות ישירות לתוכנית המכסים האגרסיבית של נשיא ארה"ב דונלד טראמפ. אף שמדד S&P 500 רשם תיקון חיובי ביום שני האחרון, הוא עדיין מציג ירידה של 8.1% מתחילת השנה, פיגור משמעותי לעומת הביצועים של מדדי המניות המרכזיים באירופה ובסין.