בזמן ששוקי ההון בארה"ב נחלשים, המשקיעים עוברים להשקעות המפלט כדי לגדר את עצמם נגד הירידות. יחד עם העליות בשווי הזהב והתחזקות מטבעות בטוחים, כמו הין היפני והפרנק השוויצרי, גם שוק הקריפטו מפגין איתנות מפתיעה.
● בשוק חוששים: וול סטריט בדרך ל"ירידה תלולה", וזו הסיבה
● הזהב שובר שיא נוסף: אלה הדרכים להשקיע בו
הביטקוין התחזק בחודש האחרון בכ-8%, והוא הולך ומתחזק אחרי שבתחילת השנה יישר קו עם השווקים וצלל יחד עם הנאסד"ק. גם קרנות סל מבוססות ביטקוין בארצות הברית רשמו את זרימות ההון היומיות הגבוהות ביותר בשלושת החודשים האחרונים, על רקע חזרת התיאבון לסיכון בשווקים, לאחר שטראמפ איים לפטר את יו"ר הפד, ג'רום פאוול.
היום (ג') הביטקוין עלה מעל ל־90,000 דולר וזאת לראשונה מאז תחילת מרץ. המטבע הקריפטוגרפי הגדול בעולם, נסחר לאחרונה סביב 90,300 דולר, עלייה של כ־3% לעומת רמתו אתמול אחה"צ שעמדה על 87,460 דולר.
על פי נתוני SoSoValue, קרנות הסל על הביטקוין הפעילות בשוק האמריקאי רשמו ב-21 באפריל זרימות נטו של 381.4 מיליון דולר, עלייה של למעלה מ-250% לעומת היום הקודם, והיקף הזרימות היומי הגבוה ביותר מאז 30 בינואר.
מהן הסיבות לעליות?
יש הטוענים כי הביקורת הגוברת של טראמפ על פאוול עשויה דווקא לחזק את הביטקוין. משקיעי קריפטו עשויים לצפות להורדת ריבית מצד יושב ראש עתידי אחר של הפד. "אם טראמפ יצליח להדיח את פאוול ולמנות יושב ראש חדש שיהיה 'יוני' יותר (תומך במדיניות מוניטרית מרחיבה), הדבר עשוי להיתפס כחיובי עבור מטבעות קריפטו, שכן ביטקוין ומטבעות אלטרנטיביים נוטים להציג ביצועים טובים יותר בסביבות של ריבית נמוכה", כתב האנליסט ברט קנובלוך מחברת קאנטר.
אלמנט חיובי נוסף עבור המטבעות המבוזרים הוא חילופי הגברי ברשות שוק ההון האמריקאית. פול אטקינס, הנחשב כתומך בשוק הקריפטו, נכנס באופן רשמי לתפקידו כיו"ר רשות ניירות ערך של ארצות הברית. אטקינס מחליף את גארי גנצלר, שהואשם במשך השנים כמתנגד להתפתחות השוק בארה"ב.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.