צבי לוי, הבעלים של ארית תעשיות , החברה לייצור מרעומים לפצצות, קוטף את פירות השקעתו. ביום חמישי האחרון לאחר המסחר מכר לוי כ-2.2% מהחזקותיו בחברה בהיקף של 50 מיליון שקל בעסקה אחת מחוץ לבורסה וירד להחזקה של 48.4%. ההודעה למשקיעים שנמסרה אתמול הפילה את המניה אמש ב-6.4%, והבוקר נסחרת ביציבות. מכירה של בעלי עניין גדולים עלולה לסמן שהוא כבר חושש שמחיר המניה גבוה מדי.
● הסינדרלה של הבורסה: המניה שעשתה 1,700% בשלוש שנים כובשת שיא חדש
● היא הונפקה לפני למעלה מ-40 שנה. המלחמה דחפה אותה לתשואה שלא ראתה מעולם
המכירה של לוי מגיעה שבוע לאחר שהמנכ"ל חיים שטפלר המיר אופציות למניות ומכר אותן בעסקה מחוץ לבורסה תמורת 3.9 מיליון שקל.
עם זאת, הזינוק העצום שרשמה המניה בשלוש השנים האחרונות (1,868%), גורמת לכך שגם לאחר המכירה הבעלים לוי ממשיך להחזיק במניות בשווי של 1.05 מיליארד שקל, לא כולל השכר שמשך מהחברה לאורך השנים. בעקבות הזינוק המטאורי במניה, ארית תיכנס בעדכון המדדים הקרוב, שיתבצע ביום שלישי הבא, למדד ת"א 90 ומדד ת"א 125.
אלא שכדי לרשום את הרווח הגדול הזה לוי היה צריך לחכות שנים רבות, ולהאמין בחברה גם בימים קשים שבהם היא כמעט נסגרה. נזכיר שלוי, איש העסקים החרדי מטבריה בן 67, שמגיע ממשפחה של 11 אחים ואחיות, החל להשקיע בחברה בשנת 2006 ואת השליטה בחברה הוא רכש בשנת 2007 במיליוני שקלים בודדים, כשהחברה עברה יותר מעשר ידיים מאז הקמתה בשנות השמונים של המאה הקודמת. לפני שרכש את ארית, לוי הספיק להקים את חברת רל אלקטריק בעיר הצפונית והפך לקבלן חשמל ויצרן לוחות חשמל גדול.
בראיון לגלובס בשנה שעברה, כשהחברה רק הייתה בהתחלת הזינוק הגדול ונסחרה לפי שווי של 600 מיליון שקל בלבד (לעומת 2.2 מיליארד שקל כעת) פרגן מנכ"ל החברה חיים שטפלר ללוי וציין כי "הוא יו"ר פעיל מאוד ועוזר מאוד לחברה. הוא מאמין בה בצורה מטורפת. הוא החזיק פה גם בשנים קשות ולא רוצה למכור".
שווי החברה זינק לשמיים
עוד סיפר בזמנו שטפלר לגלובס כי "כשהחברה נסחרה בשווי של 100 מיליון שקל ופחות, היה לנו ברור שזה ערך לא ריאלי. אבל אתה קורא בעיתונות שזו חברה ביטחונית קטנה משדרות וזה נכנס לך לראש שהחברה קטנה, לא משנה מה היא עושה ומה הפוטנציאל". מאז כאמור שווי החברה זינק לשמיים, נישא על גבי ההתחמשות העולמית בעקבות מלחמת רוסיה אוקראינה ומלחמת חרבות ברזל.
ארית עצמה זוכה ליהנות מכך באמצעות חוזים שהיא מקבלת לחברה הבת רשף שפועלת משדרות ומייצרת כאמור מרעומים לפצצות. מה שנתן את הדחיפה הגדולה הראשונה למניה קרה בשנת 2023, כאשר במסגרת הסכם רב שנתי בהיקף של 170-190 מיליון דולר עם חברת באהארט ההודית (BEL), אך באופן כללי משרד הביטחון בארץ הוא האחראי הגדול להזמנות מהחברה.
בחודש נובמבר האחרון ארית קיבלה הזמנת ענק נוספת מלקוח בצפון אמריקה בהיקף של 310 מיליון שקל.
צבר ההזמנות של ארית עמד בסוף שנת 2024 על 1.2 מיליארד שקל, זינוק של פי 5 ביחס לסוף השנה שלפני. הכנסות החברה זינקו גם הן בלא פחות מ-120% לסכום של 126 מיליון שקל והרווח הנקי זינק כמעט פי 6 לסכום של 60 מיליון שקל.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.