אמזון , ענקית הקמעונאות של ג'ף בזוס, פרסמה הלילה (ה') את דוחותיה הכספיים לרבעון הראשון של 2025, זאת על רקע המתיחות בשוק הקמעונאות המקוון בעקבות מכסי הסחר החדשים של הנשיא האמריקאי טראמפ. כמו כן השבוע החברה הגיעה למוקד תשומת הלב הציבורית לאחר שהבית הלבן כינה אותה "עוינת" בעקבות דיווחים על כוונתה להציג את עלות המכסים לצד מחירי המוצרים.
אמזון דיווחה על הכנסות רבעוניות של 155.7 מיליארד דולר, בכך עקפה את תחזיות האנליסטים שעמדו על 155 מיליארד דולר. הרווח למניה הסתכם ב-1.59 דולר למניה, לעומת הצפי שעמד על 1.39 דולר.
הכנסות הענן היו 24.3 מיליארד דולר לעומת הכנסות צפויות של 29.42 מיליארד דולר, הכנסות מפרסום עלו בכ-20% לעומת הרבעון המקביל, היו 13.9 מיליארד דולר לעומת, הכנסות צפויות של 13.74 מיליארד דולר.
אמזון צופה כי הכנסותיה ברבעון השני יעמדו על 159 עד 164 מיליארד דולר , כלומר צמיחה של 7% עד 11% בהשוואה לשנה שעברה. תחזית האנליסטים הייתה להכנסות של 160.9 מיליארד דולר. בנוסף החברה צופה רווח תפעולי של 13-17.5 מיליארד דולר, מתחת לתחזית שעמדה על 17.6דולר.
הקלפים החזקים של אמזון
סאגת המכסים החדשים, ובמיוחד המכס בגובה 145% על מוצרים מסין, מהווה אתגר משמעותי עבור אמזון. אנליסטים ממורגן סטנלי העריכו לאחרונה כי כ-18% מהמוצרים באמזון מיובאים מסין, וכי לכ-60% מהמוכרים צד שלישי בפלטפורמה יש "חשיפה מסוימת לסין" שעלולה להשפיע על תוכניות ההוצאות הפרסומיות שלהם. לפי בנק וויליאם בלייר, "קרוב ל-50% מכלל המוכרים באמזון מבוססים בסין", מצב המעמיד בסימן שאלה את יכולתה של החברה לשמור על מגוון רחב של מוצרים במחירים תחרותיים.
המתח בין אמזון לבית הלבן הגיע כאמור לשיא ביום שלישי, כאשר מזכירת העיתונות קרולין לוויט תקפה את החברה. "זהו מעשה עוין ופוליטי מצד אמזון", אמרה לוויט במסיבת עיתונאים, והוסיפה כי "אין זה מפתיע, משום שכפי שנכתב ברויטרס, אמזון משתפת פעולה עם זרוע תעמולה סינית״. דבריה הביאו לירידה של כ-2% במניית החברה במסחר באותו היום. בתגובה, דוברת אמזון מסרה ל-CNBC כי החברה רק שקלה להציג את העלויות הנוספות במוצרים מסוימים בחנות "אמזון הול" המוזלת, ומעולם לא התכוונה ליישם זאת באתר הראשי.
האתגרים שמציבים המכסים כבר משפיעים על פעילות החברה, כאשר לפי דיווח של רויטרס, חלק ממוכרי צד שלישי שוקלים להימנע מהשתתפות באירוע "פריים דיי" הצפוי ביולי, או לפחות לצמצם את היקף המבצעים. עם זאת, אמזון ממשיכה להשקיע בהרחבת התשתיות שלה, במיוחד בתחומי הענן והבינה המלאכותית. החברה הודיעה על תוכנית להשקיע כ-100 מיליארד דולר בתשתיות במהלך 2025, גידול משמעותי לעומת 78 מיליארד דולר בשנה הקודמת. מנכ"ל החברה, אנדי ג'אסי, ציין כי אמזון מבצעת "רכישות אסטרטגיות מראש של מלאי" ומנהלת משא ומתן מחדש על תנאים כדי לשמור על מחירים נמוכים עבור הצרכנים, וכי הוא מצפה שהמוכרים יעבירו בסופו של דבר את עלויות המכסים לצרכנים, כך לפי CNBC.
עם זאת- חלק מהאנליסטים טוענים כי לאמזון יש גם מספר יתרונות בהתמודדות עם האתגר. לפי עוזי לוי, אחראי מחקר אקוויטי חו"ל בבנק מזרחי טפחות, החברה נהנית מ"קלפים חזקים" מול מתחרותיה, כולל פטור ממכס על משלוחים זעירים מסין שאושר לאחרונה על ידי הנשיא טראמפ, מה שיפגע במתחרות כמו Temu ו-Shein שכבר הודיעו על העלאות מחירים. בנוסף, רבים מהיצרנים החלו בתהליך העברת הייצור מסין למדינות כמו הודו ווייטנאם עוד ב-2018, כך שחלק מהמוכרים בפלטפורמת אמזון כבר נערכו למציאות החדשה. המבחן האמיתי של אמזון, לפי לוי, יהיה בדוחות הרבעון השני ובשנים הקרובות, כשיתברר כיצד החברה מתמודדת עם האתגרים הכלכליים והגיאופוליטיים והאם היא מצליחה לנצל את השינויים לטובתה.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.