מניית אודיטי טק זינקה לאחרונה לשיא של כל הזמנים, והמנכ"ל אורן הולצמן ניצל את ההזדמנות למכור חלק משמעותי מהחזקותיו בחברה תמורת כ-385 מיליון דולר (כ-357 מיליון דולר נטו). הולצמן מכר 5.5 מיליון מניות לפי מחיר של כ-70 דולר למניה, ואת המניות הפיץ בנק ג'יי.פי מורגן.
לאחר הדיווח מניית אודיטי טק נפלה אמש (ב') במסחר המאוחר ב-8.9% למחיר של 63.85 דולר. נראה כי אפשר לייחס את הירידה לכך שמשקיעים ראו שהולצמן מממש בשיא, והחליטו לממש גם הם.
● מנהל ההשקעות שמעריך: אם תהיה הורדת ריבית, הסקטור הזה עומד להתפוצץ
● שלוש חזיתות פחות? החדשות שמחקו לחמש מניות 7 מיליארד שקל ביום
● כך הפך רואה חשבון אנונימי בן 29 את איל מקיאג' לאימפריה
טרום המכירה, הולצמן החזיק ביותר משליש ממניות החברה (לאודיטי טק יש שני סוגי מניות), והוא יורד כעת להחזקה של 23% בה ומחזיק עדיין ברוב זכויות ההצבעה. שווי המניות שנותרו בידו מגיע לכ-900 מיליון דולר, או כ-824 מיליון דולר במחיר שנקבע במסחר המאוחר.
לא מדובר באקזיט ראשון של הולצמן בחברה: עוד לפני ההנפקה בשנת 2023, הולצמן מכר מניות בכמה עשרות מיליוני דולרים, ובהנפקה עצמה בוצעה גם הצעת מכר, והולצמן מכר מניות בכ-200 מיליון דולר. יחד איתו, גם קרן L Catterton של לואי ויטון מכרה מניות לאורך התקופה ברווח נאה.
בחברה מציינים כי מכירת המניות תגדיל את ה-float (הסחורה הצפה) באודיטי טק, ומדגישים כי להולצמן אין כוונה למכור מניות נוספות, וכי בכוונתו לשמור על השליטה. הולצמן גם חתם על תקופת חסימה (lock-up) של שנה.
מחובות של מיליונים לשווי של מיליארדים
אודיטי טק היא חברת טכנולוגיה לעולם היופי, המחזיקה גם במותג האיפור איל מקיאג'. הולצמן קנה את השליטה בה בעשור שעבר, כשהחברה סבלה מחובות של כ-40 מיליון שקל. הולצמן, אז צעיר בן 29, שילם 12 מיליון שקל שמימן בעזרת הלוואות ושיעבוד הדירה שלו.
בשנים שלאחר מכן, יחד עם אחותו שירן הולצמן-אראל שמונתה למנהלת המוצר הראשית, השניים בנו תוכנית אסטרטגית לחברה, הרחיבו את פעילותה הבינלאומית ומיתגו אותה כחברת טכנולוגיה, המאפשרת רכישות אונליין של איפור על בסיס התאמה אישית באמצעים טכנולוגיים. שווי החברה כיום הוא כ-3.9 מיליארד דולר.
אודיטי טק עקפה את תחזיות האנליסטים בדוחות הרבעון הראשון של 2025, כשהציגה הכנסות של 268 מיליון דולר, המשקפות צמיחה של 26.7% לעומת הרבעון המקביל אשתקד, ורווח נקי Non-GAAP של 63 סנט למניה, עלייה של 10 סנט מהרבעון המקביל. החברה גם העלתה את התחזית השנתית שלה וצופה הכנסות של 790-798 מיליון דולר, EBITDA מתואם (רווח בנטרול ריבית, מס, פחת והפחתות) של 157-161 מיליון דולר ורווח נקי של 1.99-2.04 דולר למניה.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.