גידול במחזורי המסחר ברבעון הראשון לצד הצמדה של עלויות פעילות הסליקה שלה למדד, היו בין הגורמים שסידרו לבורסה לניירות ערך זינוק נאה של 40% ברווח הנקי ברבעון הראשון ל-35.8 מיליון שקל. הבורסה בניהולו של איתי בן זאב ובראשותו של יוג'ין קנדל, סיכמה את הרבעון הראשון עם מחזור יומי ממוצע של 2.9 מיליארד שקל, שיפור של 35% ביחס לרבעון המקביל אשתקד.
● רשות ניירות ערך יוצאת נגד ההבטחות ל"תשואה חלומית" מצד קרנות אלטרנטיביות
● יזם הנדל"ן שמגיע לבורסה ומנסה להשתחרר מערבויות אישיות של 1.3 מיליארד שקל
ההכנסות ברבעון הראשון הסתכמו ב-131 מיליון שקל, עליה של 21% בתוך שנה. בין הגורמים שהשפיעו לחיוב על הגידול בהכנסות היו עמלות המסחר והסליקה שגדלו ב-15% ועמדו על כ-50 מיליון שקל. ההכנסות משירותי סליקה זינקו בשיעור החד ביותר מבין סעיפי ההכנסות (60%+), זאת בשל עליה בהכנסות משירותים אלה לחברי הבורסה, כתוצאה מגידול בפעילות. וגם מהצמדה של תעריפי הסליקה למדד. בבורסה הוסיפו כי כ-23% מהגידול בהכנסות משירותי הסליקה נבעו מעליה מהכנסות מדמי משמרות.
עלייה חדה במחזורי המסחר
הבורסה רשמה גם גידול בהכנסות מדמי רישום ואגרות, לצד הכנסות מהפצת מידע ושירותי קישוריות. העלויות התפעוליות עלו בשיעור מתון מגידול ההכנסות, ולכן הרווח התפעולי גדל. הבורסה גם ריסנה את הוצאות המימון וכך הרווח הנקי זינק בשיעור נאה.
מבחינת נתוני הבורסה עצמם ברבעון הראשון, שני מדדי הדגל - מדדי ת"א-35 ות"א-125 רשמו תשואה חיובית של כ-1% ו- 0.8% בהתאמה, זאת לעומת ירידה בשיעור של כ- 0.9% ושל כ-4.3% במדדי דאו ג'ונס ו-S&P 500 בארה"ב, בהתאמה. שווי שוק המניות בתל אביב עמד על סך של כ-1.4 טריליון שקל ברבעון הראשון, בדומה לשווי השוק בסוף 2024.
כמו כן, חמש חברות חדשות ביצעו הנפקה ראשונית לציבור (IPO) ברבעון הראשון, מספר זהה לכלל ה-IPO's בכל שנת 2024. הגיוסים בשוק המניות הסתכמו בכ-3 מיליארד שקל, לעומת כ- 2.5 מיליארד שקל ברבעון המקביל אשתקד וגבוהים בכ-50% מהגיוסים ברבעון האחרון של השנה.
מחזורי המסחר בשוק המניות זינקו בכ-35% והסתכמו ברבעון הראשון בכ-2.9 מיליארד ש"ח בהשוואה לכ-2.1 מיליארד ש"ח ברבעון המקביל אשתקד, זאת, בין היתר, הודות לכניסה משמעותית של כספים למדדים המקומיים, ע"י משקיעים ישראלים וזרים בסך של כ- 10 מיליארד ש"ח נטו.
מנכ"ל הבורסה, איתי בן זאב אמר עם פרסום התוצאות כי "גם בעיצומה של תקופה המאופיינת באי וודאות גלובלית ואתגרים מקומיים גדולים, העלייה במחזורי המסחר, הגידול בפעילות, לצד גידול בהנפקות ובהשקעות בקרנות סל מקומיות, מעידים על אמון ציבור המשקיעים המקומי והבינלאומי בכלכלה הישראלית ובחברות הציבוריות, שממשיכות להפגין עוצמה ועמידות גם בזמנים מאתגרים במיוחד".
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.